ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η αμερικανική «μάχη» δισεκατομμυρίων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Πρέμιερ Λιγκ

Premier League
Η τρέχουσα συμφωνία μεταξύ των ιθυνόντων του αγγλικού πρωταθλήματος και της εταιρείας–κολοσσού στον τομέα των τηλεπικοινωνιών Comcast, λήγει στο τέλος της εφετινής αγωνιστικής σεζόν.

Έχοντας εξασφαλίσει την κάλυψη τόσο των Ολυμπιακών Αγώνων, όσο και του NFL για την επόμενη δεκαετία ο αμερικανικός πολυεθνικός όμιλος στρέφεται στην κορυφαία ποδοσφαιρική λίγκα του κόσμου.

Οι σύλλογοι πρόκειται να συναντηθούν με αρκετά Μέσα των Ηνωμένων Πολιτειών για να λάβουν προσφορές δίχως να προβούν σε βιαστικές ή επιπόλαιες κινήσεις, σύμφωνα με ανθρώπους εντός του περιβάλλοντός τους.

Παρά την ικανοποίηση των συμβούλων της Πρέμιερ Λιγκ –και κυρίως των τηλεθεατών– για τις υπηρεσίες του δικτύου NBC, το οποίο έγκειται στην Comcast, δημιουργείται η ευκαιρία για διπλασιασμό, ακόμη και τριπλασιασμό της αξίας του προϊόντος μέσω προσέλκυσης περισσότερων υποψήφιων αγοραστών· η προηγούμενη συμφωνία προέβλεπε ετήσιο κόστος αξίας 130.000.000€, ενώ η τιμή αναμένεται πλέον να φθάσει τουλάχιστον τα 270.000.000€. Το γεγονός αυτό,  συνολικό κεφάλαιο 2.000.000.000€!

Το κύρος & η δυναμική του αγγλικού ποδοσφαίρου ενισχύθηκαν σημαντικά με την επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και εξαιτίας της κυριαρχίας των Τσέλσι, Λίβερπουλ & Μάντσεστερ Σίτι. Βασικοί παράγοντες της κατακόρυφης «απογείωσης» των τιμών.

 

You may also like

Comments are closed.