ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η Αχαϊκή ΠΟΛΙΤΕΙΑ σας καλεί σε Ημερίδα για την Διάβρωση Ακτών & την Κλιματική κρίση

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΑΚΤΩΝ 1 6 e1679927898514

Η εφημερίδα «Αχαϊκή ΠΟΛΙΤΕΙΑ», σας προσκαλεί στην Ημερίδα που διοργανώνει με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με θέμα:

«ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ – ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΑΚΤΩΝ – Η ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου 2023, στις 6 μ.μ., στο Ξενοδοχείο «My Way», (Οθ. Αμαλίας), στην Πάτρα.

Τις εργασίες θα «ανοίξει» ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ενώ θα μιλήσουν οι διακεκριμένοι Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πατρών:

– κ. Αθανάσιος Α. Δήμας – Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Διευθυντής, Εργαστήριο Υδραυλικής Μηχανικής Πανεπιστήμιο Πατρών, με θέμα: « Έργα προστασίας ακτών από διάβρωση και πλημμύρα»

– κ. Γεώργιος Παπαθεοδώρου – Καθηγητής, Τμήμα Γεωλογίας Διευθυντής Εργαστηρίου θαλάσσιας Γεωλογίας & Φυσικής Ωκεανογραφίας (Oceanus-Lab) Πανεπιστήμιο Πατρών, με θέμα: «Διάβρωση ακτών και κλιματική κρίση»

Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης είναι πολλές και πολυδιάστατες. Μία από τις διαστάσεις αυτές είναι η διαρκώς εντεινόμενη Διάβρωση των Ακτών, που έχει κινητοποιήσει Επιστήμονες, οδηγώντας τους σε επίμονες έρευνες σε σχέση με τις αλλαγές που συντελούνται και τις απειλές που ελλοχεύει το φαινόμενο για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Ανάλογα παραδείγματα έχει και η περιοχή μας, στην Αχαΐα και την Δυτική Ελλάδα ευρύτερα, με τα επιστημονικά ευρήματα να εγείρουν ερωτηματικά αλλά και να θέτουν την βάση του έντονου προβληματισμού για το πώς πρέπει να προετοιμαστούμε και πώς να δράσουμε, σε επίπεδο πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης των όποιων επερχόμενων αλλαγών.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η καταγραφή της κατάστασης σε επίπεδο Αχαΐας και Δυτικής Ελλάδας, η κατάθεση και ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων και η έκδοση συμπερασμάτων που θα αποτελούν ένα πολύτιμο και χρήσιμο «εγχειρίδιο» των περαιτέρω αναγκαίων ενεργειών, τόσο σε επίπεδο διαχείρισης του προβλήματος σ’ ένα περιβάλλον ραγδαίας κλιματικής αλλαγής, όσο και σε επίπεδο νομικών τροποποιήσεων που πιθανώς κρίνονται επιβεβλημένες σε σχέση με την δυνατότητα παρεμβάσεων, εκ μέρους Φορέων και Υπηρεσιών, σε τοποθεσίες οι οποίες απειλούνται με εντεινόμενη διάβρωση.

Η ημερίδα θα είναι «ανοικτής» προσέλευσης για το κοινό και θα απευθύνεται προς κάθε ενδιαφερόμενο μέσα από διαδικτυακή «ζωντανή» μετάδοσης (Live streaming) ενώ θα εκδοθεί οπτικο-ακουστικό και έντυπο υλικό του περιεχομένου της για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή απήχηση της στην κοινωνία.

Την ημερίδα θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Ροδίτης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΑΚΤΩΝ 1 5

You may also like

elikoptero ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στην Κεφαλονιά – Δυο ελαφρά τραυματίες

Αναγκαστική προσγείωση έκανε ελικόπτερο σε χωράφι, βορειοανατολικά του αεροδρομίου στην Κεφαλονιά. Ο κυβερνήτης, διαπίστωσε μηχανικό πρόβλημα και προσγείωσε ...

Comments are closed.