ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Γιώργος Κυριακόπουλος: Η ένταση και τα πολλά «αν»…

Facebook
Twitter
Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι στην Δημοκρατία ποτέ η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία. Όμως σε όλα υπάρχει ένα «Αν».

Του Γιώργου Κυριακόπουλου

– Αν δεν υπήρχε, για παράδειγμα, η αναίτια επίθεση στην πλατεία με τον δημόσιο ξυλοδαρμό πολίτη. Μια επίθεση που προκάλεσε την οργή όλης της κοινωνίας απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας.

– Αν δεν βιντεοσκοπούσε κάποιος το συγκεκριμένο επεισόδιο από την αρχή, η Αστυνομία, όπως πάντα, θα έριχνε την ευθύνη στον νεαρό.

– Αν δεν διαπερνούσε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη την  αντίληψη στην Αστυνομία ότι «το κράτος είσαστε εσείς».

– Αν δεν είχε γίνει ποτέ η δήλωση συνδικαλιστή της Αστυνομίας, τον Δεκέμβρη του 2019, ότι «λύθηκαν τα χέρια μας», άποψη που καταδεικνύει την αύξηση αυταρχισμού που κυριαρχεί.

– Αν τα ΜΜΕ καταδίκαζαν με αντικειμενικό τρόπο, όπως οφείλουν, τα αυξημένα περιστατικά βίας εναντίον πολιτών ενάμιση χρόνο τώρα (τόσα βίντεο κυκλοφορούν).

– Αν η συγκέντρωση χιλιάδων αγανακτισμένων πολιτών χωρίς κομματική στήριξη δεν αντιμετωπιζόταν ως μη δικαίωμα, έστω και μέσα στην πανδημία, σαν μορφή αντίδρασης στην υπέρμετρη, απαράδεκτη βία της προπερασμένης Κυριακής, κι όχι μόνο.

– Αν δεν υπήρχαν, ως γνωστόν, από παλιά, προβοκάτορες που δημιουργούν ένταση σε συγκεντρώσεις με… άνωθεν εντολές.

– Αν η Αστυνομία εκπαιδευόταν να αντιμετωπίζει τα επεισόδια και όχι να προκαλεί η ίδια με την παραμικρή αιτία.

– Αν δεν δινόταν εντολή, όπως φαίνεται από το βίντεο, να περάσουν αστυνομικοί μέσα από εκατοντάδες νεαρούς έστω κουκουλοφόρους διαδηλωτές.

– Αν ο πρωθυπουργός έβγαινε αμέσως την Κυριακή και καταδίκαζε με πειστικό και υπεύθυνο τρόπο την αστυνομική βία εναντίον πολιτών σίγουρα θα μετριαζόταν η οργή και θα ήταν λιγότερο το κακό.

Αν, λοιπόν, δεν ίσχυαν -ή ίσχυαν, κατά περίπτωση- όλα τα παραπάνω «Αν», τότε:

  1. Η συγκέντρωση των πολιτών, που όπως ειπώθηκε ήταν τεράστια, θα ήταν μικρότερη σε όγκο…
  2. Η δήλωση περί διχασμού θα είχε περισσότερη αξία αφού ο έχων την ευθύνη της χώρας θα έπαιρνε αποστάσεις ίσες προς όλες τις κατευθύνσεις. Τελεία.

Εν κατακλείδι, είναι υποχρέωση του δημοκρατικά εκλεγμένου πρωθυπουργού να εκπροσωπεί το σύνολο των Ελλήνων και να μετριάζει τον θυμό τους από συμπεριφορές που προκαλούν. Αντ’ αυτού απέδειξε με το διάγγελμα του, για έναν τραυματία αστυνομικό και για τα επεισόδια, ότι τελικά… υπερασπίζεται μονόπλευρα την βία!

*Ο Γιώργος Κυριακόπουλος ήταν υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top