ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ο Πρόεδρος ΕΣΕΕ αποκλειστικά στην “Πολιτεία” για Εμπόρους: “Πληρώστε υπαλλήλους για να γυρίσει το χρήμα στην αγορά”

Facebook
Twitter
Ένα πολύ ιδιαίτερο μήνυμα επέλεξε να στείλει στον εμπορικό κόσμο της Πάτρας, μέσω της «Πολιτείας» και του politeianews.gr, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Γιώργος Καρανίκας.
Όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην πόλη, το περασμένο Σάββατο, εξ αφορμής της εκδήλωσης του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών για την παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος του.

Σε μια σύντομη μεταξύ μας συνομιλία με τον προσφάτως επανεκλεγέντα Πρόεδρο της ΕΣΕΕ, επιβεβαίωσε ότι «η αγορά ασφυκτιά» και ότι «η κατανάλωση είναι στο ναδίρ» και στη συνέχεια διεμήνυσε στους Πατρινούς εμπόρους κάτι που εκ πρώτης φαίνεται να αφορά μόνο τα συμφέροντα των εμποροϋπαλλήλων. Ωστόσο στο… βάθος αφορά τον «κύκλο» του χρήματος σε μια τοπική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Οι φίλοι έμποροι δεν πρέπει να φοβούνται να πληρώσουν στους υπαλλήλους τους, ικανοποιητικούς μισθούς και υπερωρίες».

Εξηγώντας ότι με τον τρόπο αυτό τελικά θα ενισχύουν τα μαγαζιά τους και συνολικά την τοπική αγορά. «Είναι κάτι που πρέπει άπαντες να το εμπεδώσουν. Διότι τα χρήματα αυτά δεν θα χαθούν. Αντίθετα, είναι επένδυση και θα γυρίσουν στα καταστήματα τους μέσω της κατανάλωσης». Τονίζοντας ότι έτσι θα συμβάλουν στην τόνωση της αγοράς.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ εμφανίζεται ιδιαίτερα επιφυλακτικός για την αγοραστική κίνηση την Περίοδο του Πάσχα, αλλά και για την πορεία της τουριστικής σαιζόν, λόγω των μειωμένων εισοδημάτων και της κακής ψυχολογίας των καταναλωτών σ’ όλη την Ευρώπη.

Αναφερόμενος και στον ψηφιακό μετασχηματισμό του λιανεμπορίου, ο κ. Καρανίκας ανέλυσε τη σημασία του Συνεδρίου «Future of Retail 2022» που διοργανώνει η ΕΣΕΕ στα τέλη Μαΐου.

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top