ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Γρίπη των Πτηνών: Ο πρώτος θάνατος ανθρώπου επιβεβαιώθηκε από τον ΠΟΥ

Facebook
Twitter
56f981f7-2480015

Τον πρώτο άνθρωπο που πέθανε αφού νόσησε από γρίπη των πτηνών, επιβεβαίωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

Πρόκειται για έναν 59χρονο άνδρα στο Μεξικό, ο οποίος έχασε την ζωή του μετά από μόλυνση με στέλεχος της γρίπης των πτηνών, που ονομάζεται H5N2, ένα στέλεχος το οποίο δεν έχει ανιχνευθεί ποτέ σε ανθρώπους.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πώς μολύνθηκε ο 59χρονος, αν και έχουν αναφερθεί κρούσματα σε ορισμένες πτηνοτροφικές μονάδες στο Μεξικό.

Ο θανών, ο οποίος είχε υποκείμενα προβλήματα υγείας που πιθανότατα τον έκαναν ευάλωτο στον ιό, πέθανε στις 24 Απριλίου μετά από πυρετό, δύσπνοια, διάρροια, ναυτία και γενική δυσφορία, ανέφερε ο ΠΟΥ.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη (5/6) αναφέρει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις μετάδοσης της γρίπης των πτηνών από άτομο σε άτομο στην περίπτωση του άνδρα που πέθανε. Επίσης, όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί του βρέθηκαν αρνητικοί. Ο ΠΟΥ δήλωσε την Τετάρτη ότι ο τρέχων κίνδυνος του ιού της γρίπης των πτηνών για τον γενικό πληθυσμό στο Μεξικό είναι χαμηλός.

Τον Μάρτιο, η κυβέρνηση του Μεξικού ανέφερε ένα ξέσπασμα του ιού A(H5N2) σε μια απομονωμένη οικογενειακή μονάδα στη δυτική πολιτεία Michoacan της χώρας, αλλά τότε είχε δηλώσει ότι δεν αποτελούσε κίνδυνο για απομακρυσμένες εμπορικές φάρμες, ούτε για την ανθρώπινη υγεία. Μετά τον θάνατο του 59χρονου, οι μεξικανικές αρχές επιβεβαίωσαν την παρουσία του ιού και ανέφεραν το κρούσμα στον ΠΟΥ, ανέφερε ο οργανισμός.

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες ο θάνατος αυτός, δεν σχετίζεται με το στέλεχος της γρίπης των πτηνών, H5N1, από το οποίο νόσησαν τρεις εργαζόμενοι σε φάρμες γαλακτοπαραγωγής στις ΗΠΑ.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top