ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ακρίβεια «σαρώνει» το εισόδημα, ειδικά σε μήνες όπως ο Ιανουάριος

ΛΕΦΤΑ ΚΕΡΜΑΤΑ
Και, φυσικά, έκανε αίσθηση η «εμπειρική» προσέγγιση του πρώην χρηματιστή και οικονομικού αναλυτή Νίκου Μαρούδα. Ο οποίος προέβλεψε ότι μέσα στο 2022 και ίσως και το 2023 θα μας  απασχολήσει έντονα η εκτίναξη του πληθωρισμού.

Γνωστός για την ακρίβεια των προβλέψεων του και την ώσμωση του με την αγορά, ο πατρινός πρώην χρηματιστής είπε, ως γνωστόν, ότι «η Ελλάδα με ένα 65% του πληθυσμού, να έχει εισόδημα κάτω των 800 ευρώ το μήνα, θα βρεθεί σε μεγάλο αδιέξοδο. Οι αυξήσεις των προϊόντων έχουν ξεπεράσει κατά μέσον όρο το 25%. Αυτή είναι μια μελέτη δική μου. Μελέτησα τη διαφορά των τιμών 100 προϊόντων που χρησιμοποιεί ο μέσος όρος των καταναλωτών».

Είναι αυτά που εδώ και καιρό «φωνάζει», σ’ όλους τους τόνους, η «Πολιτεία». Η ακρίβεια εξανεμίζει το εισόδημα των πολιτών και αυτό φαίνεται ιδιαίτερα σε μήνες, όπως ο Γενάρης, που στα έξοδα προστίθενται και οι λογαριασμοί ρεύματος, νερού κ.λπ. Με άμεση επίπτωση και στην αγορά της πόλης αλλά και στην Εστίαση. Η δε, έως τώρα αντίδραση της Κυβέρνησης, εξαντλείται σε ημίμετρα που δεν απαντούν στο πρόβλημα και σε «λεονταρισμούς» επικοινωνιακού περιεχομένου.

You may also like

Comments are closed.

ergasia ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευκολύνσεις για γονείς λόγω νόσησης τέκνων από κορωνοϊό – Ειδική άδεια ασθενείας εργαζομένων στο ιδιωτικό τομέα λόγω νόσησης από COVID

Με τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προβλέπονται διευκολύνσεις για τους γονείς όταν τα ...