ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Γιώργος Παπανδρέου για υποκλοπές: «Η Δημοκρατία κινδυνεύει!»

Facebook
Twitter
Σκληρή επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στη Βουλή στην συζήτηση επί πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Με αναφορές και στον πατέρα του, Ανδρέα, και επισημαίνοντας τον κίνδυνο για την δημοκρατία, ο Γιώργος Παπανδρέου τοποθετήθηκε στη βουλή για τις υποκλοπές και τις παράνομες παρακολουθήσεις.

Ειδικότερα, μιλώντας στην πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης για τις υποκλοπές, ο πρώην πρωθυπουργός και άλλοτε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι η δημοκρατία βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο!

«Το 1970, στην εξορία, ο Ανδρέας Παπανδρέου, έγραψε ένα βιβλίο. Ο τίτλος: «Η Δημοκρατία στο Απόσπασμα».

Μιλούσε για την τότε δικτατορία.

Η κατάργηση των δημοκρατικών θεσμών ήταν τότε τόσο ξεκάθαρη, αλλά και τόσο εύκολο να τη διαγνώσει κανείς.

Ο αγώνας για την αποκατάστασή της κατανοητός.

Σήμερα, απειλείται ξανά η δημοκρατία.

Όμως, υπάρχει μια διαφορά.

Οι μέθοδοι υπονόμευσής της είναι ύπουλοι, λιγότερο φανεροί.

Ο καλύτερος μαθητής αυτών των νέων μεθόδων,αποδεικνύεται η σημερινή ΝΔ.

Η δεξιά, γνωστή για τις επιδόσεις της στο «φακέλωμα» των αντιπάλων της στο παρελθόν, σήμερα μας εκπλήσσει με τη δεινότητά της στις νέες τεχνολογίες.

«Δεν μπορείτε να επικαλείστε τον πατριωτισμό σας, αγαπητοί συνάδελφοι της ΝΔ, όταν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών την ξανακάνατε ΚΥΠ, δηλαδή, Κομματική Υπηρεσία Πληροφοριών» υπογράμμισε, αναφερόμενος στις υποκλοπές και τη λειτουργία της ΕΥΠ.

«Η δεξιά, γνωστή για τις επιδόσεις της στο «φακέλωμα» των αντιπάλων της στο παρελθόν, σήμερα μας εκπλήσσει με τη δεινότητά της στις νέες τεχνολογίες. Αυτό που δυστυχώς δεν μας εκπλήσσει – και είναι κρίμα, πολύ κρίμα, αγαπητοί συνάδελφοι της ΝΔ -, είναι η διαχρονική της πορεία να εργαλειοποιεί θεσμούς, όπως την ΕΥΠ, να υπονομεύει θεσμούς που δεν της ταιριάζουν, όπως τη διαύγεια, τις Ανεξάρτητες Αρχές, την Αυτοδιοίκηση, τα ανεξάρτητα ΜΜΕ, την αξιοκρατία» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Το λεγόμενο επιτελικό σας κράτος, τελικά, αυτό κατήντησε. Ένα σύστημα διακυβέρνησης που υπονομεύει κάθε θεσμό δημοκρατικό. Που υπονομεύει κάθε τι που ελέγχει την εκτελεστική εξουσία και εμποδίζει την πρόθεσή σας για κυριαρχία, πελατειακή διαχείριση του κράτους, για υπερ-συγκέντρωση, ιδιοποίηση και νομή της εξουσίας» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Ευτελίζετε την προσωπικότητα του Έλληνα και της Ελληνίδας»

Ο Γιώργος Παπανδρέου σχολίασε πως «ακούω συνεχώς από τη ΝΔ, και πολλά φερέφωνά της στα ΜΜΕ, ότι δεν ενδιαφέρει τον κόσμο το θέμα των υποκλοπών. Μόνο για την τσέπη του ενδιαφέρεται ο κόσμος». Και στρέφοντας τα «βέλη» του στο «γαλάζιο» στρατόπεδο είπε: «Όχι μόνο λάθος, αλλά και απαράδεκτο το θεωρώ. Θέλετε, ως δήθεν προασπιστές της δημοκρατίας, να εξοβελίσετε Ακροδεξιά κόμματα από την Βουλή. Αλλά πολύ κυνικά λέτε στον Ελληνικό λαό, μην ασχολείσαι με την δημοκρατία, μόνο με την τσέπη σου».

Και πρόσθεσε: «Καλλιεργείτε εσείς, μια απαράδεκτη αντίληψη, ότι τα δημοκρατικά δικαιώματα, τα ανθρώπινα δικαιώματα – αυτά που καταπατάτε με τις υποκλοπές, αποτελούν δευτερεύουσας σημασίας ζητήματα. Δηλαδή, ότι είναι δευτερεύον, αμελητέο ζήτημα, η έννοια του σεβασμού στην προσωπικότητα του καθενός και της καθεμιάς, η αξιοπρέπεια, η πεποίθηση ότι ο καθένας μας έχει την ίδια αξία ως άνθρωπος.

Ότι είναι δευτερεύον ζήτημα αν η πολιτεία είναι εκεί για να υπερασπιστεί τον κάθε πολίτη ασχέτως αν έχει εξουσία, πλούτο ή «κονέ». Αυτό λέτε! Άραγε, ποια κοινωνία θέλετε; Του δίκιου του ισχυρού η της ισχύος του δικαίου;». Και κατέληξε λέγοντας πως «ευτελίζετε την προσωπικότητα του Έλληνα και της Ελληνίδας όταν τους λέτε να νοιάζονται μόνο για την τσέπη τους».

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top