ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Γυμναστήρια: Άνοιξαν, αλλά ακόμα περιμένουν πελάτες – Τι δηλώνει ο αντιπρόεδρος Θ. Κονδύλης στην ”Πολιτεία”

Gymnastiria
Στο… χείλος της οικονομικής κατάρρευσης περπατούν ιδιοκτήτες γυμναστηρίων στην Πάτρα οι οποίοι στις περισσότερες των περιπτώσεις παραμένουν… μόνοι στους χώρους εκγύμνασης, αφού, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Πολιτεία» ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων στην Αχαΐα, Θάνος Κονδύλης, η προσέλευση κόσμου αυτή την περίοδο κινείται σε μηδενικά επίπεδα.

 

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ

Κάνει αίσθηση η δήλωση του, ότι: «Κυριολεκτώ όταν λέω ότι είμαστε μόνοι μας στα γυμναστήρια μας». Και διευκρινίζει ότι «ποτέ το καλοκαίρι δεν είχαμε αυξημένη κίνηση, αλλά τώρα η κατάσταση είναι πιο δραματική». Εξηγώντας ότι από τη μια οι μάσκες και οι προϋποθέσεις, από την άλλη ο φόβος που γενικότερα επικρατεί, έχει αποθαρρύνει έστω και τους λίγους που ακόμα και εν μέσω καλοκαιριού ήθελαν τον χρόνο τους στο γυμναστήριο.

ΝΕΟΣ «ΕΧΘΡΟΣ» ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΝΕΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Η σημαντικότερη παράμετρος, ωστόσο, έχει να κάνει με την αδυναμία εγγραφών με προπληρωμή δύο ή και τριών μηνών, όπως συνηθιζόταν. Ήταν κάτι που κρατούσε «όρθια» πολλά γυμναστήρια.

Όμως οι φημολογίες για πιθανότητα νέου κλεισίματος της αγοράς ή και τοπικών λοκντάουν και τα όσα λέγονται για το 4ο νέο κύμα που… έρχεται, έχουν ως αποτέλεσμα «ο κάθε νέος πελάτης μας να αρνείται να πληρώσει για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός».

Με άλλα λόγια, η πλειονότητα των επισκεπτών πληρώνει με το μήνα και… βλέπουμε. Ενώ υπάρχουν ακόμα και πελάτες που ζητούν οικονομικές συμφωνίες με την… εβδομάδα! «Αλλά έτσι καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε να… πάμε μακριά… Είναι θέμα χρόνου ο χώρος μας να φτάσει σε πολύ επικίνδυνα σημεία» προειδοποιεί ο κ. Κονδύλης.

ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗ, ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΑ

Τα γυμναστήρια συμπλήρωσαν ήδη ενάμισι μήνα (και κάτι) επαναλειτουργίας, αφού άνοιξαν στις 31 Μαΐου, και ο τελικός απολογισμός έχει αρνητικό πρόσημο.

Με τις σημερινές δηλώσεις του, ο συνδικαλιστής εκπρόσωπος του κλάδου εκγύμνασης, έρχεται να επιβεβαιώσει την δήλωση που είχε κάνει τότε, ότι αν δεν τονωθούν τα γυμναστήρια αυτή την περίοδο αυξάνει ο κίνδυνος λουκέτων μέχρι τέλος του χρόνου.

Συγκεκριμένα είχε αναφέρει ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας καθώς τότε είναι που γίνονται οι μαζικές νέες εγγραφές και είχε τονίζει πως τότε «θα αρχίσουμε να βλέπουμε πώς πραγματικά… πάει η κατάσταση και πόσα από τα γυμναστήρια θα μπορούμε να αντέξουμε τελικά στις ζημιές που έχουν συσσωρευτεί από το 7μηνο της μη λειτουργίας μας».

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ «ΒΓΟΥΝ»

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να περισώσουν και να εξισορροπήσουν την κατάσταση, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων-αν όχι όλοι-έχουν αλλάξει όλο το πρόγραμμα λειτουργίας προχωρώντας σε δραστικές περικοπές. Έχουν σταματήσει τη λειτουργία πρωινά Σαββάτων ή τη λειτουργία σε συνεχές ωράριο και ως αργά το βράδυ, τις καθημερινές. Κάποιοι, επίσης, ανοίγουν τα γυμναστήρια τους μόνο στο πλαίσιο προγραμματισμένων ραντεβού.

 

You may also like

Comments are closed.