ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το όνομα του αστυνομικού που σκοτώθηκε στου Ρέντη, θα δοθεί σε πάρκο της Θεσσαλονίκης

rentis

Το όνομα του 31χρονου υπαρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη, που έχασε τη ζωή του στις 27 Δεκεμβρίου 2023, μετά τη δολοφονική επίθεση που είχε δεχθεί με ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη, πρόκειται να δώσει σε πάρκο στην περιοχή της Χαριλάου ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Ο Γιώργος Λυγγερίδης, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, υπηρετούσε στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής. Ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, στις 7 Δεκεμβρίου, δέχθηκε δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων από χούλιγκανς και είχε τραυματιστεί σοβαρά, με αποτέλεσμα, αρχικά, να χρειαστεί ακρωτηριασμός. Επί 20 ημέρες έδινε μάχη στη ΜΕΘ, ωστόσο δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Το θέμα της ονομασίας του πάρκου θα συζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του την ερχόμενη Τετάρτη. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα παραπεμφθεί στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, όπου βρίσκεται το πάρκο, προκειμένου να την εγκρίνει. Σημειώνεται ότι επειδή πρόκειται για ονομασία χώρου και όχι για μετονομασία δεν χρειάζεται η εν λόγω απόφαση να πάρει στη συνέχεια και την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Να σημειωθεί ότι και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας έκανε πρόταση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας το Στρατόπεδο της ΥΑΤ να λάβει το όνομα του Γιώργου Λυγγερίδη.

You may also like

Comments are closed.