ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Γ. Κυριακόπουλος: “Λεφτά για απευθείας αναθέσεις και golden boys υπάρχουν. Για τους συνταξιούχους, ΤΙΠΟΤΑ”

Facebook
Twitter

Την παρακάτω δήλωση, για τα «Αναδρομικά Συνταξιούχων», μετά την απόφαση ΣτΕ, έκανε το Μέλος Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος:

«Καθημερινά όλα τα… καλοπληρωμένα κυβερνητικά ΜΜΕ, μιλούσαν για ποσά που θα καταβάλλονταν, με κάθε τρόπο από την κυβέρνηση με σχετικές δικαστικές αποφάσεις στους συνταξιούχους.

Οι δηλώσεις του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα, που προέτρεπαν τους συνταξιούχους να μην τρέξουν σε δικηγόρους για προσφυγές, διότι δεν υπήρχε θέμα παραγραφής, ηχούν ακόμα στα ΑΥΤΙΑ των συνταξιούχων.

Η τελευταία απόφαση του ΣτΕ, όμως, βάζει ταφόπλακα στις διεκδικήσεις Αναδρομικών, που αφορούν μνημονιακές περικοπές του 2012.

Το ανώτατο δικαστήριο αποδέχτηκε τη Διάταξη Νόμου που θεσμοθέτησε η σημερινή κυβέρνηση (Ν.4714/2020 αρ.114 ) και ως εκ τούτου, πάνω από 2.1 εκατ. συνταξιούχοι έχασαν το δικαίωμα να διεκδικήσουν καταβολή αναδρομικών, αφού καταλυτική ημερομηνία με βάσει τον νόμο ήταν η 31η Ιουλίου 2020.

Από τα 3.9 δις ευρώ, που ήταν η αρχική δαπάνη, η κυβέρνηση της ΝΔ χορήγησε μόνο 1,4 δις ευρώ προ διετίας.

Έχει αξία το σκεπτικό της απόφασης, που καθυστέρησε επί 18 μήνες και είναι σε πλήρη αντίθεση με την πιλοτική δίκη που είχε διεξαχθεί το 2015.

Με επίκληση στην πανδημία, στα ζητήματα της Άμυνας, των μεταναστευτικών ροών και της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, απορρίπτονται οι όποιες διεκδικήσεις.

Λεφτά για την Άμυνα, για τις απευθείας αναθέσεις, για golden boys, για μετακλητούς, για δάνεια σε «κολλητούς», υπάρχουν. Για τους συνταξιούχους, όμως, ΤΙΠΟΤΑ…».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top