ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η AEGEAN ανέστειλε τις πτήσεις στη Βηρυτό – Τι απαντά ο Λιβανέζος υπουργός Μεταφορών

Facebook
Twitter
Η AEGEAN ενημέρωσε ότι από τις 11 Ιανουαρίου έχει αναστείλει τις πτήσεις της προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Rafic Hariri της Βηρυτού.

Η αναστολή των πτήσεων θα ισχύει μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται για τα αίτια εξωγενούς ζημιάς που εντόπισε το προσωπικό εδάφους στη Βηρυτό στο εξωτερικό της ατράκτου του αεροσκάφους στις 10 Ιανουαρίου. Η εταιρεία προέβη την ίδια ημέρα σε ενημέρωση των ελληνικών αρχών, καθώς και των αρχών του αεροδρομίου της Βηρυτού. Στο περιστατικό αναφέρθηκε ο υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών του Λίβανου Αλί Χαμίγιε, σε ανάρτησή του στο Twitter, επισημαίνοντας και άλλο ένα συμβάν σε αεροπλάνο της Qatar Airways.

Οι επιβάτες της AEGEAN που επηρεάζονται οι πτήσεις τους έχουν τη δυνατότητα είτε να ακυρώσουν το εισιτήριό τους με πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους, είτε να λάβουν credit voucher ίσης αξίας, είτε να προγραμματίσουν το ταξίδι τους σε μελλοντική ημερομηνία. Για την αποκατάσταση των πτήσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση τις προσεχείς εβδομάδες.

Η απάντηση του Λιβανέζου υπουργού Μεταφορών

Ο υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών του Λίβανου Αλί Χαμίγιε απάντησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, σχολιάζοντας δύο ξεχωριστά περιστατικά που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Ο Χαμίγια επεσήμανε ότι «ανακαλύφθηκε μια τρύπα στην άτρακτο μιας ελληνικής αεροπορικής εταιρείας πριν απογειωθεί από τη Βηρυτό» και είπε, «προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημη αναφορά από την εταιρεία που να τεκμηριώνει τον λόγο».

Ο Χαμίγια εξήγησε επίσης ότι «το άλλο περιστατικό είναι κοινό στα αεροδρόμια … το λάστιχο του αεροπλάνου της Qatar Airways πάτησε ένα κομμάτι μετάλλου στον διάδρομο του αεροδρομίου, χωρίς να να γίνει καμία ζημιά στο αεροπλάνο».

Και πρόσθεσε: «Περιμένουμε επίσημες αναφορές από τις αρμόδιες αρχές, είτε από το αεροδρόμιο, του οποίου η κίνηση αυξήθηκε περισσότερο από 70% από πέρυσι, αλλά και από τις αεροπορικές εταιρείες».

Ένας ιστότοπος είχε δημοσιεύσει προηγουμένως μια αναφορά που ισχυριζόταν ότι δύο ή τρία αεροπλάνα χτυπήθηκαν από πυροβολισμούς, κατά τη διάρκεια πτήσεων πάνω από το αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top