ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑΥΓΕΙΑ

«Γολγοθάς» 4 μηνών, για ένα χειρουργείο!

nosokomeio2
Του Αχιλλέα Ροδίτη
Όταν η «Πολιτεία» έγραφε για τις παράπλευρες και ολέθριες επιπτώσεις που έχουν σημάνει στον χώρο της δημόσιας Υγείας υπό το βάρος της πανδημίας σε συνδυασμό με την έλλειψη ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και της παντελούς έλλειψης πρωτοβάθμιας περίθαλψης, δεν είχε άδικο.

Δυστυχώς… περισσεύουν τα μηνύματα που καταφθάνουν καθημερινά από συμπολίτες ασθενείς οι οποίοι ελέω κορωνοϊού τέθηκαν αυτομάτως στο περιθώριο και μοιραία μπήκαν στο δίλημμα να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καταφύγουν στην ιδιωτική Υγεία ή να ρισκάρουν για την υγεία τους περιμένοντας στην αναμονή επί μήνες για ένα χειρουργείο!

Ιστορίες καθημερινής τρέλας και αδικίας, της… διπλανής πόρτας, που όμως εξοργίζουν όταν αυτές εκτυλίσσονται σε μια χώρα που θέλει να λέγεται προηγμένη, παρά τα όποια εμπόδια βάζει στη μέση η πανδημία, που πλέον τώρα πια δεν έχει το χαρακτηριστικό του αιφνιδιασμού αφού ήδη την βιώνουμε δυο χρόνια, άρα υποτίθεται υπήρξε ο το περιθώριο χρόνου για αλλαγές και προετοιμασία με στόχο τη βελτίωση και το καλύτερο.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΝ… ΦΛΕΒΑΡΗ!

Μια από αυτές τις ιστορίες που αξίζουν προσοχής αφορά σε 60χρονο πατρινό ναυτικό. Κατά τη διάρκεια εργασιών που έκανε στο πλοίο όπου εργάζεται, της γραμμής «Πάτρα – Ιταλία», έπεσε άσχημα με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό τραυματισμό στο χέρι και τον ώμο του που χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης.

Έμεινε εκτός δρομολογίων, δηλαδή ξεμπαρκάρισε, με αποτέλεσμα να χάνει πολύτιμο χρόνο και χρήμα, όπως χαρακτηριστικά μας είπε, από τους τελευταίους μήνες που υπολόγιζε να εργαστεί ακόμα μέχρι να συμπληρώσει για τη συνταξιοδότηση του και επιτέλους να μείνει μετά από χρόνια στη στεριά, για να απολαύσει τα όσα πολλά στερήθηκε σχεδόν όλη του τη ζωή, μένοντας στις… θάλασσες.

Όμως… έπεσε πάνω στο δυσκίνητο δημόσιο σύστημα Υγείας που λόγω και του πανδημικού φόρτου έχει γίνει ακόμα πιο δυσκίνητο, σε βαθμό που μοιάζει… στάσιμο!Αφού έτρεξε για εξετάσεις και μαγνητικές, μέσω ιδιώτη γιατρού και αφού πλήρωσε επισκέψεις μετά επισκέψεων, κρίθηκε επιβεβλημένη και αναγκαία η χειρουργική επέμβαση που πρέπει να κάνει. «Το συντομότερο δυνατόν», όπως ακριβώς του μετέφεραν, όχι ένας, αλλά τρεις γιατροί που επισκέφθηκε για να πάρει διαφορετικές γνώμες.

Έτσι ξεκίνησε την αναζήτηση γιατρού σε δημόσιο νοσοκομείο, προκειμένου να προγραμματίσει το χειρουργείο. Και ποια ήταν η κατάληξη; Ότι στο ΠΓΝΠ του είπαν πως στην καλύτερη περίπτωση και εκτός απροόπτου θα μπορεί να κάνει το χειρουργείο στο… δεύτερο μισό του Φλεβάρη του 2022!

 ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

Η αναζήτηση από πλευράς μας της αιτίας του κακού, μας οδήγησε σε αυτό που ξέραμε ήδη. Στη… μείωση των χειρουργείων, που έχει αναγκάσει τους γιατρούς να ιεραρχούν τις περιπτώσεις ανάλογα με τη σοβαρότητα και επικινδυνότητα της νόσου ή του τραύματος.

Φυσικά δεν μπορούν να συνυπολογίσουν και τις λοιπές, καθαρά ανθρώπινες, κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς. Έτσι, ανεξάρτητα από τη βάναυση πίεση αλλά και τους αφόρητους πόνους που έχει ο ναυτικός, αλλά και ασχέτως από το αν κινδυνεύει με επιδείνωση της κατάστασης του όσο δεν χειρουργείται, απλά θα πρέπει να κάνει πολύμηνη υπομονή. Και μαζί, να κάνει και τον… Σταυρό του, μην τυχόν και στο μεταξύ του… ξημερώσει και κάτι άλλο!

 ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ… ΙΔΙΩΤΙΚΑ

Και… μαντέψτε ποια είναι η μόνη, σωτήρια, για εκείνον λύση: Να επιλέξει ένα ιδιωτικό νοσοκομείο για να κάνει τη δουλειά του. Αποτελεί την μόνη εναλλακτική επιλογή, αν θέλει να κάνει το χειρουργείο πιο γρήγορα και αν επιστρέψει στη δουλειά του για να προλάβει τη σύνταξη. Με τη διαφορά ότι πρέπει να πληρώσει πάνω από 5.000 € μιας και τα ιδιωτικά νοσοκομεία εκμεταλλεύτηκαν την όλη κατάσταση,προσαρμόζοντας τις τιμές.

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.

manos daskalakis2 ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ: Πως χαρακτηρίζουν οι Αρχές τον Μάνο Δασκαλάκη! ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ

“Ανυποψίαστο” χαρακτηρίζει τον Μάνο Δασκαλάκη το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο ...