ΥΓΕΙΑ

H σωστή ώρα για να ζυγίζεστε αν θέλετε να χάσετε βάρος, σύμφωνα με ειδικό

weight

Όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, το να παρακολουθεί κανείς το βάρος του συστηματικά είναι ίσης βαρύτητας με τα υπόλοιπα βήματα αφού αφενός γνωρίζει καλύτερα το σώμα του και αφετέρου βλέπει την πρόοδο της προσπάθειάς του βήμα βήμα.

Αλλά εξίσου σημαντικό με το να παρακολουθείτε το βάρος σας είναι και το πότε το κάνετε, δηλαδή ποια ώρα της ημέρας ανεβαίνετε στη ζυγαριά.

Ο Δρ Mert Erogul, βαριατρικός γιατρός που ειδικεύεται στην παχυσαρκία στη Νέα Υόρκη, και ο Δρ Neil Floch, βαριατρικός χειρουργός στο Κονέκτικατ, αποκαλύπτουν στην Daily Mail ότι υπάρχει μια ιδανική ώρα για να ζυγίζεστε μέσα στην ημέρα.

Ποια είναι αυτή;

Σύμφωνα με τους δύο ειδικούς, η καλύτερη ώρα για να ζυγίζεστε είναι νωρίς το πρωί, αφού έχετε πάει στην τουαλέτα και πριν φάτε ή πιείτε το οτιδήποτε.

Και επειδή το βάρος μπορεί να αυξομοιώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, το να ανεβαίνετε στη ζυγαριά την ίδια στιγμή είναι σημαντικό για την ακριβή παρακολούθηση της προόδου.

Ο Dr Floch δήλωσε στο Yahoo Life ότι όταν ξυπνάμε το πρωί, είμαστε αφυδατωμένοι επειδή δεν έχουμε πιει νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στο μπάνιο το σώμα θα χάσει ακόμα περισσότερα υγρά και έτσι φτάνουμε στο χαμηλότερο βάρος μας.

Μόλις ντυθούμε και φάμε πρωινό και φυσικά στη διάρκεια της ημέρας, το βάρος μας θα αυξηθεί ελαφρά.

Οι συμβουλές των δυο γιατρών στηρίζονται και από ευρύτερες έρευνες που έχουν αποδείξει ότι το να ζυγίζεται κανείς τακτικά οδηγεί σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους.

Μια μελέτη του 2019 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που μετρούσαν καθημερινά το βάρος τους παρουσίασαν μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε σύγκριση με τους ανθρώπους που δεν παρακολουθούσαν τακτικά τη μέτρηση.

gynaika sto gymnastirio

Μια παλιότερη μελέτη, του 2017, που ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο η αυτοπαρακολούθηση συνέβαλε στην απώλεια βάρους διαπίστωσε ότι υπήρχαν πιο θετικά αποτελέσματα όταν οι άνθρωποι ακολουθούσαν έναν συνδυασμό συνεπών συμπεριφορών, όπως το να ζυγίζονται τακτικά και να καταγράφουν τη διατροφή τους.

Εκτός από τη χρήση ζυγαριάς, η χρησιμοποίηση της βοήθειας άλλων εργαλείων, όπως έξυπνων ρολογιών, εφαρμογών γυμναστικής και συσκευών παρακολούθησης ιστοσελίδων, συσχετίστηκε επίσης με μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε σύγκριση με άτομα που χρησιμοποιούσαν γραπτές μεθόδους παρακολούθησης, σύμφωνα με μελέτη του 2021.

Η Cleveland Clinic πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να φοράτε το ίδιο πράγμα όταν μετράτε το βάρος σας για να έχετε την πιο ακριβή σύγκριση – ιδανικά πρέπει να ζυγίζεστε γυμνοί, ενώ θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε την ίδια ζυγαριά κάθε φορά, καθώς μπορεί να υπάρχουν μικρές διαφορές μεταξύ των μηχανημάτων.

Εάν το να ζυγίζεστε κάθε μέρα δεν σας βολεύει, η Κλινική Κλίβελαντ δήλωσε ότι μπορείτε να παρακολουθείτε το βάρος σας μία ημέρα την εβδομάδα, αλλά συνιστά να τηρείτε ένα τακτικό πρόγραμμα.

Και επειδή το Σαββατοκύριακο είναι πιθανότερο να ξεφύγετε από το πρόγραμμα διατροφής σας, η Δευτέρα μπορεί να μην είναι η κατάλληλη ημέρα για ζύγισμα. Έτσι, αν επιλέξετε να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα, καλύτερα η ημέρα αυτή να είναι η Τετάρτη.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ