ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” αποκαλύπτει: Μεγάλη αύξηση περιστατικών εξαφανίσεων στην Πάτρα

Facebook
Twitter
H “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” ΑΠΟΚΑΛΥΤΕΙ: Χθες Κυριακή 21/8/2022 το απόγευμα η Αστυνομία ειδοποιήθηκε πως ένας 63χρονος εξαφανίστηκε από το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας. Τις Αρχές ενημέρωσαν οι συγγενείς του που ανησύχησαν και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του.

α

 

Τις περισσότερες φορές οι συμπολίτες είτε επιστρέφουν μετά από ώρες, είτε εντοπίζονται. Ωστόσο η πυκνότητα των περιστατικών προβληματίζει ειδικούς και αστυνομικούς.

Χάνονται από τα σπίτια τους, οι συγγενείς τους ανησυχούν, ειδοποιούν την Αστυνομία και σημαίνει συναγερμός για τον εντοπισμό τους.

 

Τα περιστατικά των (έστω και προσωρινών) εξαφανίσεων στην Πάτρα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας, αποτελούν πλέον μία από τις καθημερινές σχεδόν ενασχολήσεις των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας ανοίγουν τις πόρτες των σπιτιών τους και χάνονται για ώρες, με αποτέλεσμα οι συγγενείς τους να ειδοποιούν τις Αρχές και να ξεκινούν αναζητήσεις.

Τις περισσότερες φορές οι συμπολίτες είτε επιστρέφουν μετά από ώρες, είτε εντοπίζονται. Ωστόσο το φαινόμενο ανησυχεί, ενώ επιστήμονες και αστυνομικοί «κρούουν τον κώδωνα» του κινδύνου, θεωρώντας πως άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να έχουν ειδική φροντίδα από τους στενούς τους συγγενείς, έτσι ώστε να μην μπαίνουν σε κίνδυνο στην περίπτωση που για διάφορους λόγους επιλέξουν να φύγουν από τα σπίτια τους. Παράλληλα αναφέρουν με νόημα πως η αύξηση των περιστατικών αφορά κυρίως άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχικές ασθένειες, οι οποίες είτε δημιουργήθηκαν είτε εντάθηκαν κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων στη διάρκεια της πανδημίας.

«ΜΑΖΕΜΕΝΑ» ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Χαρακτηριστικές είναι τρεις περιπτώσεις εξαφανίσεων που καταγράφτηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς το Σάββατο.

Η πρώτη αφορούσε άνδρα 60 ετών τα ίχνη του οποίου χάθηκαν για αρκετές ώρες από το κέντρο της Πάτρας όπου κατοικεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πολιτείας», πρόκειται για  άνδρα ο οποίος αντιμετωπίζει συμπτώματα βαριάς κατάθλιψης και αναζητήθηκε για πολλές ώρες. Ωστόσο επέστρεψε στο σπίτι του και έτσι έληξε ο συναγερμός.

ΜΕ ΤΟ ΝΥΧΤΙΚΟ

Λίγη ώρα αργότερα στο Ψαροφάι 45χρονη έφυγε από το σπίτι της φορώντας το νυχτικό της. Τρεις ώρες μετά συγγενείς της επικοινώνησαν με την Αστυνομία ζητώντας συνδρομή για τον εντοπισμό της.

Ευτυχώς και σε αυτή την περίπτωση η γυναίκα επέστρεψε στην οικία της. Αναζητήσεις έγιναν και για έναν ακόμα άνδρα από δημοτικό διαμέρισμα της Πάτρας, οι οποίες συνεχίζονταν μέχρι και χθες Κυριακή.

Επίσης, χθες το απόγευμα η Αστυνομία ειδοποιήθηκε πως ένας 63χρονος εξαφανίστηκε από το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας. Τις Αρχές ενημέρωσαν οι συγγενείς του που ανησύχησαν και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του.

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ

Σε άλλες περιπτώσεις δηλώνονται εξαφανίσεις αλλοδαπών που φιλοξενούνται σε διάφορες δομές της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για άτομα που εγκαταλείπουν τους χώρους φιλοξενίας με σκοπό να φτάσουν στο Λιμάνι της Πάτρας και να επιβιβαστούν λαθραία σε πλοία για να φύγουν στο εξωτερικό.

Aπό την έντυπη έκδοση της “Πολιτείας” σήμερα Δευτέρα 22/8/2022

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top