ΚΟΣΜΟΣ

Google: Προστίθενται στους χάρτες κέντρα εμβολιασμού

google earth
Μία νέα δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν τα πλησιέστερα εμβολιαστικά κέντρα στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Χιλή, την Ινδία και τη Σιγκαπούρη, πρόσθεσε η Google στους Χάρτες της, σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας του εμβολιασμού.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι υποστηρίζει τα νέα, εφήμερα εμβολιαστικά κέντρα στις ΗΠΑ, στοχεύοντας σε περιθωριοποιημένες κοινότητες και δωρίζει 250.000 δόσεις εμβολίου COVID-19 σε χώρες που έχουν ανάγκη.

Μέσω της πρωτοβουλίας Intelligent Vaccine Impact, η εταιρεία χρησιμοποιεί το Κέντρο Επικοινωνίας AI (CCAI), για να παρέχει εικονικούς πράκτορες (virtual agents),  που βοηθούν τους χρήστες σε 28 διαφορετικές γλώσσες.

«Ο εικονικός πράκτορας θα πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσει τον τρόπο με τον οποίο μιλούν οι άνθρωποι και τους πολλαπλούς τρόπους, με τους οποίους θα εκφράσουν την ίδια ερώτηση ή πρόθεση», έγραψε ο Michael Daniels, αντιπρόσωπος του παγκόσμιου δημόσιου τομέα του τμήματος Google Cloud, σε ανάρτησή του.

Οι εικονικοί πράκτορες επιτρέπουν επίσης στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας να ενημερώνουν τις πληροφορίες καταλληλότητας εμβολίου, σε πραγματικό χρόνο.

Πέρα από την τεχνολογία, η Google έχει δεσμεύσει επιπλέον επιχορηγήσεις ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση περισσότερων από 2,5 δισεκατομμυρίων διαφημίσεων που σχετίζονται με εμβόλια, αυξάνοντας τη συνολική δέσμευσή της σε πάνω από 800 εκατομμύρια δολάρια.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ