ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Γράμμα απ’ τα εξωτερικά ιατρεία – «Καλή συνέχεια Ελλάδα, αλλά… χάνεις τα παιδιά σου»

3ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΑΠΙΝΗΣ e1643286589442
Ένα «γράμμα ψυχής» του γιατρού «πρώτης γραμμής» Ευγένιου Ταπίνη, αποκαλύπτει την απελπιστική κατάσταση στα νοσοκομεία. Και την απογοήτευση που νιώθουν οι «πρωταγωνιστές της πανδημίας» που όλοι μας χειροκροτήσαμε κάποτε, όταν έχουν να πληρωθούν τις… ηρωικές εφημερίες τους, απ’ τον Ιούνιο του 2021:

 Άρθρο του Ευγένιου Ταπίνη, συνδικαλιστή Ιατρού:

«12 παρά… Μετράς τις ώρες τις στιγμές για να φύγεις. Κλείνεις εκκρεμότητες και… ντρέπεσαι να παραδώσεις στον επόμενο τις εντολές εξέτασης που εκκρεμούν. Περιμένεις την ώρα να φύγεις… Να έρθει η απαλλαγή σου, κοιτάς δίπλα σου και βλέπεις συναδέλφους… την Νίκη, την Άννα, τον Ανδρέα που θα κάτσουν κι άλλο. Κοιτάς μέσα και βλέπεις φορεία… ανθρώπους που περιμένουν, κοιτάς έξω και βλέπεις το χάος του κοντέινερ… που περιμένει να κάνει ράπιντ…

Ατέλειωτες ώρες αναμονής… δεν ξέρεις πια που πρέπει να κοιτάξεις… χαμηλώνεις τα μάτια, φεύγεις για να ξεκουραστείς και να ξαναέρθεις το πρωί. Πριν φύγεις ζητάς νοσηλευτή μα κι αυτός είναι ένας… Σε ποιον να τρέξει να απαντήσει; Ποιον να βοηθήσει και σε ποιον να δώσει απολογία; Ψάχνεις απεγνωσμένα για ένα κρεβάτι, ακούς πάντα: «γεμίσαμε, δεν έχουμε κενά». Πώς να κάνεις μια εισαγωγή; Παίρνεις συναδέλφους από αδελφικό νοσοκομείο, μήπως κάνεις λάθος εσύ, όμως κι αυτοί, γονατισμένοι, ανοίγουν κάθε μέρα πτέρυγες καινούριες.

Με το ίδιο προσωπικό, (τέσσερις για 9 κλινικές)! Δεν έχουν καν την πολυτέλεια να κοιμηθούν μετά από 24 ώρες (!) γιατί πρέπει να καλύψουν τους συναδέλφους που θέρισε ο covid. Ποιον να λυπηθείς; Ποιον να βοηθήσεις; Οι συνοδοί φωνάζουν, οι ασθενείς είναι ανεξέταστοι για ώρες και το ΕΚΑΒ  φέρνει ασταμάτητα… Και τα φορεία δεν χωράνε!

Ποιος, αλήθεια, έχει καταλάβει τι συμβαίνει σε μία εφημερία; Ποιος καταλαβαίνει το γιατρό, τον νοσηλευτή, και ποιος τον ασθενή; Έχεις κάνει το καθήκον σου, έχεις εφημερεύσει έξι φορές το μήνα, μα πλέον δεν είναι αρκετές. Πρέπει να καλύψεις οκτώ, εννιά και δέκα, για να μείνει το ΕΣΥ ανοιχτό. Και να σου φωνάζουν «γιατρέ σε πληρώνουμε…», «πεθαίνει αν δεν τον βάλεις μέσα…».

Να σε απειλούν… Μακάρι όλοι αυτοί που φωνάζουν να ήξεραν… να το ζούσαν όπως οι ιατροί… Είναι ένας Γολγοθάς που το κράτος έχει να πληρώσει της υπερβάλλουσες εφημερίες από τον Ιούνιο του 2021! Επειδή, ο νόμος έτσι προστάζει…

Δεν φταίει το σύστημα υγείας, δεν φταίνε οι ασθενείς. Απλά η πανδημία έβγαλε στο προσκήνιο τα κενά του δημόσιου συστήματος υγείας! Ζητάς επιδόσεις, ζητά θυσίες, αλλά δεν πληρώνει. Καταργήστε το πλαφόν εφημεριών, άστε  μας να δουλέψουμε όσο θέλουμε και κάντε το αυτονόητο: Πληρώστε μας!

Έτσι απλά, ενημερωτικά, για να ξέρει ο κόσμος σε ποιον απευθύνεται, ποιον βρίζει, ποιον φωνάζει… Τις 7-8-10 εφημερίες που κάνουν, περιμένουν ήδη 6 μήνες να πληρωθούν…

Πρώτη φορά… χαίρομαι την εισπρακτική εταιρία… Καλή συνέχεια Ελλάδα… Μπορείς! Αλλά χάνεις τα παιδιά σου!

You may also like

Comments are closed.