ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H αδίστακτη μαντάμ των έξι οίκων ανοχής στην Αθήνα ζούσε σε βίλα στη Γλυφάδα

trafficking07123 696x464 1

Μαστροπός και φοροφυγάς ήταν η 43χρονη Don Κατερίνα που εκμεταλλευόταν έξι οίκους ανοχής, όπου εξέδιδε πάνω από 10 κοπέλες από τη Βενεζουέλα και άλλα κράτη της Λατινικής Αμερικής.

Η αρχηγός του κυκλώματος trafficking που εξαρθρώθηκε το περασμένο Σάββατο από την Αστυνομία, σε συνεργασία με τη Europol και τις αμερικανικές και ισπανικές διωκτικές Αρχές, διαπιστώθηκε πως, αν και είχε έσοδα 120.000 ευρώ σε ετήσια βάση, δήλωνε εισόδημα μόλις 600 ευρώ τον μήνα, ενώ έπαιρνε και τα επιδόματα που χορηγεί η κυβέρνηση.

Εκτός από τους οίκους ανοχής, η Don Κατερίνα είχε συστήσει τέσσερις εταιρίες καθαρισμού και διαχείρισης κεφαλαίων, κατέχει το 50% γνωστού ξενοδοχείου στο Μοναστηράκι και καταλύματα σύντομης διαμονής, λειτουργώντας ουσιαστικά ως «πλυντήριο» για τη νομιμοποίηση των παράνομων εσόδων από τη μαστροπεία.

viasmos0209

Μάλιστα, έμενε σε βίλα στη Γλυφάδα που της είχε αφήσει ο πρώτος σύζυγός της, ο οποίος απεβίωσε, ενώ προσπαθούσε να επενδύσει σε ακίνητα υψηλής απόδοσης στη Μύκονο και στο Κατάρ, όπου δραστηριοποιούνταν ο τρίτος κατά σειρά σύζυγός της. Κι όμως, παρά τις πολυσχιδείς δραστηριότητές της, νόμιμες και παράνομες, δήλωνε με θρασύτητα εισόδημα μόλις 600 ευρώ τον μήνα και 140 ευρώ από επιδόματα.

vila07123

Η 43χρονη, με μητέρα από τον Αγιο Δομίνικο και Ελληνα πατέρα, ήταν εκδιδόμενη μέχρι το 2008, ενώ τον τελευταίο χρόνο μετατράπηκε σε «μαντάμ» (προαγωγός). «Υπαρχηγός» ήταν μια 57χρονη Ελληνίδα, η οποία υποδεχόταν τις γυναίκες που προωθούνταν στην πορνεία. Σε κάθε οίκο ανοχής είχε τοποθετήσει μία υπεύθυνη που κρατούσε… ημερολόγιο δραστηριότητας κάθε εκδιδομένης.

Το βράδυ κάθε ημέρας η Don Κατερίνα και η υπαρχηγός έκαναν σύσκεψη για την αξιολόγηση της «αποδοτικότητας» των εκδιδόμενων γυναικών. Μεταξύ άλλων, έλεγαν: «Η Ιζαμπέλα είναι τεμπέλα», «η Πάμελα έβγαλε μόνο 5 ευρώ», «πρέπει να επεκτείνουμε το ωράριο της πρωινής βάρδιας για να χτυπήσουμε τον ανταγωνισμό».

Πρόστιμο

Απ’ όσες εκδιδόμενες δεν έμενε ικανοποιημένη για την… απόδοσή τους, έβαζε πρόστιμο μέχρι 300 ευρώ. Σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα έπαιζε η 29χρονη Κάρμεν από τη Βενεζουέλα, η οποία έβρισκε για λογαριασμό του κυκλώματος κοπέλες με οικονομικά προβλήματα από τη Λατινική Αμερική, μέσω διαδικτύου. Υπόσχονταν υψηλές αμοιβές και πολυτελή διαβίωση και τις έπειθαν να έρθουν να εργαστούν ως εκδιδόμενες στην Ελλάδα.

viasmos

Όμως, όταν έφταναν στην Αθήνα διαπίστωναν την παγίδα στην οποία είχαν πέσει. Τις εξέδιδαν για 15 ευρώ ανά ερωτικό ραντεβού, αλλά τα λεφτά από τα πρώτα τρία ραντεβού πήγαιναν στον οίκο ανοχής, με σκοπό την κάλυψη των λειτουργικών και άλλων εξόδων. Από τα υπόλοιπα ραντεβού, τα 10 ευρώ τα κρατούσε το κύκλωμα, επειδή οι εκδιδόμενες τους χρωστούσαν για τα εισιτήρια από την πατρίδα τους, τη διαμονή και τη διατροφή. Οι κοπέλες έπαιρναν μόλις 5 ευρώ ανά ραντεβού και αναγκάζονταν να κάνουν 10 έως 20 συναντήσεις την ημέρα. Σε μία περίπτωση, κοπέλα είχε φτάσει να κάνει μέχρι και 50 ραντεβού.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σπείρα που εκμεταλλευόταν τις κοπέλες από τη Λατινική Αμερική άρχισε στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν μία 35χρονη από τη Βενεζουέλα κατάφερε να διαφύγει από έναν οίκο ανοχής και να προσφύγει σε μη κυβερνητική οργάνωση. Καθοριστικό ρόλο στο να ξεφύγει από το κύκλωμα έπαιξε η νονά της, η οποία μένει μόνιμα στην Ελβετία και την έφερε σε επαφή με μια μη κυβερνητική οργάνωση από την Ισπανία. Οι άνθρωποι της ΜΚΟ την παρέπεμψαν στο αρμόδιο τμήμα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

viasmos2535

Η κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει από το σπίτι όπου διέμενε με τις άλλες εκδιδόμενες, υπό την επιτήρηση μελών της σπείρας. Εξιστόρησε το δράμα της στους αστυνομικούς και ήρθε η αρχή του τέλους για το κύκλωμα trafficking. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έξι μέλη της οργάνωσης, ενώ κατά τις έρευνες στους έξι οίκους ανοχής συνέλαβαν ακόμα τέσσερα άτομα. Στους οίκους ανοχής και σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας όπου έμεναν βρέθηκαν 10 εκδιδόμενες γυναίκες, στις οποίες παρασχέθηκε φιλοξενία σε κοινωνικές δομές.

O εφιάλτης της Diana από το Καράκας

Μια μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, από τη Βενεζουέλα, που είχε φτάσει στο σημείο να κάνει μέχρι και 50 ραντεβού την ημέρα, ήταν αυτή που βρήκε το κουράγιο να απευθυνθεί στην Αστυνομία. Η 35χρονη είχε έρθει αεροπορικώς από το Καράκας στην Αθήνα για να βοηθήσει τα παιδιά της, τα οποία μεγάλωνε μόνη της, καθώς της είχαν υποσχεθεί ότι θα βγάλει από 8.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ μέσα σε τρεις μήνες.

«Η δουλειά είναι πολύ καλή, κάνεις μόνο παρέα στους πελάτες, πίνεις ποτό μαζί τους και τα λεφτά είναι πολύ καλά» της είχε πει μια γνωστή της, την οποία είχε χρησιμοποιήσει το κύκλωμα ως… δόλωμα. Οταν έφτασε στην Αθήνα, την οδήγησαν να εργαστεί όχι σε μπαρ, όπως της είχαν πει, αλλά σε οίκο ανοχής…

viasmos

«Εκεί με υποδέχτηκε μία γυναίκα, μάλλον από τη Ρουμανία. Μου έδωσε το ψευδώνυμο Diana και μου είπε ότι θα κάνω σεξ με πελάτες. Μου είπε ότι θα πρέπει να αλλάξω ρούχα και παπούτσια, να βάλω τακούνια, σέξι εσώρουχα και να βαφτώ, για να με παρουσιάσει στους πελάτες. Kάθε ραντεβού στον συγκεκριμένο οίκο ανοχής κόστιζε 15 ευρώ και θα δούλευα από τις 14.00 μέχρι τις 24.00. Oταν τα άκουσα όλα αυτά, τρομοκρατήθηκα, ήθελα να φύγω, δεν είχα δουλέψει ποτέ ξανά σαν εκδιδόμενη και αμέσως κατάλαβα ότι με κορόιδεψαν. Δεν υπήρχε κανένα μπαρ, αλλά μόνο οίκος ανοχής. Την πρώτη μέρα έκανα δύο βάρδιες στον οίκο ανοχής της οδού Κολωνού, στον πρώτο όροφο, οπότε έκανα συνολικά οκτώ “τζαζ” ραντεβού, για τα οποία δεν πληρώθηκα καθόλου» διηγήθηκε η κοπέλα από τη Βενεζουέλα στους αστυνομικούς.

«Συνολικά έκανα σεξ με 48 πελάτες και πληρώθηκα για τους 40. Κάθε ραντεβού κόστιζε 15 ευρώ και συνολικά έβγαλα 600 ευρώ, η … κράτησε τα μισά και μου έδωσε 300 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα μου είπε ότι θα πρέπει να πληρώσω για τα προφυλακτικά, για τα λιπαντικά, τις κρέμες, τα μωρομάντιλα και οτιδήποτε άλλο ξόδεψα» πρόσθεσε στην κατάθεσή της.

You may also like

Comments are closed.