ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μαγιάκης: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς-Τερψιθέας συνεχίζει το έργο του σε πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο

Facebook
Twitter
Συμπληρώνοντας έναν ολόκληρο χρόνο παύσης των δράσεων λόγω της πανδημίας και βαδίζοντας σε έναν δρόμο αβέβαιο, οι πολιτιστικοί σύλλογοι αντιπαλεύουν μια πρωτόγνωρη συνθήκη επιβίωσης οικονομικά και κοινωνικά και συνεχίζουν το έργο τους.

Του Γιώργου Μαγιάκη

Εν μέσω μιας κατάστασης απομόνωσης και απομάκρυνσης τόσο μεταξύ μας, όσο και από τα μέλη μας, δίχως επαρκή εργαλεία, γνώση και οικονομική υποστήριξη, προσπαθούμε να παραμείνουμε ενεργοί και να περάσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και δράσης στη γειτονιά μας. Οι συνοικιακοί σύλλογοι έχοντας ανέκαθεν μοχλό εκκίνησής τους τη μαζικότητα, τη διαβούλευση και τη συμμετοχικότητα, βρίσκονται πλέον σε αμηχανία προσπαθώντας να προσανατολιστούν σε ένα χαοτικό τοπίο που, όπως φαίνεται, θα εξακολουθήσει να υπάρχει.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας από την πρώτη στιγμή της πανδημίας τον Απρίλιο του 2020, τοποθετήθηκε δημόσια με άρθρο – ψήφισμα σχετικά με την επικίνδυνη πολιτική που ακολουθούσε η κυβέρνηση για την καταπολέμηση του covid-19. Όπως αποδεικνύεται, ένα χρόνο μετά, οι αρνητικές επιπτώσεις της πολιτικής αυτής συνεχίζονται, με αποτέλεσμα τα οικονομικά αδύναμα μέλη της κοινωνίας να επωμίζονται όλα τα δεινά.

Ακόμα και σήμερα, παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, δεν σταματούμε να συμμετέχουμε στους αγώνες στο πλευρό του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και των φορέων της πόλης για ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων. Παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους συνοίκους στην υγεία, τα καταστήματα, τα supermarkets, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της γειτονιάς, επαγγελματίες και εμπόρους.

Δεν σταματούμε, όμως, εδώ.

Συνεχίζουμε το έργο μας με συνέπεια τόσο σε πολιτιστικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Ενισχύσαμε με είδη πρώτης ανάγκης οικονομικά ασθενείς οικογένειες και ταυτόχρονα το περασμένο καλοκαίρι οργανώσαμε συντονισμένα τον εξωραϊσμό του πρώην υπαίθριου γηπέδου μπάσκετ στην Έξω Αγυιά για την ψυχαγωγία και την άθληση των κατοίκων και των μελών του συλλόγου. Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα επανήλθαμε, για όσο το επέτρεψαν οι συνθήκες, στο καθημερινό πρόγραμμα άθλησης και ψυχαγωγίας. Με αίσθημα ευθύνης οργανώθηκε ομάδα που επιμελήθηκε, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου Αγυιάς. Στην αρχή του έτους τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, 25 ενεργά μέλη του συλλόγου έκοψαν τη δική τους «διαδικτυακή βασιλόπιτα» μέσα από ένα σύντομο βίντεο μοιράζοντας ευχές και μηνύματα αισιοδοξίας. Έτσι λοιπόν πορευόμαστε με αρωγό τα μέλη μας και τους φίλους του συλλόγου.

Παράλληλα, αναδείξαμε σημαντικά προβλήματα στις υποδομές του ιστού της Αγυιάς και αναζητήσαμε τρόπους επίλυσής τους προς διευκόλυνση του έργου του Δήμου, κατορθώνοντας πλέον να μιλάμε για σημαντικά έργα που προχωράνε από τις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων (στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια για τον τρόπο δουλειάς και συνεργασίας) και αλλάζουν την εικόνα της γειτονιάς. Διανοίξεις δρόμων, πεζοδρομήσεις, απαλλοτριώσεις κοινόχρηστων χώρων, κ.ά.

Δεν επαναπαυόμαστε!

Οι καταστάσεις δεν μας επιτρέπουν να μοιραζόμαστε τη χαρά των προσπαθειών μας. Εμείς, όμως, προχωράμε μεθοδικά και σταθερά απέναντι στη γραφειοκρατία και τις υπάρχουσες αδυναμίες, ώστε να μην μας κυριεύσει η ηττοπάθεια και η απογοήτευση. Το επόμενο διάστημα θα σχεδιάσουμε πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων του συλλόγου που αφορούν επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης κ.ά.

Δυναμώνουμε σε κάθε βήμα αρκεί να συνεχίζουμε να περπατάμε.

Γιώργος Μαγιάκης

Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς – Τερψιθέας

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top