ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η ακρίβεια «σαρώνει» το εισόδημα, ειδικά σε μήνες όπως ο Ιανουάριος

Facebook
Twitter
Και, φυσικά, έκανε αίσθηση η «εμπειρική» προσέγγιση του πρώην χρηματιστή και οικονομικού αναλυτή Νίκου Μαρούδα. Ο οποίος προέβλεψε ότι μέσα στο 2022 και ίσως και το 2023 θα μας  απασχολήσει έντονα η εκτίναξη του πληθωρισμού.

Γνωστός για την ακρίβεια των προβλέψεων του και την ώσμωση του με την αγορά, ο πατρινός πρώην χρηματιστής είπε, ως γνωστόν, ότι «η Ελλάδα με ένα 65% του πληθυσμού, να έχει εισόδημα κάτω των 800 ευρώ το μήνα, θα βρεθεί σε μεγάλο αδιέξοδο. Οι αυξήσεις των προϊόντων έχουν ξεπεράσει κατά μέσον όρο το 25%. Αυτή είναι μια μελέτη δική μου. Μελέτησα τη διαφορά των τιμών 100 προϊόντων που χρησιμοποιεί ο μέσος όρος των καταναλωτών».

Είναι αυτά που εδώ και καιρό «φωνάζει», σ’ όλους τους τόνους, η «Πολιτεία». Η ακρίβεια εξανεμίζει το εισόδημα των πολιτών και αυτό φαίνεται ιδιαίτερα σε μήνες, όπως ο Γενάρης, που στα έξοδα προστίθενται και οι λογαριασμοί ρεύματος, νερού κ.λπ. Με άμεση επίπτωση και στην αγορά της πόλης αλλά και στην Εστίαση. Η δε, έως τώρα αντίδραση της Κυβέρνησης, εξαντλείται σε ημίμετρα που δεν απαντούν στο πρόβλημα και σε «λεονταρισμούς» επικοινωνιακού περιεχομένου.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top