ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η Αχαϊα «προπύργιο» αντιεμβολιαστών και ο μύθος….

Facebook
Twitter
Η ‘ΠΟΛΙΤΕΙΑ’ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: Ακόμα και σήμερα και πιθανόν εξαιτίας της νέας έξαρσης του κορωνοϊού γίνονται εμβολιασμοί στην Αχαΐα. Δεν μιλάμε για τις μαζικές προσελεύσεις του περασμένου διαστήματος αλλά για σποραδικούς εμβολιασμούς.

πολιτεια 1

Μοιάζει περίπου με… αρχαία ελληνική ιστορία, κατά πως λένε και οι σημερινοί έφηβοι. Κι όμως, μάς χωρίζουν μόνο λίγοι μήνες από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις οθόνες μας η ιστοσελίδα της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού.

Και το μήνυμα της που -μαζί με τα τηλεοπτικά σποτ- μάς παρότρυνε να σπεύσουμε να εμβολιαστούμε. Ένα μήνυμα που σήμερα μοιάζει σχεδόν ως μουσειακό κομμάτι μιας μακρινής Ιστορίας. Και το οποίο, όπως θυμίζει η «Πολιτεία» έλεγε ότι «η Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού για την COVID-19 ξεκίνησε. Το εμβόλιο είναι στα χέρια μας. Εγκεκριμένο για την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του από τους αρμόδιους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον EMA (European Medicines Agency) και τον FDA (US Food and Drug Administration)».

Μάλιστα, το ίδιο μήνυμα έλεγε ότι ο εμβολιασμός είναι δωρεάν για όλους και το εμβόλιο είναι προαιρετικό, «αλλά απαραίτητο για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Έκτοτε, στην Αχαΐα τα στατιστικά δεδομένα (περιλαμβανομένων και των πιο πρόσφατων) κατέγραψαν την εξής εικόνα:

  • Κοντά 587.000 εμβολιασμούς. Μιλάμε για το γενικό σύνολο, με βάση και τα στοιχεία έως τα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
  • Τουλάχιστον με τη μία δόση εμβολιάστηκαν 225.000 Αχαιοί.
  • Και με τη δεύτερη δόση εμβολιάστηκαν 215.000 συμπολίτες μας.
  • Και με την επιπλέον, τρίτη δόση εμβολιάστηκαν κοντά 163.000 Αχαιοί.
Η ΕΝΑΤΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ 

Οι αριθμοί αυτοί κατατάσσουν την Αχαΐα στην ένατη καλύτερη θέση σ’ όλη τη χώρα, μετά την Ανατολική Αττική (μιλάμε για την εκεί Περιφερειακή Ενότητα) και πριν απ’ την Περιφερειακή Ενότητα της Λάρισας. Έπονται, στον σχετικό πίνακα, Εύβοια, Μαγνησία και Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα πάντα με τα πιο επικαιροποιημένα στοιχεία της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού που έχει στη διάθεση της η «Πολιτεία».

Πριν δούμε επιπλέον στοιχεία είναι αναγκαίες δυο σημαντικές διαπιστώσεις:

  • Πρώτον, ακόμα και σήμερα και πιθανόν εξαιτίας της νέας έξαρσης του κορωνοϊού γίνονται εμβολιασμοί στην Αχαΐα. Δεν μιλάμε, φυσικά, για τις μαζικές προσελεύσεις του περασμένου διαστήματος αλλά για σποραδικούς εμβολιασμούς που κατά μέσο όρο, ημερησίως, κυμαίνονται μεταξύ 10 και 15, οι περισσότεροι εξ αυτών στην Πάτρα.
  • Δεύτερον, τα δεδομένα που παρουσιάζει, αθροιστικά, σήμερα η «Πολιτεία» σπάνε το μύθο που θέλει την Αχαΐα ως περιοχή ανάμεσα στα «προπύργια» των αντιεμβολιαστών. Απεναντίας. Οι απλές αριθμητικές πράξεις πιστοποιούν το ακριβώς αντίθετο.
ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

Και επειδή στην κοινωνική δικτύωση, όλο και περισσότερο, οι «θορυβώδεις» αντιεμβολιαστές, κάθε που ένας σχετικώς νέος άνθρωπος φεύγει απ’ τη ζωή μιλούν για «ξαφνικίτιδα», επιχειρώντας να συσχετίσουν τους αιφνίδιους θανάτους με το εμβόλιο, η «Πολιτεία» ανατρέχει στην πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Και στις περιεκτικές αναφορές της:

  • Ο δείκτης θνησιμότητας από Covid-19 σε εμβολιασμένους με αναμνηστική δόση είναι 1,5 ανά 100.000 εμβολιασμένους ανά εβδομάδα σε σχέση με 11,7 ανά 100.000 σε ανεμβολίαστους ή μερικώς εμβολιασμένους. Αυτό μεταφράζεται σε αποτελεσματικότητα της τάξεως του 87%.
  • Το δεύτερο αφορά στην επίπτωση της διασωλήνωσης. Έτσι, μεταξύ εμβολιασμένων τα περιστατικά είναι 0,5 ανά 100.000, ενώ σε ανεμβολίαστους ή μερικώς εμβολιασμένους είναι 6. Αποτελεσματικότητα της τάξεως του 91%.
  • Και τρίτον, η επίπτωση της μόλυνσης με κορονοϊό εκτιμήθηκε σε 694 κρούσματα ανά 100.000 εμβολιασμένους έναντι 1.826 σε ανεμβολίαστους. Δηλαδή αποτελεσματικότητα 62%, η οποία είναι σημαντική σε περίοδο επικράτησης ενός στελέχους που έχει τα χαρακτηριστικά της ανοσιακής διαφυγής.

Από την έντυπη έκδοσης της “ΠΟΛΙΤΕΊΑΣ” της Δευτέρας 25/7/2022

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top