ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Γυναίκα αστυνομικός έσωσε γυναίκα από αποκεφαλισμό στο Πακιστάν: Την κατηγόρησαν για βλασφημία λόγω του φορέματός της – Δείτε βίντεο

Facebook
Twitter

Σε δημόσια επιβράβευση της γυναίκας αστυνομικού που έσωσε μια γυναίκα από το λιντσάρισμα του όχλου που την κατηγορούσε για βλασφημία λόγω του φορέματός της προχώρησαν οι αρχές του Πακιστάν.

Το περιστατικό συνέβη σε εστιατόριο στη Λαχώρη, όταν πολίτες θεώρησαν προσβολή τα αραβικά που αναγράφονταν στο φόρεμα της γυναίκας.

Σύμφωνα με το Sky News, στο φόρεμα ήταν γραμμένη η λέξη «halwa» που σημαίνει «όμορφη» στα αραβικά, αλλά ο όχλος θεώρησε εσφαλμένα ότι ήταν στίχος από το Κοράνι.

Στο βίντεο από το επεισόδιο ακούγονται να φωνάζουν προς τη γυναίκα να βγάλει το φόρεμά της, με ορισμένους να ζητούν τον αποκεφαλισμό της για βλασφημία.

Η αστυνομικός Syeda Shehrbano που βρέθηκε στην περιοχή παρενέβη και ζήτησε από τα οργισμένη πλήθη «να μας εμπιστευτείτε». Όπως φαίνεται στο βίντεο, η αστυνομικός κάλυψε με ένα μακρύ μαύρο φόρεμα τη γυναίκα, βάζοντας στο κεφάλι της ένα μαντήλι χρυσού χρώματος, πριν να την περάσει μέσα από τον όχλο, απομακρύνοντας την με ασφάλεια.

«Η αστυνομικός διακινδυνεύσε τη ζωή της για να σώσει τη γυναίκα» δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής υπηρεσίας, στην οποία ανήκει η Shehrbano.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ραβαλπίντι και στην αστυνομικό απονεμήθηκε η υψηλότερη τιμή για ένστολο στη χώρα, με τους επισήμους να τη χαρακτηρίζουν ατρόμητη.

Officer awarded after rescuing woman from mob
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top