ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Γιώργος Ντίνος: Από παντού άκουγα εκκλήσεις για βοήθεια

Facebook
Twitter
Του Αχιλλέα Ροδίτη
Ανθρώπινη και συγκινητική η προσωπική εξομολόγηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας για την πύρινη καταστροφή σε Ζήρια, Λαμπίρι και Καμάρες.

Με την τοποθέτηση του στο φέισμπουκ, αλλά και με περαιτέρω δηλώσεις του στην «Πολιτεία», ο Γιώργος Ντίνος μιλά ευθέως για την «Καταστροφή και την Επόμενη Μέρα».

Τα γραφόμενα του ενεργοποιούν κάθε αισθητήριο ανθρώπινου συναισθήματος αλλά παράλληλα αναδύονται συνταρακτικές αποκαλύψεις για λάθη και παραλείψεις!

«Όλες αυτές τις ημέρες δεν ήθελα και δεν είχα καμία διάθεση να γράψω, για τη μεγάλη καταστροφή του τόπου μας. Οι πανέμορφες περιοχές: Ζήρια και Λαμπίρι, Καμάρες και Ακονιά, επλήγησαν με το χειρότερο τρόπο. Άλλαξε το τοπίο, η αίσθηση, έφυγε το χαμόγελο και έγινε θλίψη στα πρόσωπα των κατοίκων. Καταστράφηκαν σπίτια, περιουσίες, κόποι μιας ζωής. Ήμουν εκεί και από την πρώτη στιγμή έζησα την αγωνία, τον φόβο, τον τρόμο για την ζωή και τα υπάρχοντά τους», έγραψε ο κ. Ντίνος και συνέχισε:

 

Ntinos

«Από παντού άκουγα εκκλήσεις για βοήθεια. Προσπάθησα, δεν ξέρω πόσα κατάφερα, αλλά για όσα δεν μπόρεσα να κάνω ζητώ συγγνώμη και ας μην φταίω προσωπικά. Είδα απίστευτες καταστάσεις δυσλειτουργίας, κακής οργάνωσης, χαμένου κράτους».

ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ!

Η επίμαχη αναφορά του έστρεψε το ρεπορτάζ της «Πολιτείας» προς αυτή την κατεύθυνση. Όσα λοιπόν εννοεί ο αιρετός -και συζητιούνται εντόνως στο Αίγιο- σχετίζονται με το ότι:

  • H μεγάλη φωτιά ήταν αποτέλεσμα αναζωπύρωσης την οποία ουδείς αντιμετώπισε έγκαιρα.
  • Επίσης, διεκόπη η κίνηση στην εθνική διοχετεύοντας τα οχήματα στην παλιά εθνική και στο τμήμα από Λόγγο προς Πάτρα, με αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί ο δρόμος και να μην περνούν οι υδροφόρες του Δήμου που έσπευδαν στη φωτιά!
  • Κι ακόμη, ότι η ΔΕΗ έκοψε προληπτικά το ρεύμα στις κοινότητες Σαλμενίκου και Δαμακινίου όπου βρίσκονται οι δημοτικές γεωτρήσεις και παρότι εκεί δεν υπήρχαν εστίες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν νερό για την κατάσβεση!

Ο ΗΡΩΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΧΗΣ

Ο κ. Ντίνος, πάντως, δεν παρέλειψε την επισήμανση του ηρωισμού λέγοντας: «Είδα, όμως, φιλότιμο, πάθος πολλών ανωνύμων ΑΝΘΡΩΠΩΝ, που έτρεχαν παντού και βοηθούσαν, έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους. Είδα τα παιδιά της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, να προσπαθούν με τις δυνάμεις που είχαν. Είδα τα παιδιά του συλλόγου φίλων Άνω Ζήριας να τρέχουν παντού, με αυταπάρνηση, να στηρίξουν τους πληγέντες. Είδα τον Δήμο μας να κινητοποιεί όλο το δυναμικό του και να είναι συνέχεια παρών, προσπαθώντας να δώσει λύσεις, να βοηθήσει με κάθε τρόπο».

«Εύχομαι αυτή η τεράστια καταστροφή να γεννήσει μια νέα ελπίδα», λέει ο κ. Ντίνος. Και προσθέτει: «Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι με όλες μου τις δυνάμεις, θα βοηθήσω, οι άνθρωποι αυτοί να ξαναβρούν χαμόγελο. Ο τόπος αυτός να ξαναβρεί ζωή, να επουλώσει γρήγορα τις πληγές του και να βγει πολύ πιο οχυρωμένος, με έργα υποδομής και πνοής που θα αλλάξουν την εικόνα του και δεν θα επιτρέψουν στο μέλλον να ξαναζήσει ανάλογες καταστάσεις. Θέλω να ευχηθώ σε όλους όσοι επλήγησαν, να μπορέσουν γρήγορα να αφήσουν πίσω ό,τι άσχημο βιώσαν και να βρουν τη δύναμη να σταθούν πάλι όρθιοι».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top