ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Γιώργος Βασιλειάδης στην “Πολιτεία”: “Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι πρώτος στην πιο… έγκυρη δημοσκόπηση”

Facebook
Twitter

Ο Αν. Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Γιώργος Βασιλειάδης σχολιάζει την πρόσφατη επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στην Αχαΐα και υποστηρίζει ότι οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν την αποδοχή τον ΣΥΡΙΖΑ

 

  του Αχιλλέα Ροδίτη

Μετράμε πια 24ωρα πριν την κρίσιμη κάλπη της 21ης Μαϊου. Απέχουμε λίγες μέρες μετά την έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα αλλά και την επικείμενη άφιξη του Αλέξη Τσίπρα. Ο Αν. Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Γιώργος Βασιλειάδης σχολιάζει τα όσα είπε στην Αχαΐα ο κ. Μητσοτάκης, ξεδιπλώνει τις σκέψεις του για το προεκλογικό κλίμα και απαντά ευθέως στο αυτονόητο ερώτημα για το αποτέλεσμα των εκλογών. 

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

για μοτο κατω 2

  • Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στην Αχαΐα του Κυριάκου Μητσοτάκη, πώς κρίνετε το έργο της κυβέρνησης της ΝΔ στον νομό; Θυμίζω ότι η κυβέρνηση τονίζει πως δρομολόγησε πάνω από 80 έργα συνολικού κόστους άνω των 3,5 δισ. Ευρώ…

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αχαΐα δεν διέφερε σε τίποτα – ως προς το περιεχόμενο και την ουσία της – από τις υπόλοιπες που πραγματοποιεί ανά την επικράτεια εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου. Επισκέψεις κενού περιεχομένου, επικοινωνιακού χαρακτήρα, διανθισμένες με ψέματα και παλιές υποσχέσεις του ίδιου που – ενώ παρέμειναν επί τέσσερα χρόνια στις καλένδες – επανήλθαν ως νέες. Τέσσερα χρόνια με μηδενικό έργο, τέσσερα χρόνια με εγκαίνια όσων έργων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν πρόλαβαν να εκτροχιάσουν. Το απόλυτο τίποτα για τις υποδομές και την ασφάλεια του πολίτη. Το απόλυτο μηδέν στις αναπτυτξιακές παρεμβάσεις παντού.

Σας θυμίζω ότι η Ε.Ο Πατρών-Πύργου που είχε δρομολογηθεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κι έπρεπε να λειτουργεί σήμερα, δεν λειτουργεί με ευθύνη Μητσοτάκη. Το εξαγγελθέν έργο της υπογειοποίησης του τρένου προς το νέο λιμάνι όχι μόνο δεν έχει δρομολογηθεί αλλά το τρένο δεν έχει φτάσει ούτε στο Ρίο. Το πρόβλημα της ύδρευσης της Πάτρας, η αναβάθμιση του Λιμανιού και ο εκσυγχρονισμός του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου ακόμα περιμένουν το επιτελικό Κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επίσης, καμία αναφορά δεν έγινε για την άρδευση της Δυτικής Αχαΐας από το Φράγμα του Πηνειού και καμία κουβέντα για το απειλούμενο κλείσιμο του εργοστασίου της ΕΒΟ στο Αίγιο λόγω της εγκατάλειψης του από την κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι αλήθεια δύσκολο να κρίνει κανείς το έργο της ΝΔ στην Αχαΐα γιατί πολύ απλά δεν υπήρξε έργο αλλά μόνο εγκατάλειψη. 

 

  • Ποιο είναι το κλίμα που εισπράττετε και πώς το αποκωδικοποιείτε;

Πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διάλεγε τον δρόμο της εξωστρέφειας και της ειλικρινούς επαφής με τον πολίτη, ενθαρρύνοντας την καλόπιστη κριτική, προκειμένου να μπορέσει να διαμορφώσει πραγματική εικόνα για τα προβλήματα της καθημερινότητάς του και να δώσει ρεαλιστικές λύσεις με το πρόγραμμά του. Μέσα από μια μακρά πορεία καθημερινού διαλόγου και συναντήσεων με τον κόσμο στα αστικά κέντρα και στην περιφέρεια, βιώνουμε τον άνισο αγώνα που δίνει να ανταπεξέλθει στο «σήμερα» και αφουγκραζόμαστε την αγωνία του για το «αύριο».

Η διαρκώς αυξανόμενη ακρίβεια σε τρόφιμα και ενέργεια, η ακραία φτωχοποίηση του πληθυσμού, η εργασιακή ανασφάλεια, η κακοπληρωμένη εργασία, η διάλυση των δημόσιων δομών υγείας και εκπαίδευσης και η πολυεπίπεδη επίθεση στους δημοκρατικούς θεσμούς, αποτελούν μόνο ορισμένα συστατικά στοιχεία του τοξικού κλίματος που επικρατεί στη χώρα από τον Ιούλιο του ΄19. Αυτό, λοιπόν, είναι το κλίμα που εισπράττουμε. Ένα κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον. Ένα κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας που οφείλεται στην καταστροφική και ανάλγητη πολιτική της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, της χειρότερης μεταπολιτευτικής Κυβέρνησης του τόπου.

Από την άλλη, μέσα από τις κοινωνικές διεργασίες που συμμετέχουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, διακρίνουμε την έντονη διάθεση του κόσμου να συμμετάσχει ενεργά στην επαναφορά μιας λειτουργικής, δίκαιης και ευοίωνης κανονικότητας που θα του δώσει τη ζωή του πίσω και θα του επιτρέψει να σχεδιάσει με αισιοδοξία και ρεαλισμό το μέλλον του. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με το ρεαλιστικό και πλήρως κοστολογημένο Πρόγραμμά του, καλεί όλο αυτόν τον κόσμο σε συστράτευση προκειμένου να γίνει η αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος και να επικρατήσει Δικαιοσύνη Παντού.

 

  • Σας ικανοποιεί το πώς γίνεται η δημόσια συζήτηση ως αυτή τη φάση της προεκλογικής περιόδου;

Αυτό που δεν μας ικανοποιεί καθόλου είναι η απουσία δημόσιας προγραμματικής αντιπαράθεσης. Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να κρύβεται από τον κόσμο και να «κακοποιεί» την αλήθεια προκειμένου να διασωθεί πολιτικά. Με βασικό της σύμμαχό τα συστημικά media – που συνεχίζει να ταΐζει με εκατομμύρια ευρώ του ελληνικού λαού ακόμα και κατά την προεκλογική περίοδο – το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη εξακολουθεί να ρυπαίνει αδιαλείπτως την πολιτική σκηνή με fakenews, αποφεύγοντας να αντιπαρατεθεί με τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο μνημειώδης αμοραλισμός τους, πλέον, έφτασε πρόσφατα στο σημείο – δια στόματος Σκέρτσου – να γίνεται λόγος για κοστολόγηση του Προγράμματος μας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πέραν των 5.5 εκ. ευρώ, την ώρα που το ΓΛΚ το διέψευσε κατηγορηματικά και ανάγκασε, κατόπιν, τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη να παραδεχτεί πως δεν υπάρχει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτος για το κυβερνητικό πρόγραμμα 11 σημείων του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά εμάς στο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, επιμένουμε στη δημόσια και ουσιαστική συζήτηση που γίνεται συστηματικά – και όχι μόνο προεκλογικά – με την κοινωνία μέσω των παρεμβάσεων μας, των εκατοντάδων εκδηλώσεων και των συγκεντρώσεών μας σε πλατείες, κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους. Παρουσιάζουμε και συζητάμε τις θέσεις και τις προτάσεις, το εναλλακτικό μας σχέδιο για μια Ελλάδα που μας αξίζει, με όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς. Μας ικανοποιεί απόλυτα η ζωντανή σχέση που αναπτύσσεται διαρκώς και η ενεργή αλληλεπίδραση με ανθρώπους που είτε δεν μας ακολούθησαν το ΄19 είτε είχαν επιλέξει μια πιο παθητική στάση απέναντι στην πολιτική.

 

  • Τι σας δίνει την αισιοδοξία εφόσον οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καλύπτει την διαφορά από την ΝΔ;

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μία τάση αλλά η εγκυρότητά τους εξαρτάται από τις μεθόδους, τα ερωτήματα και τις πληθυσμιακές ομάδες που επιλέγουν να εμπλέξουν. Σας θυμίζω ότι επανειλημμένα οι εταιρείες δημοσκοπήσεων στο παρελθόν έχουν αποτύχει να εντοπίσουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ για διάφορους λόγους. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας δεν αποτυπώνουν το κλίμα και την αποδοχή που λαμβάνουμε εμείς από την καθημερινή μας επαφή με τον κόσμο. Δεν επιβεβαιώνονται από τη μαζική συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μας και το έντονο ενδιαφέρον του να ενημερωθεί για τις προγραμματικές μας θέσεις. Είμαστε, λοιπόν, αισιόδοξοι ότι στην πιο έγκυρη δημοσκόπηση της Δημοκρατίας, που θα διεξαχθεί στις 21 του Μάη, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα είναι η πρώτη επιλογή του κόσμου.

 

  • Υπάρχει τελικά έδαφος συνεργασίας;

Για εμάς, ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν είναι απλώς ένας στόχος αλλά αποτελεί θεμελιώδη πολιτική επιλογή. Η νομοθέτηση της απλής αναλογικής δεν ήταν κάποιο ιδεολογικό απωθημένο αλλά αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της θεώρησης μας για τη δημιουργία αποτελεσματικών προοδευτικών κυβερνήσεων εφόσον η σταθερότητα, που είναι αναγκαία για την ανάπτυξη κάθε χώρας, δεν επιτυγχάνεται μόνο μέσα από αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου καλούμε, τους πολίτες να στηρίξουν την απλή αναλογική και τις προοδευτικές κυβερνήσεις συνεργασίας και να δώσουν την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που εγγυάται τον σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης. Ας μην έχουμε αυταπάτες. Οι εκλογές της 21ης του Μάη θα δώσουν κυβέρνηση. Γι’ αυτό απαιτείται η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Για να αλλάξουμε ρότα, να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο, με Δικαιοσύνη παντού!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ:

18 3

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top