Πάτρα: Νέοι ορίζοντες προς την… Ευρώπη για τους φοιτητές – Ανανεώθηκε η συνεργασία ΗΜ/ΜΥ με το EUNICE

Facebook
Twitter

του Αχιλλέα Ροδίτη

Νέοι δρόμοι και νέοι ορίζοντες, ακόμα πιο ελπιδοφόροι, για το τμήμα ΗΜΜΥ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα το πρώην ΑΤΕΙ στο Κουκούλι της Πάτρας.

Μετά την ένταξή του στην κοινοπραξία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EUNICE, τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συμμετείχε στην πρώτη Γενική Συνέλευση κατά το τριήμερο από 14 έως 16 Δεκεμβρίου με την Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, κα. Ευθαλία Χατζηγιάννη και τον Πρόεδρο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών Υπολογιστών, καθηγητή Νικόλαο Βώρο.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Cottbus του Βραδεμβούργου στη Γερμανία και αφορούσε τους συνολικά δέκα εταίρους του EUNICE. Με κεντρικό θέμα την έγκριση επέκτασης του έργου συνεργασίας για μία τετραετία, μέσα από έναν νέο κύκλο χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

3 ΠΑΠΕΛ 2

Έχει ήδη χαραχτεί μία επιτυχημένη πορεία, με πλήθος δράσεων και σημαντικών αποτελεσμάτων προς την κατεύθυνση της δημιουργίας συμπαγούς δικτύου ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και τώρα το EUNICE προετοιμάζεται για μία ακόμα πιο δυναμική συνέχεια.

Όλα αυτά, βέβαια, με την ενεργό συμμετοχή και του πατρινού Τμήματος του Πα.Πελ., που αναμένεται να εμπλακεί σε «πακέτα» εργασίας τα οποία θα έχουν κομβική σημασία αναφορικά με τις προσφερόμενες δραστηριότητες και προοπτικές για τους εδώ φοιτητές.

Με άλλα λόγια, η Ευρώπη «ανοίγει» διάπλατα τις πόρτες της επιστημονικής εξέλιξης και απευθείας της εργασίας για νέες και νέους που εφοδιάζονται με γνώση στο Κουκούλι!

Είναι κάτι πολλά υποσχόμενο, όχι μόνο για τους φοιτητές, αλλά και την ίδια την Πάτρα. Αφού μπορεί να εξελιχθεί σε «φυτώριο» επιστημόνων με διεθνή εμβέλεια και να αξιοποιήσει αναλόγως την εδώ λειτουργία του κορυφαίου Πανεπιστημίου Πατρών, του παγκόσμιας εμβέλειας Τμήματος ΗΜΜΥ του Πα.Πελ. καθώς και το Ε.ΑΠ. που επίσης στοχεύει στη διαμόρφωση διεθνούς προφίλ.

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

4 13 e1672246222771

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top