ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ – Ποιος είναι ο 1ος σε σταυρούς Σύμβουλος του Κ. Σβόλη

MANTZOYRANHS 1
Ο Ανθρωπιστής Ιατρός Γιώργος Μαντζουράνης εξέπληξε με την επιτυχία του στην πρώτη του εμφάνιση ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πατρέων

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Πρώτη φορά έβαλε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και βγήκε πρώτος σε σταυρούς, εντυπωσιάζοντας πολλούς «ψημένους» εκλογικά συνυποψηφίους του. Ο λόγος, για τον Γιώργο Μαντζουράνη.

Τον Ιατρό, τον εκλεγμένο, πια, Δημοτικό Σύμβουλο Πατρέων με τον συνδυασμό του Κώστα Σβόλη. Γεννημένος το 1972 στην Πάτρα, πατέρας δύο παιδιών, απόφοιτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, με ειδικότητα Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής. Διδάκτορας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών (master) από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Από το 2016 είναι Διευθυντής Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών. Έχει οργανώσει πολλές δράσεις αγωγής υγείας.

Έχει προσφέρει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ υπηρεσίες στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου. Ενώ το 2012 συμμετείχε στην ανθρωπιστική αποστολή της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας στη Λέσβο  για τους πρόσφυγες απ’ την εμπόλεμη Συρία.

Ποιες, άραγε, είναι οι πρώτες του σκέψεις μετά από αυτήν την θεαματική επιτυχία της  πρωτιάς του σε σταυρούς;

 «Η αλήθεια είναι ότι περισσότερο ένιωσα παρά σκέφτηκα. Ένιωσα συγκίνηση, γιατί ενώ πάντα χαίρω αγάπης κι εκτίμησης στο πρόσωπό μου και ως γιατρός αλλά και ως άνθρωπος, το να μεταφραστεί αυτό σε ψήφους δεν είναι δεδομένο. Επομένως με συγκίνησε η εμπιστοσύνη τους και σε δεύτερο χρόνο σκέφτηκα πως αυτή τους η εμπιστοσύνη εναποθέτει σε μένα μια ευθύνη την οποία πρέπει να φέρω εις πέρας. Δεν μου αρέσει να απογοητεύω τους ανθρώπους μου γενικά».

 

  • κύριε Μαντζουράνη, τι πιστεύετε ότι συνετέλεσε στην επιτυχία; Ποια, ας πούμε, είναι η ‘συνταγή’;

«Δεν υπάρχει συνταγή. Θεωρώ πως στις τοπικές κοινωνίες παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η διαπροσωπική επαφή. Η ουσιαστική επαφή με τον κόσμο. Να σε νιώθουν κοντά τους, να τους ακούς. Σίγουρα το επάγγελμά μου βοήθησε σε αυτό. Έχω μεγαλώσει στο Ψαροφάι κι εργάζομαι στα Ζαρουχλέικα πολλά χρόνια.

Ανήκω στα λαϊκά στρώματα και οι άνθρωποι βλέπουν σε μένα νομίζω την αμεσότητα και αυθεντικότητα που χρειάζονται. Το ίδιο νομίζω βλέπουν και οι φίλοι και γνωστοί που συναναστρέφομαι. Πέρα από αυτό θεωρώ πως ο κόσμος έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα που εμπνέουν αποφασιστικότητα και θέληση να προσφέρουν στον τόπο τους».

  • Εμφανιστήκατε πρώτη φορά. Κατ’ αρχάς, γιατί το αποφασίσατε και κατά δεύτερον τι αποκομίσατε από την εμπειρία της προεκλογικής περιόδου;

«Αποφάσισα να κατέβω στις δημοτικές εκλογές φέτος πρώτη φορά αλλά αυτή η σκέψη υπήρχε στο μυαλό μου πολλά χρόνια τώρα. Η αλήθεια είναι πως ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων. Πρώτον, η ανάγκη να δω και να ζήσω αυτή την πόλη με διαφορετικό τρόπο.

Νιώθω πως η πόλη μας δεν είναι πια ελκυστική στους ίδιους τους κατοίκους της. Θέλω να τη δω σύγχρονη, όμορφη, καθαρή. Να τη δω να αναπτύσσεται και να γίνεται τόπος κατοικίας κι ευημερίας για τα παιδιά μας κι ελκυστική ως τουριστικός προορισμός. Να δω έναν τόπο ευκαιριών κι επενδύσεων. ¨Ένα τόπο που θα κρατήσει κοντά της τη νεολαία και φυσικά τα παιδιά μου.

Έχω ταξιδέψει πολύ και πραγματικά πάντα το θεωρούσα κρίμα για μια τόσο γεωφυσικά υπέροχη πόλη σαν την Πάτρα, να μην είναι όλα τα παραπάνω. Αυτό βέβαια ήταν πάντα ένα χρόνιο όραμά μου. Στο σήμερα αυτό που συνετέλεσε στη συμμετοχή μου ήταν ο Κώστας Σβόλης. Με ενέπνευσε, μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα, είναι ένας άνθρωπος μέσα στα κοινά, τον είχα μελετήσει, τον εμπιστεύομαι. Γι’ αυτό ένιωσα πως τώρα είναι η στιγμή που κι εγώ νιώθω δυνατός να μπω σε αυτή τη διαδικασία αλλά και οι συνθήκες γύρω μου είναι ιδανικές».

 

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Και τώρα… που πλέον θα είναι στο δημοτικό συμβούλιο έχουν ενδιαφέρον οι σκέψεις, κυρίως οι στόχοι. Αν και ο ίδιος προτιμά πρώτα να συγχαρεί την Δημοτική Αρχή, βάζοντας στο «κάδρο» λόγο ενωτικό και διάθεσης συνεργασίας…

Συγκεκριμένα τονίζει:

«Να συγχαρώ αρχικά την υπάρχουσα δημοτική αρχή για την επιτυχία της. Πιστεύω δύο πρέπει να είναι οι στόχοι μας. Αρχικά, να υπάρχει σύμπνοια και συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Μπορεί να υπάρχουν πολιτικές διαφορές αλλά όπως δείξαμε και προεκλογικά υπάρχει περιθώριο συνεργασιών. Άλλωστε όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να πάμε παρακάτω με το Δήμο μας.

Όσον αφορά την παράταξή μας αλλά κι εμένα προσωπικά σίγουρα πρέπει να γίνουμε ο ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα στον πολίτη και την τοπική κοινωνία. Πρέπει να αποκτήσουμε άμεση σχέση με τον πολίτη, να ενημερωνόμαστε αλλά και να ενημερώνουμε. Να είμαστε εξωστρεφείς, να ακούμε τα προβλήματά του και ο κόσμος να ακούει από εμάς τα πεπραγμένα. Σε ένα μεγάλο βαθμό  οι άνθρωποι είναι ανενημέρωτοι για το τι γίνεται στα δημοτικά συμβούλια, για τις αποφάσεις που παίρνονται κ.λ.π. Δεν τους κατηγορώ. Έχουν τα προβλήματα τους οι άνθρωποι και ζουν τη δική τους δύσκολη πραγματικότητα.

Στόχος πρέπει να είναι να χτίσουμε τη σχέση μας με όλους.. από κοντά, να συζητάμε μαζί τους, να αφουγκραζόμαστε, να καταγράφουμε και να πράττουμε για αυτούς. Όσο πιο κοντά είμαστε με όλους τόσο πιο πολύ θα μας εμπιστευτούν. Θέλει πολύ δουλειά από τη μεριά μας αλλά αυτό ήταν κάτι που το ξέραμε από την αρχή και δεν έχουμε σκοπό να φυγοπονούμε λέγοντας: «εε… τί να κάνουμε, αντιπολίτευση είμαστε…». Όχι, δεν έχω σκοπό να κινηθώ έτσι. Σαν προεκλογική εμπειρία ήταν υπέροχη. Μου αρέσουν οι προκλήσεις, είμαι γενικά πολυπράγμων, γνώρισα ανθρώπους, το απήλαυσα κι ακόμα το απολαμβάνω ασχέτως αποτελέσματος.

  • Ο νους σας έχει ‘ταξιδέψει’ στο… πιο πέρα; Σε μετέπειτα, μελλοντικά, σχέδια;

«Το πιο πέρα δεν το σκέφτομαι καν αυτή τη στιγμή. Θα εκτίσω τη θητεία μου όσο καλύτερα μπορώ και νομίζω αναλόγως ο κόσμος είναι αυτός που θα με κρίνει στο τέλος και αυτός θα μου δείξει  τη συνέχεια. Εξάλλου θέλω κι εγώ πρώτα να μετρήσω τις δυνάμεις μου σε  αυτό το νέο για μένα πεδίο. Προς το παρόν τους ευχαριστώ όλους για την ευκαιρία που μου έδωσαν και πάντα είμαι ανοιχτός  σε όλους τους δημότες μας. Είναι πολύ εύκολο να με βρει όποιος θέλει, να συζητήσουμε για οτιδήποτε. Ευχαριστώ την οικογένειά μου για την υπομονή και τη στήριξή τους».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

0021 1

You may also like

dytiki ellada giatros syllipsi 1024x720.jpg ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΣΤΗΝ ΒΑΡΔΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ: Οι «Αδιάφθοροι» ξεσκέπασαν κύκλωμα ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων και παράνομων συνταγογραφήσεων

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν απογευματινές- βραδινές ώρες της Πέμπτης, 29 Φεβρουαρίου ...

Comments are closed.