ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ | Τι θυμάται και τι συμβουλεύει τον διάδοχο του εκείνος που κράτησε «Θερμοπύλες»!

Facebook
Twitter

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Αχιλλέα Ροδίτη

 *  Σοβαρότητα και συνετές επιλογές στις Εθνικές εκλογές και στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, καθώς και συστράτευση όλων σε λύσεις ενότητας και προοπτικής» συστήνει ο απερχόμενος Γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας.

 

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος ετοιμάζεται να παραδώσει τη σκυτάλη στον διάδοχο του, ως Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα. Στο Νίκο Μοίραλη ή τον Θανάση Γιανναδάκη.

Ο δικός του λόγος όμως έχει και θα έχει πάντα βαρύνουσα σημασία. Γιατί είναι ο άνθρωπος που κράτησε «θερμοπύλες». Έμεινε στα δύσκολα, βγήκε μπροστά, στην «πρώτη γραμμή», όταν πολλοί έφευγαν αναζητώντας διεξόδους σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς ή έμεναν απλώς κομματικά «άστεγοι».

Παρέμεινε στις επάλξεις ζώντας εκ των έσω την καθοδική πορεία που έμοιαζε με πορεία «ελεύθερης πτώσης», δεν κιότεψε όμως ούτε στιγμή και πάντα πίστευε ότι θα ξαναερχόταν η στιγμή της αναγέννησης και της ανάκαμψης. Και τώρα, που αυτή η στιγμή φαίνεται να είναι «εδώ», εκείνος είναι έτοιμος να παραδώσει τα ηνία σε τοπικό επίπεδο, παραμένοντας πάντοτε πιστός στρατιώτης και δηλώνοντας πρόθυμος να συνδράμει σε όποια προσπάθεια.

Η συνομιλία μαζί του, δεν ήταν μια απλή συνέντευξη. Τα είχε όλα!

Ήταν μια εκ βαθέων εξομολόγηση από τον ίδιο, σε όλα τα επίπεδα.

  • …στο τι έζησε και πώς περιγράφει όλη την διαδρομή από τα… δύσκολα μέχρι το σήμερα…
  • …στο το τι παίρνει μαζί του ως αναμνήσεις…
  • …στο τί έχει να θυμάται από την Φώφη Γεννηματά και το τι του είπε κοιτάζοντας τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου…
  • …στο τί έχει να θυμάται από τον Γιώργο Παπανδρέου…

 

Έχει όμως και συστάσεις… προς τον διάδοχο του. Πώς και προς τα πού να κινηθεί, τι θα πρέπει να πρυτανεύσει. Αλλά έχει και την δική του εκτίμηση για την επανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ. Που, όπως λέει: «είναι το μόνο που πλήρωσε για όλα τα δεινά της Μεταπολίτευσσης»…

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Ερ:    Κρατήσατε το κόμμα στην πιο δύσκολη εποχή του. Πώς νoιώθετε για αυτό;

Απ:    Νοιώθω εξαιρετικά περήφανος και απόλυτα ικανοποιημένος, αφού –όπως σωστά επισημάνατε- ανέλαβα Γραμματέας Αχαΐας σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, που είχε επιχειρηθεί η επανεκκίνηση ουσιαστικά της Προοδευτικής Παράταξης από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά,  μετά από μια  τραυματική περίοδο συρρίκνωσης και μεγάλων προβλημάτων.

Η νέα προσπάθεια ξεκινούσε με μια συνένωση πολλών κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΔΗΣΟ, της ΔΗΜΑΡ, του Ποταμιού, της ΕΔΕΜ και άλλων κινήσεων πολιτών, με ιδιαίτερες δυσκολίες στη διαχείριση των πολιτικών ζητημάτων, με την αναγκαιότητα εξαιρετικής προσοχής στη διαχείριση των επιμέρους τμημάτων αυτού του νέου πολιτικού σχηματισμού. Η θητεία μου ολοκληρώθηκε  μαζί με τη Νομαρχιακή Επιτροπή, με δυο διαφορετικές συνθέσεις και ευχαριστώ όλες και όλους για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση.

 

Ερ:    Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που συναντήσατε και διαχειριστήκατε;

Απ:   Είχα την ευθύνη επτά συνολικά εκλογικών αναμετρήσεων:  Ευρωεκλογών, εκλογών Αυτοδιοίκησης, Εθνικών εκλογών και τεσσάρων εσωκομματικών εκλογών, οι οποίες όλες είχαν εξαιρετικές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες.

Μεγάλη αβεβαιότητα και έντονο προβληματισμό  προκάλεσε η αποχώρηση του Ποταμιού αρχικά και της ΔΗΜΑΡ ακολούθως, αποχωρήσεις που τελικά τις αντιμετωπίσαμε με ικανοποιητικό τρόπο. Μεγάλη δυσκολία επίσης, η οποία ακόμα δεν έχει ξεπεραστεί, ήταν η απώλεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την οποία κέρδισε η Νέα Δημοκρατία συνεπεία μιας σειράς λαθών και υπερεκτιμήσεων, αλλά και του γενικότερου πολιτικού κλίματος που υπήρχε τότε.

 

«Ο ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗ ΦΩΦΗ ΣΤΟ ΡΙΟ

ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ…»

 

Με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά στο Ρίο

 

Ερ:     Αποχωρώντας, ποιες στιγμές κρατάτε ως πιο δυνατές στο μυαλό;

Απ:     Την συχνή παρουσία της αειμνήστου Φώφης Γεννηματά και την αγάπη της για την Αχαΐα και ιδιαίτερα τη στιγμή που σε μια μικρή ανάπαυλα στα καφέ του Ρίου, κοιτώντας τη γέφυρα μου είπε ’’πως να αφήσω τώρα αυτή την εικόνα και να συνεχίσω την περιοδεία μου …;’’ .

Με τον Γ. Παπανδρέου στην κοπή πίτας του ΚΙΝΑΛ

 

Κρατώ επίσης ως δυνατή ανάμνηση, την υπερπροσπάθεια και την αγωνία  του Γιώργου Παπανδρέου για το εκλογικό αποτέλεσμα της Αχαΐας στις Εθνικές εκλογές του 2019, την αθρόα και ανεπανάληπτη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές νέου Προέδρου αλλά και στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές.

 

 

 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ

Ερ:    Τώρα, στην αλλαγή σκυτάλης, τι θα συμβουλεύατε τον διάδοχό σας;

Απ:     Να λειτουργήσει ενωτικά και να ξεπεράσει το συντομότερο την αντιπαράθεση και την οξύτητα των πρόσφατων εσωκομματικών εκλογών. Να σταθεί μακριά από μηχανισμούς και ομάδες που μόνο κακό κάνουν τελικά. Να σεβαστεί τις προσωπικές επιδιώξεις των στελεχών μας αλλά να τις τοποθετεί πάντα στο μέτρο και στο ύψος που τους αρμόζει, με πρωταρχικό ζητούμενο το συνολικό καλό της παράταξης.

Ερ:    Οι στόχοι, κατ’ εσάς, ποιοι πρέπει να είναι σε τοπικό επίπεδο;

Απ:     Να εδραιωθεί σε νέα επίπεδα η λειτουργία του ΠΑΣΟΚ ώστε να προσδώσει προοπτική και ελπίδα για να επιστρέψουν οι πολίτες και πάλι στο χώρο μας και να αποκατασταθεί επιτέλους το ιστορικό παράδοξο, η ιστορική αδικία, που μόνο το ΠΑΣΟΚ θεωρήθηκε υπεύθυνο και μόνο αυτό πλήρωσε  για όλα ουσιαστικά τα δεινά της μεταπολίτευσης. Να υπάρξει σοβαρότητα και συνετές επιλογές τόσο στις επερχόμενες Εθνικές εκλογές όσο και στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης. Να συστρατευθούμε όλοι σε λύσεις ενότητας και προοπτικής.

 

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ερ:    Τί αίσθηση έχετε για το ΠΑΣΟΚ; Κόμμα που επανακάμπτει ή που απλώς “κυνηγά” την επανάκαμψη αλλά θα λειτουργήσει με ρόλο ρυθμιστικής λογικής μετά από εθνικές εκλογές;

Απ:    Η μόνη αίσθηση που αντιλαμβάνομαι και θέλω να επιβεβαιωθεί σε κάθε περίπτωση,  είναι ότι το ΠΑΣΟΚ επανακάμπτει, με αργό αλλά σταθερά θετικό ρυθμό. Το βλέπεις παντού. Στην επιστροφή των παλαιοτέρων, στην αγωνία όλων για τις εξελίξεις του χώρου. Το σημαντικότερο, το βλέπεις στην ανεπανάληπτη και μεγαλειώδη επιστροφή της νεολαίας και την έντονης δραστηριοποίησής της.

Είναι κάτι που μας είχε λείψει για πολλά χρόνια. Όλους αυτούς δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε και για αυτό υπάρχει μόνο μια -και μόνο μία- προϋπόθεση: Να πορευτούμε αυτόνομα, με δικό μας καθαρό πολιτικό προοδευτικό λόγο και καθαρές πολιτικές θέσεις, μακριά, και από τη Νέα Δημοκρατία, και από τον ΣΥΡΙΖΑ…!!

Πρέπει να λειτουργήσουμε και πάλι ως κόμμα των μη προνομιούχων, της μικρομεσαίας τάξης, των αγροτών και της νέας γενιάς, με ήθος και εντιμότητα, στηριγμένοι στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη και στις παρακαταθήκες του Ανδρέα Παπανδρέου.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top