ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γώγος: Χρειάζεται εργαστηριακό τεστ για να ψωνίσουν οι ανεμβολίαστοι

gogos charalabos skai
Για την πιθανότητα διενέργειας εργαστηριακών τεστ δύο φορές την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Ειδικών Χαράλαμπος Γώγος.

Παρ όλα αυτά, διευκρίνισε ότι μία τέτοιου τύπου εξέλιξη θα ήταν πολύπλοκη.

Ο ίδιος τόνισε: «Αν δεν εμβολιαστούμε δεν μπορούμε να αποκλειστούμε από το να πάμε να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ ή δεξιά και αριστερά. Θα πρέπει λοιπόν να μπούμε σε μια διαδικασία ελέγχου για λόγους υγειονομικής ασφάλειας.

Αν αυτό θα γίνει πριν μπούμε ή αν θα γίνει, φυσικά δύσκολο, δύο φορές την εβδομάδα να κάνει κάποιος τεστ για να μπορεί να έχει μια σχετική ασφάλεια ότι δεν μεταδίδει και ότι δεν είναι θετικός, θα μπούμε και σε αυτό, αλλά είναι εξαιρετικά πολύπλοκο, το καταλαβαίνετε και καλό είναι να το αποφύγουμε.

Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να κάνει κανείς ένα rapid test για να πάει να ψωνίσει. Μέσα στο μαγαζί δεν μπορεί να μπει κανείς και να είναι θετικός με τη Δέλτα και να μεταδίδει δεξιά και αριστερά ακόμη και στους εμβολιασμένους».

Ο κ. Γώγος είπε ότι πριν αρχίσουν να λειτουργούν μεγάλες δραστηριότητες το φθινόπωρο θα πρέπει το ποσοστό των εμβολιασμένων να έχει φτάσει στο 60% με 70%.

You may also like

Comments are closed.