ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

H επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ μετά τη νίκη Ανδρουλάκη

Facebook
Twitter
Αλλάζει σελίδα το ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του. Στοίχημα αποτελεί η διασφάλιση της ενότητας της παράταξης με στόχο την αύξηση των ποσοστών του κόμματος και την αλλαγή των συσχετισμών στο πολιτικό σκηνικό.

Αυτό ήταν εξάλλου κάτι που τόνισε και ο νέος αρχηγός στις πρώτος δηλώσεις του, απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους προκειμένου να υπερασπιστούν «την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για ενότητα και πολιτική αυτονομία».

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος δεν ανέφερε τυχαία ότι η «πολυδιακηρυγμένη ενότητα αποδεικνύεται στην πράξη» και ότι οι κρίσιμες μάχες βρίσκονται μπροστά και πρέπει να «μας βρουν όλους ενωμένους και ισχυρότερους».

Η σαρωτική νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη, που επικράτησε με πολύ μεγάλη διαφορά έναντι του Γιώργου Παπανδρέου, του δίνει καθαρή, ισχυρή, εντολή και κατά κάποιον τρόπο του λύνει τα χέρια, καθώς μπορεί πολύ πιο εύκολα και γρήγορα να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ως νέος αρχηγός. Να σημειωθεί πως κατέγραψε τα συγκεκριμένα ποσοστά έχοντας απέναντί του έναν πρώην πρωθυπουργό, που φέρει το όνομα Παπανδρέου, κι αυτό έχει τη σημασία του για την επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ.

Νίκος Ανδρουλάκης

Τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μεταβεί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ για τη διαδικασία παράδοσης παραλαβής. Μετά πρέπει να σηκώσει τα μανίκια και να πιάσει δουλειά, καθώς αυτή την εβδομάδα αρχίζει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή και το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να εκπροσωπηθεί από έναν αρχηγό, δεδομένου ότι αυτός δεν μπορεί να είναι ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα της Δευτέρας ή την Τρίτη θα συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κάτιας Μακρή για τον ΑΝΤ1, σε περίπτωση που κερδίσει με μεγάλη διαφορά – όπως και έγινε -η πρότασή του θα είναι ο Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής Ηλείας, που ανήκει στη γενιά των 40ρηδων και δίνει αυτό το στίγμα της ανανέωσης που είχε και έχει ως «σημαία» του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο πιθανότατα θα προτείνει τον Κώστα Σκανδαλίδη, θέλοντας έτσι να «παντρέψει» το παλιό με το νέο, την εμπειρία με τον «αέρα» ανανέωσης. Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι προτάσεις του για τις υπόλοιπες θέσεις, όπου επιθυμεί να τοποθετήσει συνεργάτες του, ανθρώπους που μπορεί να μην ευρέως γνωστοί.

Όσον αφορά στο όνομα του κόμματος, για το οποίο έχει γίνει πολλή συζήτηση, θα είναι ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου, και ο ίδιος ο νέος πρόεδρος στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του είπε με νόημα κλείνοντας ότι «η Δημοκρατική Παράταξη επέστρεψε, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, και είναι εδώ ενωμένο δυνατό». Δίπλα όμως στο ΠΑΣΟΚ, στα ψιλά γράμματα, θα υπάρχει και το Κίνημα Αλλαγής. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ένας λόγος είναι για να «χωρέσει» το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και για να μπορούν να ενταχθούν στο σχήμα και όλοι όσοι θέλουν να προσέλθουν στη παράταξη.

Στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί απόλυτη ικανοποίηση για την μεγάλη προσέλευση του κόσμου και στον δεύτερο γύρο. Το στοίχημα είναι να την κεφαλαιοποιήσει. Στελέχη του κόμματος θεωρούν ότι δεν ήταν συγκυριακή η συμμετοχή, αλλά συνειδητή επιλογή και εκφράζουν την προσδοκία ότι το ΚΙΝΑΛ μπορεί πλέον να πείσει ξανά, να συγκεντρώσει ανθρώπους που είχαν απομακρυνθεί και τελικά να ανακατέψει την τράπουλα και να εξελιχθεί σε έναν ισχυρό τρίτο πόλο.

Η αθρόα συμμετοχή στις πράσινες κάλπες δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα, καθώς ξεπέρασε αυτή της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας. Το 2017 είχαν προσέλθει στον δεύτερο γύρο 156.000 πολίτες να ψηφίσουν ενώ τώρα 206.000.

Νίκος Ανδρουλάκης

Στελέχη του κόμματος θεωρούν ότι υπάρχει ένα ρεύμα που διαμορφώνεται και εκτιμούν πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μπορεί να βγει ενισχυμένο από την όποια κυβερνητική φθορά ή από την ενδεχόμενη αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να «εισπράξει» μέρος αυτής φθοράς.

Από το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου λένε πως το στοίχημα της συμμετοχής κερδήθηκε και σε αυτό, όπως επισημαίνουν, συνέβαλε καταλυτικά η υποψηφιότητά του. Δόθηκε αγώνας σύμφωνα με τις αξίες και τα ιδανικά του ΚΙΝΑΛ, αναφέρουν συνεργάτες του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου στις δηλώσεις του είπε πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το μεγάλωμα της παράταξης. «Θα συνεχίσω τον αγώνα για τις προοδευτικές μας ιδέες, για να γίνει η Παράταξή μας κίνημα εξουσίας, με μια προοδευτική κυβερνητική πρόταση, που θα απαντά στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες, την Ελλάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Είναι πάντως γεγονός πως παρά την αρχική –κυρίαρχη – εκτίμηση ,μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ότι μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι στην κούρσα για την ηγεσία, τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου δεν κατάφερε να συσπειρώσει, και η τακτική της όξυνσης και της φουλ επίθεσης που ακολούθησε ιδίως την τελευταία εβδομάδα, του γύρισε μπούμερανγκ.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top