ΓΙΟΛΑ ΓΑΣΠΑΡΙΝΑΤΟΥ | Μια Πατρινή στην Εθνική Λυρική Σκηνή – Συναγωνίστηκε δεκάδες Ελληνίδες για… μια θέση!

Facebook
Twitter

του Αχιλλέα Ροδίτη

Η φωνή της τους καθήλωσε. Λίγο νωρίτερα είχαν απορήσει που τους είπε ότι θα ερμήνευε Κάρμεν. «Τώρα που μεγάλωσα η φωνή μου έχει γίνει πιο μπάσα» τους είπε. «Θα ακούσετε και θα κρίνετε».

Και πράγματι, έμειναν έκπληκτοι. Όταν δε την άκουσαν και σε δεύτερο κομμάτι επιλογής, στο Cantique de Noel, αμέσως της… άνοιξαν διάπλατα την πόρτα για να συμμετάσχει ως η μοναδική γυναίκα στη Λυρική Σκηνή!

Όλα αυτά για την 70χρονη Πατρινή Γιόλα Γασπαρινάτου – Αλεξοπούλου η οποία συμμετείχε στην οντισιόν του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», στο πλαίσιο αναζήτησης συμπολιτών ηλικίας άνω των 65 που θα μετάσχουν στη νέα όπερα που έγραψαν ο Άγγελος Τριθανταφύλλου και ο Γιάννης Αστερής και σκηνοθετεί ο Νίκος Καραθάνος για την Εθνική Λυρική Σκηνή.

«ΕΙΧΑ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ»

Ένθετη με λεζάντα... Η κα Γιόλα Γασπαρινάτου στη διάρκεια της Οντισιόν

Στην οντισιόν συμμετείχαν δεκάδες, κοντά εκατοντάδες απ’ όλη την Ελλάδα. Για να επιλεγούν: Μία γυναίκα και τρεις άνδρες. Και η κα Γιόλα Γασπαρινάτου – Αλεξοπούλου από την Πάτρα ήταν εκείνη η μοναδική που κατέκτησε επάξια με το δώρο… Θεού που διαθέτει στις φωνητικές της χορδές.

Ένα δώρο που έκανε τους συντελεστές που την άκουσαν να αναφωνήσουν: «Μα που ήσασταν τόσα χρόνια…;».

Και εκείνη να απαντήσει το ίδιο ακριβώς που είπε και σε εμάς στην «Πολιτεία» όταν επικοινωνήσαμε μαζί της για να μας σχολιάσει αυτή την τιμητική για την ίδια αλλά και την Πάτρα, εξέλιξη:

«Ξέρετε πάντα τραγουδούσα. Με κάθε ευκαιρία. Αλλά για μένα, χαρά και ευτυχία ήταν να μοιράζομαι αυτό το δώρο που μου έδωσε ο Θεός, με συμπολίτες μου, σε εκδηλώσεις και συναντήσεις. Δεν αναζήτησα ποτέ αυτό το παραπάνω σκαλοπάτι της καριέρας. Για μένα ήταν άλλες οι προτεραιότητες της ζωής μου…», τονίζει, εξηγώντας ότι προείχε ο γάμος της με τον κ. Μίμη Γασπαρινάτο και η ανατροφή των παιδιών τους.

«Τώρα που παρουσιάστηκε αυτή η ευκαιρία θέλησα να το δοκιμάσω, να το τολμήσω. Ήθελα να κάνω αυτό το βήμα και είμαι χαρούμενη που το πέτυχα. Τώρα αγωνιώ για την… μεγάλη στιγμή», δηλώνει η κα. Γιόλα Γασπαρινάτου – Αλεξοπούλου.

Να σημειωθεί ότι η οντισιόν έγινε προ πανδημίας. Το 2018. Λόγω της κρίσης με τον κορωνοϊό το κόνσεπτ έμεινε στον «πάγο» μέχρι πρότινος που η κα Γιόλα ενημερώθηκε ότι πρέπει να πάει στην Αθήνα για να ξεκινήσουν οι πρόβες οι οποίες συνεχίζονται πυρετωδώς όλο αυτό το διάστημα.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Κεντρική πρόβες

Πρόκειται για μια όπερα που αναφέρεται στον θάνατο από μοναξιά στην τρίτη ηλικία. «Είναι σπονδυλωτή, έχει μικρές ιστορίες και κάποιες μεγαλύτερες από τη ζωή και τον θάνατο μέσα σε τρία περιβάλλοντα, ιδωμένα από τη δική μας πλευρά, την άλλη…», είχαν δηλώσει οι Νίκος Καραθάνος και Άγγελος Τριανταφύλλου.

Οι άνθρωποι που μας χαρίζουν ένα έργο… ύμνο για όσους έφυγαν σαν μοναχικοί αστέρες.

Αλλά ήταν ένα έργο που θέλησαν να βάλουν πρωταγωνιστές «απλούς» καθημερινούς ανθρώπους που όμως έχουν το ταλέντο να υποστηρίξουν τις ιδιαιτέρως υψηλές φωνητικές απαιτήσεις.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top