ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

H «Αθηνά» έφτασε στη Βόρεια Εύβοια – Προβλήματα σε δρόμους στην Αγία Άννα

Facebook
Twitter
Η κακοκαιρία που πλήττει όλη την χώρα «επισκέφθηκε» και την Εύβοια προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και εντείνοντας την αγωνία των κατοίκων μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Επιδείνωση με τοπικά ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις και στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια, αναμένεται τις επόμενες ώρες σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στην Δημοτική Ενότητα Νηλέως και στην κοινότητα Στροφυλιάς, εκδηλώθηκαν χαλαζοπτώσεις με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ποτάμια και δρόμοι, ενώ υπήρχαν και κατολισθήσεις σε Αχλάδι, Κοτσικιά.

Σε δραματικούς τόνους οι αναρτήσεις του Δημάρχου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας Γιώργου Τσαπουρνιώτη που καλεί τον κόσμο να μην κάνει άσκοπες μετακινήσεις.

 

plimmires1

Νέα επιδείνωση από σήμερα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε και η ΕΜΥ. Ωστόσο, η κακοκαιρία Αθηνά δεν αναμένεται να επηρεάσει άλλο την Αθήνα, όπου σημαντική επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στα μέσα της εβδομάδας.

Μάλιστα στα δυτικά και νότια το χαλάζι ενδέχεται να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος.

Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας προβλέπονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα ,τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Το νότιο Αιγαίο δεν θα επηρεαστεί, και η θερμοκρασία θα παραμείνει ανοιξιάτικη με 28 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα και να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις 3-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές κατά περιόδους, φαινόμενα που τις βραδινές ώρες θα αποκτήσουν συνεχή και έντονο χαρακτήρα και θα συνοδευτούν από καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς.

Τη Δευτέρα στην αρχή της ημέρας στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα συνεχίζονται οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και τα κεντρικά και μέχρι το απόγευμα και στη Μακεδονία. Στα υπόλοιπες περιοχές, στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή μπόρες μέχρι το απόγευμα, στο νότιο Αιγαίο ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι μέχρι 5 μποφόρ.

Συστάσεις προς τους πολίτες απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της νέας επιδείνωσης.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, ειδικά σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top