ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

«ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΛΑ» ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΟΥΣΙΑ Η ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ: Εδινε κεταμίνη… και στο Καραμανδάνειο!

patra pispirigkou 2 1

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κάθεται τελικά στο εδώλιο με δύο βαρύτατες κατηγορίες, αυτής της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως της κόρης της Τζωρτζίνας τον Ιανουάριο του 2022 και της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά της 9χρονης στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων τον Απρίλιο του 2021. Το βούλευμα είναι «καταπέλτης» και για πρώτη φορά αναδεικνύει μία διάσταση που δεν είχε αποκαλυφθεί! Πως και στην περίπτωση της απόπειρας στο Καραμανδάνειο, η Πισπιρίγκου είχε χρησιμοποιήσει κεταμίνη για να σκοτώσει την κόρη της. Κάτι που μέχρι σήμερα δεν γνωρίζαμε, αφού όλοι μιλούσαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας δια ασφυκτικού θανάτου.

 

Οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, υιοθετούν στο μεγαλύτερο μέρος της την εισαγγελική πρόταση σημειώνοντας, ωστόσο, αυτήν την σημαντική διαφοροποίηση. Συμπεραίνουν, από τις μαρτυρικές καταθέσεις γιατρών και ειδικών, ότι η κατηγορούμενη και τον Απρίλιο του 2021 επιχείρησε να κόψει το νήμα της ζωής του παιδιού της με την χορήγηση κεταμίνης και όχι με ασφυξία. Σύμφωνα με το βούλευμα που εξέδωσαν, η 33χρονη δεν τα κατάφερε λόγω της άμεσης επέμβασης των γιατρών την ώρα της νοσηλείας του παιδιού στο Καραμανδάνειο. Το παιδί , όμως, σύμφωμα με τους δικαστές δεν ήταν το ίδιο τυχερό και την επόμενη φορά όταν νοσηλευόταν τον Ιανουάριο του 2022 στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

 

Στο σκεπτικό τους οι δικαστές αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως ο αποκλεισμός της μύτης  και του στόματος δεν είναι πρόσφορος τρόπος ώστε να προκληθεί  ανακοπή, υπογραμμίζοντας πως η κατηγορούμενη χορήγησε μη επακριβώς την συγκεκριμένη ουσία ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα  η ουσία αυτή να είναι  κεταμίνη. Μία ουσία που συγκαταλέγεται  σε εκείνες  που είναι ικανές να προκαλέσουν ανακοπή  και η οποία επέφερε πτώση των αφίξεων και μηδενισμό του κορεσμού στο οξυγόνο! Για την μοιραία ημέρα του Ιανουαρίου , οι δικαστές υιοθετούν πλήρως τα όσα αναφέρει ο εισαγγελέας Γ. Νούλης στην πρότασή του, σχετικά με τη χορήγηση της κεταμίνης την ώρα που στο δωμάτιο του νοσοκομείου βρίσκονταν μόνο η μητέρα του στο δωμάτιο.

 

Το κίνητρο, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα , ήταν τόσο η εμμονή που φέρεται να είχε η Ρούλα Πισπιρίγκου με τον σύζυγο της Μάνο Δασκαλάκη αλλά και τα περιστατικά που καταγράφονται την περίοδο που ήταν σε διάσταση. Επιπλέον , αποδίδουν τις πράξεις της κατηγορούμενης στην προσωπικότητα της, βασιζόμενοι, μεταξύ άλλων, στην περιγραφή της ειδικής πραγματογνώμονα που είχε οριστεί από την ανακρίτρια.

 

Η απάντηση του Αλέξη Κούγια

Ανακοίνωση για το παραπεμπτικό βούλευμα κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου, σύμφωνα με το οποίο είναι ύποπτη για την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων ακόμη και κατά των δικών της ανθρώπων, εξέδωσε ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας.

Όπως σημειώνει ο κ. Κούγιας στην ανακοίνωσή του: «Όπως ήταν αναμενόμενο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με ενδείξεις παρέπεμψε την κα Σωτηρία Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για τις πράξεις, για τις οποίες ασκήθηκε εις βάρος της η ποινική δίωξη, κάνοντας δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, την οποίαν αντέγραψε ακριβώς, εκτός από το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, όπου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκανε μια πρωτοφανή και καινοφανή σκέψη, ότι ακόμη και η δήθεν απόπειρα στο Καραμανδάνειο έγινε με τη χρήση κεταμίνης, διαφωνώντας ευθέως με τον κο Εισαγγελέα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η απόπειρα τελέστηκε με τη μέθοδο της ασφυξίας, γεγονός το οποίο κατά την προσωπική μου ουσιαστική και νομική κρίση αποτελεί οιονεί αθωωτικό δεδικασμένο για την πράξη της ανθρωποκτονίας, αφού αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας, γι’ αυτό και παρεσύρθη το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ότι οι ιατροί και οι νοσηλευτές και στα δύο νοσοκομεία χορήγησαν στο αείμνηστο κοριτσάκι κεταμίνη και μάλιστα σε αυξημένες δόσεις, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς της κας κατηγορουμένης»!

 

You may also like

Comments are closed.