ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Γρ. Αλεξόπουλος: Τι συμβαίνει με το Λαδόπουλο;

Facebook
Twitter
Όταν μιλάμε για την ανάπλαση ενός χώρου όπως αυτός του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου, μιλάμε επί της ουσίας για ένα έργο που μπορεί- και πρέπει- να καταστεί εμβληματικό για την Πάτρα.

Και βεβαίως μιλάμε για ένα έργο το οποίο δεν μπορούμε να δούμε αποσπασματικά από τον ευρύτερο χώρο της παραλιακής με τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια και τη δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί στη βάση ενός σαφούς και στοχευμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού που θα αποφασίσει η πόλη, με τον Λαδόπουλο στο επίκεντρό του.

Δεν έχουν όλες οι πόλεις την τύχη να διαθέτουν μια υποδομή όπως αυτή της πρώην χαρτοποιίας σε ένα τέτοιο κομβικό σημείο και με τόσες δυνατότητες αξιοποίησης που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν συνολικά ως διάδρομοι απογείωσης της παραλιακής ζώνης στην επί χρόνια παραμελημένη νότια πλευρά της.

Αυτό υπαγορεύει την αναγκαιότητα της σοβαρής αντιμετώπισης του όλου εγχειρήματος.

Ωστόσο σήμερα, δύο χρόνια μετά τις πανηγυρικές εξαγγελίες για τον Λαδόπουλο που έγιναν λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2019 με έμφαση στο εύρος του εγχειρήματος και τη σημασία του για την Πάτρα, κανείς μας δεν γνωρίζει τι συμβαίνει, τι ισχύει από όσα τότε εξαγγέλθηκαν και τι έχει αλλάξει, αν έχει αλλάξει, στον σχεδιασμό.

Κανείς δεν έχει ενημερώσει το Δημοτικό μας Συμβούλιο για το έργο- σταθμό, όπως είχε χαρακτηριστεί, για την υλοποίηση του οποίου ο Δήμος της Πάτρας παραχώρησε ένα από τα σημαντικότερα ακίνητά του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, γεγονός που υπερβαίνει τις δημοτικές θητείες και τις δημοτικές αρχές.

 

Τα ερωτήματα που μένουν μετέωρα την ίδια ώρα που το μόνο που βλέπουν οι πολίτες της Πάτρας είναι τα ίδια ντουβάρια που έβλεπαν και πριν, αντίθετα με τις μακέτες που παρουσιάζονταν, είναι τα εξής:

– Ισχύει η σύμβαση δωρεάν παραχώρησης χρήσης μεταξύ Δήμου Πατρέων και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας;

-Τι συμβαίνει με τη χρηματοδότηση του έργου;

-Ισχύουν τα όσα έχουν ανακοινωθεί για τους όρους δόμησης και τις προτεινόμενες χρήσεις;

-Ισχύει ο σχεδιασμός για στέγαση στο συγκεκριμένο χώρο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας;

-Ισχύει ο σχεδιασμός για στέγαση υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων;

-Ισχύει ο σχεδιασμός για στέγαση στο Λαδόπουλο του Μουσικού Σχολείου της Πάτρας και λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού;

– Ισχύει ο σχεδιασμός για τη δημιουργία Βιομηχανικού Μουσείου και πολυχώρου καινοτομίας;

-Κινείται τελικά τίποτα στο χώρο του Λαδόπουλου, έχει γίνει κάτι δύο χρόνια μετά τις εξαγγελίες ή βρισκόμαστε στο ίδιο ακριβώς σημείο να ατενίζουμε ερείπια και να διαιωνίζουμε την εγκατάλειψη της νότιας ζώνης της πόλης;

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας πρέπει να ενημερωθεί επίσημα και άμεσα για το τι συμβαίνει σε σχέση με την ανάπλαση του Λαδόπουλου.

Εκτός και αν κάποιοι νομίζουν ότι πάλι ένα μήνα πριν τις εκλογές θα το ανακοινώσουν ξανά ως μελλούμενο έργο.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top