ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΙΝΤΕΛΑΣ: Απλά, έτσι Ζει…! – Τι εκμυστηρεύτηκε στην “Πολιτεία” ο διάσημος tiktoker που ζει στη φύση!

Facebook
Twitter
giorgos gridelas - axillea roditis

«Δεν κάνω εγώ θυσίες, θυσίες είναι όσα στερείσαι για ν’ αποκτήσεις την ύλη»

του Αχιλλέα Ροδίτη

Πάνω από δύο ώρες κράτησε η συνάντησή μας και ομολογώ ότι δεν ήθελα να τελειώσει. Και τα περισσότερα απ’ όσα είπαμε θα μείνουν στη μνήμη. Δεν χωρούν όλα να αποτυπωθούν στο «χαρτί». Αλλά θα διατυπωθούν τα πιο σημαντικά που λύνουν απορίες.

 

Τον συναντήσαμε λίγο πριν το μεγάλο ταξίδι του, στον γύρο της Αφρικής! Ταξίδι που δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει. «Μήνες, χρόνια, ποιος ξέρει;», απαντά!

IMG_1191 (1) (1)Ο Γιώργος, δεν είναι ένα παιδί που κάνει κάτι exteme αγνοώντας πράγματα.

Είναι ένας απολύτως προσγειωμένος άνθρωπος, με απίστευτη μόρφωση και γνώση, που έχει «ρουφήξει» βιβλία που λίγοι έχουν διαβάσει και που κάλλιστα θα μπορούσες να νομίζεις ακούγοντάς τον να μιλά για τη ζωή, ότι έχει πάρει το Πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής με Άριστα! Αντιθέτως, σπούδαζε Μηχανολόγος Μηχανικός στην Πάτρα.

Αν και είχε περάσει στη Σχολή που πάντα ήθελε, για την Διαχείριση Φυσικού Περιβάλλοντος, όμως για να μην επιβαρύνει την οικογένεια με μετακόμιση σ’ άλλη πόλη, επέλεξε να σπουδάσει στην Πάτρα…

Αλλά το ανήσυχο πνεύμα του δεν τον άφησε. Δημιούργησε επιτυχημένη επιχείρηση με πάνω από 3.000 ορτύκια, την «Ορτύκια Πάτρας», σχεδίαζε να μπει πιο «βαθιά» στο επιχειρείν, όμως… όλα άλλαξαν και ακολούθησε αυτό που η ψυχή του από παιδί τον παρακινούσε…

 

ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Ο Γιώργος Γριντέλας είναι ο Πατρινός που δεν χρειάζεται συστάσεις. Τουλάχιστον δεν τις χρειάζεται σε ανθρώπους έως 50 ετών, ίσως και πιο πάνω, που τον έχουν συναντήσει στις live εμφανίσεις του στο ΤικοΤοκ ή στο Instagram ή μέσω Facebook αλλά και στο κανάλι του στο youtube που κατακλύζεται καθημερινά από… δεκάδες χιλιάδες χρήστες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να παρακολουθήσουν τις περιπέτειές του.

Ζει σε σκηνή, στο βουνό ή τη θάλασσα, ζει πρωτόγονα, ταξιδεύει χωρίς πλάνο και πρόγραμμα, γίνεται «ΕΝΑ» με τη φύση. Την οποία σέβεται αλλά και της επιβάλλεται με τρόπο θαυμαστό!

Η αυθενικότητά του τον έκανε αγαπητό σε εκατοντάδες χιλιάδες followers απ’ όλο τον κόσμο! Γιατί σε αυτό που κάνει είναι μοναδικός. Δεν μιμείται κανέναν. Ο τρόπος ζωής του δεν αποσκοπεί σε μια εκπομπή ή σε κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα. Απλά, έτσι ζει…

 

Στιγμιότυπο_28-8-2024_14399_www.youtube.com (1)

Και όλα αυτά, δεν τα κάνει στο πλαίσιο μιας εκπομπής. Δεν τα κάνει γιατί βγάζει χρήματα. Δεν τα κάνει, καν, για να παρακινήσει κανέναν. Τα κάνει γιατί… έτσι είναι ο τρόπος ζωής που επέλεξε να έχει! Και οι live συνδέσεις του γίνονται μόνο για την… παρέα, να νιώθει την επικοινωνία με τους ανθρώπους! Με αυτή την έννοια, ο Γιώργος είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ που κάνει αυτό που κάνει, χωρίς αντάλλαγμα. Και δεν μιμείται κανέναν. Ίσως και αυτή η αυθεντικότητά του να είναι το «μυστικό» που όχι μόνο έχει εκατοντάδες  followers απ’ όλο τον κόσμο, αλλά τον αγαπούν βαθιά όλοι…!

ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΛΑ…

Ο Γιώργος μεγάλωσε στα Προσφυγικά. Μπαμπάς υδραυλικός, μαμά οικιακά και δύο αδέλφια μικρότερα επτά χρόνια από κείνον. Καλός μαθητής και ήσυχο παιδί και πρόθυμο πάντα.

 *  Πού μπορείτε να τον δείτε:

Ιστότοπος – youtube: http://www.grintelas.com/

TikTok: grintelas.com

Instagram: giorgos_grintelas

WhatsApp: george_grintelas

Στιγμιότυπο_28-8-2024_144112_www.youtube.com (1)

«Με τραβούσαν συνεχώς τα πάντα σχετικά με τη φύση, με το περιβάλλον», λέει. Λάτρευε το ψάρεμα από μικρός. Και την κατασκήνωση. «Μου άρεσε και το ποδήλατο. Κι όταν αργότερα έπεσα και τραυματίστηκα και πήρα μια μικρή μηχανή, άρχισα να βγαίνω στη φύση, ένιωθα ελεύθερος, κι αυτή η αναζήτηση ολοένα και φούντωνε μέσα μου… Μου έγινε τρόπος ζωής. Να ζω στη φύση, να κατασκηνώνω, να ζω χωρίς εισόδημα, να νιώθω και να είμαι αληθινά ελεύθερος», λέει σήμερα. Και προσθέτει: «Από μικρός κάνω μόνο ό,τι μ’ αρέσει. Ότι με κάνει να νιώθω ‘κοντά’ στον αληθινό προορισμό της ζωής. Αυτό εγώ το λέω πεπρωμένο…».

ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

IMG_1203 (1)

  • Αλήθεια, όμως, για αυτόν τον τρόπο ζωής δεν θυσιάζεις πολλά; Είσαι ήδη 35. Δεν σκέφτεσαι… γάμο, παιδιά, δουλειά, αποκατάσταση;

«Α, εδώ είναι το θέμα. Για μένα αυτά που ανέφερες δεν είναι θυσίες. Για μένα, θυσίες είναι όσα στερείσαι για να έχεις όλα αυτά που μου λες. Και αυτά δεν είναι δημιουργήματα της φύσης, είναι δημιουργήματα του ανθρώπου. Είναι το πώς δομήθηκε η κοινωνία. Θυμάμαι ότι από 25 ετών άρχισα να σκέφτομαι κι εγώ… «τι δουλειά θα κάνω», «τι σπίτι θα αποκτήσω», «τι ασφάλιση θα έχω», «τι σύνταξη θα βγάλω»… Δηλαδή, απ’ τα 25 μου σκεφτόμουν τα 65 μου. Αλλά για να κατακτήσω όλα αυτά θα έπρεπε να θυσιάζω ό,τι με παρακινεί μέσα μου να βρεθώ στη φύση, να είμαι κομμάτι της αφού είμαι γέννημα θρέμμα της».

  • Είναι όμως ανάγκη του ανθρώπου να «χτίσει» μες την κοινωνία…

«Α ναι; Είναι όντως ανάγκη να τρως καθημερινά κρέας; Είναι όντως ανάγκη να έχεις το πέμπτο ζευγάρι καλά παπούτσια τάδε μάρκας; Είναι όντως ανάγκη να αποκτήσεις ένα ακριβό αυτοκίνητο; Αν αυτά είναι αληθινές φυσιολογικές ανάγκες, τότε έχεις δίκιο. Αν όμως δεν είναι, τότε έχω δίκιο εγώ… Όλες αυτές είναι επίπλαστες ανάγκες που δημιουργούν τον φόβο που με τη σειρά του είναι η μεγαλύτερη φυλακή του ανθρώπου. Ποιος είναι ο μεγάλος φόβος; Ο θάνατος. Συνεπώς, μπαίνουμε σε έναν αγώνα απόκτησης υλικών αγαθών για να ‘διασκεδάσουμε’ την καθημερινότητά μας και να ξεχαστούμε απ’ τον μεγαλύτερο φόβο που απ’ την γέννησή του έχει ο άνθρωπος».

  • Έστω κι έτσι, όμως, δεν είναι εύκολο κάποιος να ακολουθήσει τα χνάρια σου…

«Φυσικά. Καταλαβαίνω εκείνους που απορούν με εμένα. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο, ούτε απαραίτητο. Καθένας επιλέγει πώς θέλει να ζήσει. Σίγουρα εγώ έχω περάσει τη γραμμή…».

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ «AFRICA»

Όπως έγραψα στην αρχή, ο Γιώργος ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη πρόκληση. Τον γύρο της Αφρικής! Ένα ταξίδι με άγνωστο χρονοδιάγραμμα, με άγνωστους προορισμούς, με καμιά βοήθεια…! Θα έχει μόνο «συντροφιά» τη μηχανή που η Enfield Hellas του χάρισε για να κάνει αυτό το ταξίδι. Μια μηχανή ινδικής κατασκευής που ελπίζει να αντέξει.

Ο Γιώργος Γριντέλας ξεκινά τον Οκτώβριο τον μεγάλο γύρο της Αφρικής. Με μια μηχανή που του δώρισε η Enfield Hellas. Χωρίς χρήματα, χωρίς ανέσεις, για να γνωρίσει φυλές και πολιτισμούς που δεν γνώρισαν την δύση…

Στιγμιότυπο_28-8-2024_14410_www.youtube.com (1)

«Θα ξεκινήσω τον Οκτώβριο. Θα κάνω ίσως και πάνω από 1.000 χιλιόμετρα. Θα καταγράψω φυλές κι ανθρώπους που μένουν μακριά απ’ τον δυτικό πολιτισμό, θα καταγράψω μέρη άγνωστα», περιγράφει. Βέβαια σε όλο αυτό ξέρει ότι ο κίνδυνος θα μπορεί να «εμφανιστεί» παντού. «Όλα είναι στο πρόγραμμα, απλά θα αποφύγω κάποια σημεία», απαντά.

Το μόνο στ οποίο όλο το καλοκαίρι έριξε προσοχή ήταν: στο να κάνει τα εμβόλια, στο να εξασφαλίσει τον απαραίτητο εξοπλισμό, στο να μάθει τα πάντα για το πώς να φτιάχνει μόνος ό,τι χαλάει στη μηχανή. Θα είναι ένα ταξίδι, χωρίς χρήμα, όχι για το χρήμα, αλλά για τη ζωή. Έτσι όπως μόνο ο Γιώργος Γριντέλας ξέρει.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Γιώργο, καλό ταξίδι, αλλά και καλή επιστροφή για να μοιραστείς μαζί μας εμπειρίες που κανείς μας δεν θα ζήσει…

ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ (ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ):
0020

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top