ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Όταν το Πανεπιστήμιο, σού βρίσκει δουλειά… – Τμήμα διοργάνωσε εκδήλωσε για να “γνωριστούν” φοιτητές με εταιρείες “κολοσσούς”

Facebook
Twitter

155 θέσεις εργασίας στη… “γνωριμία” μεταξύ Οίκων Τεχνολογίας & φοιτητών 

Οι 155 θέσεις εργασίας 1
Η λίστα με τις155 θέσεις εργασίας

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Όταν μιλάμε για την απευθείας διασύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας, εννοούμε αυτό ακριβώς που κάνει ήδη, το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα στο πρώην ΑΤΕΙ της Πάτρας, στο Κουκούλι.

Στις 9 Ιουνίου, στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της πανεπιστημιούπολης στο Κουκούλι, ο χώρος κατακλύστηκε από 50 ομιλητές, πάνω από 100 φοιτητές και από εκπροσώπους κολοσσιαίων εταιρειών. Ήταν η 2η ετήσια συνάντηση φέτος. Ο τίτλος της; «Η Ημέρα Καριέρας».

Και πρακτικά, δεν είναι τίποτ’ άλλο από έναν θεσμό που έχουν φτιάξει ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Νικόλαος Βώρος και οι συνεργάτες του, με σκοπό να φέρνουν σε τετ α τετ επαφή, στον ίδιο χώρο, την ίδια μέρα, φοιτητές και τελειόφοιτους με τις εταιρείες που αναζητούν προσωπικό.

unnamed 14 1
Ο Πρόεδρος του Τμήματος ΗΜΜΥ του ΠΑ.ΠΕΛ. κ. Νικόλαος Βώρος (αριστερά)

 

Επί της ουσίας, οι Καθηγητές κάνουν την ουσιαστική δουλειά, αυτή της εξεύρεσης εργασίας, του ανοίγματος του επαγγελματικού δρόμου για τους φοιτητές τους. Τους παρέχουν τη δυνατότητα να βαδίζουν στα μονοπάτια της επιστημονικής – εργασιακής αποκατάστασης, αλλά ταυτόχρονα, δίνουν και στις εταιρείες την δυνατότητα να βρουν αυτό που ψάχνουν – άρτια εκπαιδευμένα επιστημονικά μυαλά, νέους με όρεξη και φιλοδοξίες.

Το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι στην εκδήλωση δεν μετείχαν μόνο φοιτητές του εν λόγω Τμήματος αλλά και άλλων. Κι είχαν την «χρυσή» ευκαιρία να δουν πώς μπορούν να ακολουθήσουν μελλοντικά τον δρόμο της προσωπικής τους εξέλιξης.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΥΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

unnamed 12 1

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εταιρείες και φορείς του οικοσυστήματος τεχνολογίας από την Πάτρα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και εκπρόσωποι από διεθνείς οίκους τεχνολογίας και συμβουλευτικής.

Συνολικά πάνω από 17 εταιρείες έδωσαν το παρόν. Παρείχαν πληροφορίες για ανοικτές θέσεις εργασίας και πρακτικής, συγκέντρωσαν βιογραφικά πιθανών υποψηφίων.

Εταιρείες, όπως οι: Advisable, Deloitte, HDL Design House, Hellenic Aerospace Hub, InterMediaKT, Netcompany-Intrasoft, Oracle, Power Factors, PwC, Renesas, SquareDev, Sunlight, Think Silicon, ΙΤΥΕ Διόφαντος, π-ΝΕΤ Competence Center, Σπυρόπουλος Α.Ε.. Όλες, προσκλήθηκαν να αποστείλουν στην οργανωτική επιτροπή πληροφορίες σχετικά με τις ανοικτές θέσεις εργασίας, ώστε να ενημερώνονται οι φοιτητές μέσα από την ιστοσελίδα του Τμήματος, στην οποία βρίσκονται ακόμα αναρτημένες… 155 θέσεις εργασίας (ένθετη φωτογραφία)!

 

ΠΡΩΗΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ,

ΝΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

unnamed 11 1

Ο κύκλος των ομιλιών έκλεισε με ένα πάνελ αποφοίτων των πρώην Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. και Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., υπό τον συντονισμό του υποψήφιου διδάκτορα του Τμήματος, κ. Χρήστου Τσέλιου. Συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι: Ισμήνη Σκούταρη, Φίλιππος Πιρπιλίδης και Ιωάννης Χριστοδουλόπουλος που σήμερα εργάζονται σε Novibet, Space Horizon και ΙΤΥΕ Διόφαντος, αντίστοιχα, απάντησαν σε ερωτήματα σχετικά με την προσωπική τους εμπειρία από τις σπουδές, την μετάβαση και εξέλιξη στον επαγγελματικό στίβο, τα μελλοντικά σχέδια. Ενώ έδωσαν συμβουλές στους φοιτητές που παρακολούθησαν την ανοικτή συζήτηση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

unnamed 13 1

Φυσικά μια τέτοια ευκαιρία δε θα μπορούσε να μην αποτελεί το πιο ιδανικό και πρακτικό «μάθημα» για τους φοιτητές. Διότι εκτός του πρακτικού μέρους, της γνωριμίας τρόπον τινά μεταξύ αποφοίτων και εταιρειών, αξιοποιήθηκε η εκδήλωση για να δοθούν αποτελεσματικές κατευθύνσεις στους φοιτητές όταν βγουν στην αγορά εργασίας.

Στην πρώτη ενότητα των ομιλιών καλύφθηκε το σκέλος της διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, των ευκαιριών αλλά και των βημάτων που κάθε νέος πρέπει να ακολουθήσει. Και στην δεύτερη ενότητα, δόθηκαν περαιτέρω χρήσιμες συμβουλές για το σκέλος που αφορά τις προοπτικές επιχειρηματικότητας που «ανοίγονται» για τους ίδιους τους απόφοιτους. Τι πρέπει, δηλαδή, να προσέξουν για το «χτίσιμο» και την εξέλιξη μιας επιχείρησης.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

17 4 e1687852322716

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top