Η ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΛΕΙ ΑΓΩΝΑ – Άρθρο του Χρήστου Βουλδή

Facebook
Twitter

 

του Χρήστου Βουλδή, Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Η/Υ, Μέλους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Έρχονται εκλογές, αυτή η μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση των πολιτών και όπως είναι φυσικό αποτελούν την πρώτη εστία του δημόσιου ενδιαφέροντος.

Η καθημερινότητα συνεχίζει να μας καλεί στις υποχρεώσεις και τα προβλήματα συνεχίζουν να υφίστανται αδυνατώντας να λυθούν ως δια μαγείας, λόγω του ανοιξιάτικου εκλογικού κλίματος.

Ανέκαθεν οι άνθρωποι, από τους πρώτους πολιτισμούς, βρίσκουμε μια ισορροπία ανάμεσα στα βάσανα, στον πόνο και στις χαρές της ζωής.

Πόσες φορές είναι η χαρά και η ζωντάνια τόσο κοντά στη λύπη και τη θλίψη, τόσο κοντά όσο μια ανάσα.

Το αποτέλεσμα των εκλογών όποιο και να είναι αυτό δεν θα μας λύσει τα προβλήματα, ούτε θα μας πετάξει στους ουρανούς από τη χαρά, θα έρθει η Δευτέρα 22 του Μάη και είτε έχουμε χαρεί, είτε όχι με το αποτέλεσμα η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι δεδομένη.

Στην παρούσα φάση είμαστε μπροστά σε μια ευκαιρία να θέσουμε κάποιους όρους, ορισμένες προϋποθέσεις, τα λεγόμενα προγράμματα των κομμάτων, να ακουστούν οι δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα. Αξίζει να την εκμεταλλευτούμε, τώρα είναι η ώρα να ακουστούν, να επικοινωνηθούν οι θέσεις των 36 κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές. Μέσα από αυτές τις θέσεις θα ξεκινήσουμε ως χώρα, ως πολίτες τον νέο μας αγώνα για την επόμενη τετραετία, να βελτιώσουμε αυτό που ζούμε σήμερα, να το κάνουμε ακόμα καλύτερο, αν είναι μαύρο να το κάνουμε γκρι, αν είναι γκρίζο να το κάνουμε λευκό, ακόμα μια πάλη, ακόμα μια προσπάθεια, συνέχεια του μόνιμου αγώνα για ευημερία και ευτυχία.

Οι απέχοντες, όπως και οι συμμετέχοντες, έχουν 36 επιλογές, να μελετήσουν τις προτάσεις για τη λειτουργία του κράτους, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία, το εθνικό σύστημα υγείας, την παιδεία, τις συντάξεις, τους δανειολήπτες, τους νέους, το φορολογικό σύστημα, την ανάπτυξη, το περιβάλλον, τους αγρότες, τα εθνικά θέματα, την ενίσχυση της δημοκρατίας.

Το υπάρχον εκλογικό σύστημα και η διαφαινόμενη από τις δημοσκοπήσεις δυναμική των κομμάτων ορίζουν ένα πλαίσιο, εκφράζοντας τη λαϊκή εντολή, συγκλίσεων, συναινέσεων, διαλόγου, ευρύτερης συμμετοχής προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση. Ως Έλληνες και ως πολίτες του κόσμου διαπραγματευόμαστε με άλλες χώρες, άλλους λαούς, ως οφείλουμε σε μια παγκόσμια κοινότητα. Είναι απόλυτα βέβαιο πως μπορούμε και μεταξύ μας να βρούμε μια κοινή συνισταμένη και να ορίσουμε την αρχή μιας νέας πολιτικής εποχής για τη χώρα.

Καλώ όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές και να αποτυπωθεί, μέσα από μια ευρύτατη συμμετοχή, αξιόπιστα η εικόνα του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας. Αυτή θα είναι η βάση του διαλόγου της Δευτέρας.

Η δική μου φωνή βρίσκει έκφραση μέσα από το ΠΑΣΟΚ, ομολογώ πως είναι αδύνατο να ψηφίσω και να στηρίξω άλλο κόμμα και πολλές φορές στην αυτοκριτική διαδικασία αμφισβητώ την επιλογή μου για να καταλήξω να την επαναεπιβεβαιώσω. Έχω ζήσει όλες τις κυβερνήσεις του, το 1981-89, το 1993-2004 και το 2009-11, κατά την κρίση μου υπήρξαν καλύτερες από των άλλων κομμάτων.

Το ζητούμενο βέβαια είναι η συνεννόηση όλων των κομμάτων, ας θεωρεί ο καθένας αυτό που υποστηρίζει καλύτερο των άλλων.

Πέρα από το κάλεσμα στους απέχοντες για συμμετοχή, καλώ και τους αναποφάσιστους να αποφασίσουν να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ.

Ο δικομματισμός έχει ισχυρά θεμέλια στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα είτε αφορά σήμερα τη Νέα Δημοκρατία και τον Σύριζα, είτε αφορούσε παλαιότερα τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Καλό είναι να γνωρίζει το όποιο πρώτο κόμμα πως πολλές ψήφοι που δέχεται δεν έρχονται ως ψήφοι επιβράβευσης, αλλά ως ψήφοι φόβου για την πιθανή άνοδο του δεύτερου κόμματος.

Επίσης το δεύτερο κόμμα κατακτά ψήφους αντίδρασης και αποδοκιμασίας για το πρώτο (κυβερνών) κόμμα, ως πιο ισχυρός αντιπολιτευόμενος πόλος.

Αυτή η κουλτούρα τρέφει τον δικομματισμό.

Το ΠΑΣΟΚ ως τρίτο κόμμα (η αριθμητική αναφορά γίνεται με βάση τις προηγούμενες εκλογές) δεν είναι τυχαίο πως θεωρείται ελκυστικός κυβερνητικός εταίρος και από τα δυο μεγαλύτερα κόμματα.

Αυτό που το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει πρωτίστως στην παρούσα εκλογική διαδικασία είναι να υπερψηφιστεί ως πρώτο το πρόγραμμα του. Ένα πρόγραμμα αλλαγής που απαιτεί αγώνα, αγώνα και αγώνα για να γίνει πραγματικότητα.

Την Κυριακή 21 Μάη κάνουμε ένα βήμα για να λύσουμε τα προβλήματα μας, κάνουμε μια αρχή για την πρόληψη ώστε να μην εμφανιστούν και πάλι, προχωράμε μπροστά με σχέδιο, με διαφάνεια, έλεγχο και λογοδοσία.

Καλό αγώνα σε όλους μας για μια σύγχρονη, δημοκρατική, αξιοκρατική, διαυγή διακυβέρνηση για όλους τους πολίτες, όχι για τους λίγους, ούτε για τους αρεστούς, μα για όλους.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top