ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η 6η ΥΠΕ διοργανώνει εθελοντικές αιμοδοσίες

Facebook
Twitter
Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της, “αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των μεταγγιζόμενων συμπολιτών μας, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και προχωρά για ακόμη μια φορά σε δράσεις για την οργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας και κατ’ επέκταση τη συγκέντρωση φιαλών αίματος.

Αρχικά, εστάλη έγγραφο προς τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δυτικής Ελλάδας με την προτροπή για οργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών από το εργατικό δυναμικό.

Σκοπός της 6ης ΥΠΕ, να ευαισθητοποιηθούν ομάδες εργαζομένων προκειμένου να υπάρξει ομαδική προσφορά αίματος και έτσι να καλυφθούν μαζικές ανάγκες τόσο των μεταγγιζόμενων όσο και των επειγόντων περιστατικών που προκύπτουν στις νοσηλευτικές μας μονάδες.

Επιπλέον, εστάλη έγγραφο προς την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας προκειμένου να συνδράμουν άμεσα οι αθλητές και οι διοικητικοί παράγοντες στην προσφορά αίματος, πριν ξεκινήσουν οι επίπονες προπονήσεις τους.

Ωστόσο, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης διοργανώνουμε δράση την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την επιστροφή των εκπαιδευτικών στα σχολεία τους.

Στο πλαίσιο της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της προσπάθειας διατήρησης της ασφάλειας των σχολικών μονάδων προτείνεται εκ μέρους της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου.

Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η ευκαιρία εντοπισμού των κρουσμάτων που είναι ασυμπτωματικά. Παράλληλα θα υπάρξει ένα αποτύπωμα στο πλαίσιο της υγειονομικής επιτήρησης και επαγρύπνησης.

Παράλληλα, η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ διοργανώνει, εκτός από τη διενέργεια των δειγματοληπτικών ελέγχων, και τη διενέργεια εθελοντικής αιμοδοσίας εκ μέρους των εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν ανάγκες του Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» και των Τμημάτων Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Πύργου και του Γ.Ν. Αγρινίου.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα σχολικά συγκροτήματα των Πατρών, Πύργου και Αγρινίου που θα πραγματοποιηθεί η παραπάνω δράση.

Η προσφορά αίματος δεν είναι ωφέλιμη μόνον για αυτούς που δέχονται το αίμα, αλλά και για αυτούς που το προσφέρουν, καθώς η αιμοδοσία ως ιατρική πράξη επιφέρει πολλαπλά οφέλη και στους αιμοδότες. Το αίμα δεν κατασκευάζεται σε κανένα εργοστάσιο και δεν αγοράζεται από κανένα κατάστημα.

“ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ από άνθρωπο σε άνθρωπο και μαζί με αυτό ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΖΩ”.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top