ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Γιώργος Αθανασόπουλος: “Να αποκατασταθεί έμπρακτα η πολιτική αδικία που υπέστη το ΠΑΣΟΚ”

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
του Αχιλλέα Ροδίτη
Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, Γιώργος Αθανασόπουλος, βρίσκεται εδώ και καιρό υπ’ ατμόν λόγω της επίσημης πια έναρξης της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κίνημα. Σε επίπεδο Αχαΐας υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν και ο χρόνος φαντάζει αμείλικτος.

Ο ίδιος όμως σε μια απλόχερη συζήτηση – συνέντευξη στην «Πολιτεία» δέχθηκε να μιλήσει θέλοντας να δώσει το στίγμα αυτής της διαδικασίας αλλά και τους στόχους που πρέπει να επιτευχθούν.

Αναφέροντας ως πρώτιστο μέλημα να αποκατασταθεί η πολιτική αδικία που υπέστη το ΠΑΣΟΚ «από τη θεώρηση του ως μοναδικού υπευθύνου για όλα τα δεινά της μεταπολίτευσης». Κι ακόμα, είναι η προσέλκυση και επαναδραστηριοποίηση όσων απογοητεύτηκαν, των νέων, αλλά και η διαμόρφωση συνθηκών που θα αναθέσουν ξανά ρόλο πρωταγωνιστή, κι όχι απλού ρυθμιστή, στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, ως ΜΟΝΟΥ εκφραστή της σοσιαλδημοκρατίας.

Μάλιστα, για αυτό μας παρέπεμψε στις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο σημειώνοντας πως «η ακροδεξιά και οι λαϊκιστές περνούν σε δεύτερη μοίρα και αναδεικνύονται και πάλι τα σοβαρά και ιστορικά κόμματα…». Ωστόσο, στη σημερινή συνέντευξη διερευνούμε και την άλλη, αθέατη πλευρά του ίδιου. Εκείνη του λάτρη των «δύο τροχών» που με τη μηχανή του έχει καλύψει ατελείωτα χιλιόμετρα στην Ευρώπη, κι όχι μόνο…

ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΙ ΠΑΣΟΚτζηδες ΚΙ ΟΙ ΝΕΟΙ

 Ερ:  Πώς βλέπετε να εξελίσσεται σε επίπεδο Αχαΐας η διαδικασία εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ;

Απ:   Η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου τυπικά ξεκίνησε μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 3 Οκτωβρίου. Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα πρέπει να κατατεθεί για κάθε υποψήφιο ο αναγκαίος αριθμός προτάσεων από τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής ή ο απαιτούμενος αριθμός προτάσεων από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.  Η διαδικασία εξελίσσεται απόλυτα ομαλά και το ζητούμενο για εμάς είναι η καλύτερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή προσέλευση στην εκλογική διαδικασία. Ο στόχος μας,επίσης, είναι οι πολίτες που ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ και επί πολλά έτη απέχουν από τις πολιτικές διαδικασίες, απογοητευμένοι από πολλές αιτίες και ανέρχονται τουλάχιστον στο ποσοστό του 20% του εκλογικού σώματος. Στόχος μας επίσης είναι η μεγαλύτερη δυνατή προσέλευση της νεολαίας.

 

Ερ:  Ποιο είναι το μήνυμα που κατ΄εσάς πρέπει να συγκρατήσουν οι ψηφοφόροι του κόμματος και να κυριαρχήσει σε αυτές τις διαδικασίες;

Απ:   Το μήνυμα είναι πολλαπλό. Είναι κατ’ αρχήν η ενότητα και η προοπτική της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας αφού μοναδικός εκφραστής του χώρου αυτού αποτελεί το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής. Είναι επίσης η ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών του χώρου μας που έχουν αδρανοποιηθεί προς τον πολιτικό μας φορέα. Είναι ταυτόχρονα το μήνυμα της αναγκαιότητας συμμετοχής και στήριξης του χώρου του ΠΑΣΟΚ και της έμπρακτης αποκατάστασης της πολιτικής αδικίας που υπέστη ο χώρος μας από τη θεώρηση του ως μοναδικού υπευθύνου για όλα τα δεινά της μεταπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο μοναδικός πολιτικός φορέας με αναγνωρίσιμο έργο σε όλους τους τομείς, είναι το κόμμα που κράτησε όρθια την Ελλάδα όταν τόσο  η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ πετροβολούσαν, ξεσηκώνονταν στις πλατείες και σκίζανε τα μνημόνια αλλά όταν ήρθαν στην εξουσία προχώρησαν σε πολύ χειρότερα μνημόνια και σε πολύ πιο επώδυνες αποφάσεις.

«ΕΧΟΥΜΕ ΡΟΛΟ…ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ,ΟΧΙ ΡΥΘΜΙΣΤΗ»

 Ερ:  Είναι φανερό ότι το ΚΙΝΑΛ έχει ρόλο ρυθμιστή. Όμως αρκεί αυτό; Κι αν όχι, πώς θα μπορούσε να εξασφαλιστεί ένας πιο καθοριστικός ρόλος στο πολιτικό σκηνικό;

Απ:  Ο ρόλος του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι ο ρόλος ρυθμιστή αλλά ο ρόλος του πρωταγωνιστή στο πολιτικό μας σκηνικό. Η πολιτική παρένθεση που προανέφερα κάποια στιγμή θα κλείσει και η πολιτική μας σκηνή θα αποκτήσει και πάλι φυσιολογικά χαρακτηριστικά. Δείτετι γίνεται αυτή τη στιγμή σε όλη την Ευρώπη.

Η ακροδεξιά και οι λαϊκιστές περνούν σε δεύτερημοίρα και αναδεικνύονται και πάλι τα σοβαρά και ιστορικά κόμματα  της σοσιαλδημοκρατίας και της δεξιάς παράταξης. Έτσι και εμείς θα ακολουθήσουμε σύντομα όπως έχει αποδειχτεί ιστορικά και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα είναι και πάλι πρωταγωνιστής στην πολιτική μας σκηνή.

 

 Η… ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ: ΣΤΗΝ “ΕΣΤΙΑ” ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ “ΔΥΟ ΤΡΟΧΟΥΣ”

 Ερ:  Είστε και πρόεδρος στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών. Θα ‘θελα δυο λόγια από εσάς για τη φετινή σαιζόν στα πανεπιστήμια, για τους φοιτητές στον καιρό της πανδημίας, στον καιρό της Ε.Β.Ε., των ραγδαίων αλλαγών στην Παιδεία κ.λπ.. Τι θα λέγατε στους φοιτητές αν τους είχατε απέναντι σας;

Απ:   Για την ενημέρωση σε όλα τα θέματα λειτουργίας του Πανεπιστημίου αρμόδια για την ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι η Πρυτανική Αρχή η οποία εμφανίζει ήδη σημαντικό έργο στην προσπάθεια αναβάθμισης του Πανεπιστημίου και της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης γενικότερα.

Ερ: Θα θελα όμως να μιλήσουμε και για την αθέατη και πιο προσωπική πλευρά σας. Αυτή του μοτοσικλετιστή που έχει διανύσει τεράστιες αποστάσεις σε ευρωπαϊκούς κι όχι μόνο δρόμους. Διέξοδος διαφυγής από την καθημερινότητα; Ανάγκη ή συνήθεια; Πείτε μας δυο λόγια για αυτή την ενασχόληση…

Απ:  Ο κάθε άνθρωπος έχει τις προτιμήσεις του και τις ερασιτεχνικές του δραστηριότητες που του προφέρουν ηρεμία και ευχαρίστηση. Από μικρός ήμουν και είμαι λάτρης της μοτοσυκλέτας, με τήρηση όμως των κανόνων ασφαλείας και με ιδιαίτερη προσοχή στην οδήγηση. Η ευχαρίστηση του μοτοσικλετιστή κατά την οδήγηση είναι αξεπέραστη. Είσαι  διαρκώς σε άμεση επαφή με το περιβάλλον και με τη φύση.

Απολαμβάνεις με μοναδικό τρόπο τοπία και διαδρομές χωρίς την οποιανδήποτε παρεμβολή.  Είναι πράγματι μια διαφυγή από την καθημερινότητα, μια οδηγική απόλαυση που απαιτεί όμως ιδιαίτερη προσοχή, απόλυτη τήρηση των κανόνων ασφαλούς  οδήγησης και πλήρη συνειδητοποίηση ότι είσαι σε δυο μόνο τροχούς και πλήρως εκτεθειμένος. Προσοχή και εγρήγορση, είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την απόλαυση της εμπειρίας αυτής.

 

You may also like

Comments are closed.