H αντίδραση του Βασίλη Φερτάκη στη διαταγή για το εμβόλιο: «Ποιος τους είπε ότι δεν θέλαμε να εμβολιαστούμε;»

Facebook
Twitter
«Ποιος τους είπε ότι δεν θέλουμε να εμβολιαστούμε και αποφάσισαν να προβούν σε διαταγές εκβιαστικού χαρακτήρα;» αναρωτιέται γεμάτος απορία, ο Βασίλης Φερτάκης.

Με τον τρόπο αυτό αντέδρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων στο ερώτημα που του τέθηκε από την «Πολιτεία» αναφορικά με την πρόσφατη διαταγή που εκδόθηκε από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ώστε όσοι υπηρετούν στις ΕΜΑΚ να υποχρεωθούν σε εμβολιασμό με «ποινή», σε περίπτωση απροθυμίας, την μετακίνησή τους από την Υπηρεσία τους.

Ο συνδικαλιστής εκπρόσωπος των πυροσβεστών τονίζει ότι η διάθεση προς εμβολιασμό όλων των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος της περιοχής που ο ίδιος εκπροσωπεί, ήταν και είναι ιδιαιτέρως αυξημένη.

«Εγώ προσωπικά μάλιστα είμαι υπέρμαχος του εμβολίου και έχω εμβολιαστεί απ’ τους πρώτους», αναφέρει. Και προσθέτει: «Αλλά όχι μόνο εγώ. Όλοι οι συνάδελφοί μου, είτε έχουν εμβολιαστεί ήδη, είτε έχουν προγραμματίσει ή προγραμματίζουν τον εμβολιασμό τους.

Κατά συνέπεια, όπως τονίζει ο κ. Φερτάκης, επρόκειτο για επιλογή προς την λάθος κατεύθυνση, να αποφασιστεί η έκδοση μιας διαταγής η οποία μάλιστα ταυτίζεται με εκβιαστική λογική.

«Γεγονός που ήταν φυσικό να προκαλέσει από απορία και απογοήτευση, σε πολλούς συναδέλφους, μέχρι και εκνευρισμό και αγανάκτηση», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών ΝΔ Ελλάδας και Ιονίων νήσων.

«Το λέω ξεκάθαρα, ο εμβολιασμός δεν αποτελεί υποχρέωση αλλά χρέος μας. Χρέος απέναντι στους εαυτούς μας, και απέναντι στους δικούς μας ανθρώπους αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία», λέει ο Βασίλης Φερτάκης.

Και εξηγεί ότι επί της ουσίας δημιουργήθηκε ένα θέμα που δεν υπήρχε. Διότι ακριβώς τα μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος δεν είχαν προτάξει την οποιαδήποτε άρνηση ή αμφισβήτηση για τον εμβολιασμό τους.

ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

«Που για εμάς, και το λέω ξεκάθαρα, ο εμβολιασμός δεν αποτελεί υποχρέωση αλλά χρέος μας.

Χρέος απέναντι στους εαυτούς μας, και απέναντι στους δικούς μας ανθρώπους αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία την οποία άλλωστε πάντοτε νοιαζόμαστε για αυτό και την υπηρετούμε με αυταπάρνηση κάθε φορά που απαιτείται», υπογραμμίζει ο συνδικαλιστής πυροσβέστης αναδεικνύοντας παράλληλα το πόσο προσβεβλημένοι, πάνω απ’ όλα, ένιωσαν οι ήρωες πυροσβέστες όλης της χώρας μετά από αυτήν την αχρείαστη διαταγή που τελικά αισθάνονται ότι τους ταπεινώνει.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top