ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

«Η ανακοπή της Τζωρτζίνας ήταν ανεξήγητη» – Συνέχεια στη δίκη Πισπιρίγκου

Facebook
Twitter

Τα δραματικά γεγονότα στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης. Παιδίατρος που τα έζησε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, περιγράφει τις αντιδράσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, τα λόγια του 30χρονου πατέρα όταν η ζωή της Τζωρτζίνας έδειχνε να κρέμεται σε μία κλωστή και τις διαπιστώσεις που έκανε η ίδια, από τις εξετάσεις στο παιδί.

Η γιατρός εξέτασε την Τζωρτζίνα δύο φορές κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο Καραμανδάνειο, ενώ ήταν παρούσα και κατά τη διαδικασία της ανάνηψης που κράτησε την 8χρονη στη ζωή.

Μέχρι σήμερα, όπως λέει, η περιπέτεια της Τζωρτζίνας παραμένει για την ίδια και τους περισσότερους συναδέλφους της ένας άλυτος γρίφος, αφού, όπως είπε το πρωί στο δικαστήριο, η κλινική της εικόνα δε δικαιολογούσε με τίποτα τα όσα έγιναν.

Πρόεδρος: Μετά το επεισόδιο της ανακοπής πότε είδατε τη μητέρα;

Παιδίατρος: Όταν βγήκε το παιδί με το φορείο ήταν απέξω. Εκεί την είδα. Ήμουν στα επείγοντα και όταν άκουσα τι είχε συμβεί πήγα στο δωμάτιο και ήταν η ώρα της ανάνηψης. Δεν έκανα κάτι γιατί ήταν ήδη πολλοί συνάδελφοι πάνω από το παιδί.

Πρόεδρος: Πώς ήταν η μητέρα όταν την είδατε;

Παιδίατρος: Μια ψύχραιμη μητέρα, αυτό θυμάμαι. Μετά την ανακοπή του παιδιού την είδα ψύχραιμη.

Η παιδίατρος δέχτηκε ερωτήσεις για την στάση και τη συμπεριφορά του πατέρα της μικρής Τζωρτζίνας εκείνο το διάστημα, με την ίδια να θυμάται έναν χαρακτηριστικό διάλογο που είχαν:

«Ο μπαμπάς μου είπε ότι ‘έτσι γίνεται με εμάς. Ποτέ δεν υπάρχει κάτι και όλο κάτι γίνεται’. Ήταν ένας πατέρας που είχε χάσει δυο παιδιά. Δεν τον ρώτησα γιατί κατάλαβα πως αισθάνεται και προσπάθησα να τον καθησυχάσω. Του είπα ‘μην αγχώνεστε στο νοσοκομείο είστε, είμαστε από πάνω’».

Η παιδίατρος κατέθεσε το πρωί, πως συνάδελφός της είχε επικοινωνήσει με την παιδοκαρδιολόγο που επικαλέστηκε χθες ο Αλέξης Κούγιας. Εκείνη, όπως ανέφερε, είχε δώσει εντολές τηλεφωνικά, αφού είχε εξετάσει την Τζωρτζίνα 10 μέρες νωρίτερα.

Το πρόβλημα

«Του μετέφερε ότι είχε δει το παιδί 10 μέρες νωρίτερα και δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Πρότεινε σε δεύτερο χρόνο να βάλει ένα χόλντερ προληπτικά. Αυτό που έπαθε το παιδί έμοιαζε ανεξήγητο. Συζητήθηκε στις ενημερώσεις των γιατρών αλλά συνάντηση επί τούτου δεν έγινε».

Όπως ανέφερε η παιδίατρος, η πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας βρισκόταν στο επίκεντρο επιστημονικών συζητήσεων πολύ πριν η υπόθεση γίνει γνωστή στο πανελλήνιο.

«Η πρώτη επαφή ήταν στις 9 Απριλίου του 2021, όταν την εξέτασα στις 12:30 που με ενημέρωσαν ότι έκανε εμετό και συνέστησα να μπει ορός. Την είδα και Κυριακή πρωί. Είχε προηγηθεί το βράδυ του Σαββάτου ένα επεισόδιο υποξίας. Την είδα ξαπλωμένη, παρακολουθούσε στο λάπτοπ ένα παιδικό. Την εξέτασα αλλά δεν βρήκα κάτι, δεν άκουσα ακροαστικά. Η επόμενη φορά που είδα το παιδί ήταν διασωληνωμένο».

Η εισαγγελέας άρχισε να κάνει ερωτήσεις για την κατάσταση της υγείας του παιδιού, με την παιδίατρο να επαναλαμβάνει πως κανένα εύρημα δεν έδειχνε αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει.

Εισαγγελέας: Η πτώση κορεσμού το βράδυ του Σαββάτου που μπορεί να οφείλεται;

Παιδίατρος: Σε πολλά αίτια. Μια λοίμωξη αναπνευστικού, μια μικρή εισρόφηση…βέβαια δεν διαπιστώθηκαν ποτέ ακροαστικά ευρήματα και ήταν ένα επεισόδιο πολύ παροδικό που πολύ γρήγορα εξαφανίστηκε. Αυτό που σκέφτηκαν οι συνάδελφοι – και επειδή αυτό έγινε μέσα στον ύπνο της – ήταν μήπως υπήρχε μια μικρή εισρόφηση. Αλλά και πάλι δεν εμφάνισε ακροαστικά ευρήματα ούτε πριν, ούτε μετά.

Εκείνο το τριήμερο, η κατηγορούμενη βρισκόταν πάντα δίπλα στην Τζωρτζίνα. Άλλοτε μέσα στο δωμάτιο και άλλοτε στον προθάλαμο με τον σύζυγό της.

«Η κατηγορούμενη ήταν ψύχραιμη πριν αλλά και μετά την ανάνηψη. Θυμάμαι να κοιτάει το φορείο όταν ολοκληρώθηκε η προσπάθεια και το παιδί βγήκε από τον θάλαμο ζωντανό. Ήταν ένα περιστατικό που μας είχε συγκλονίσει».

H δίκη για την πρώτη ανακοπή και τη δολοφονία της Τζωρτζίνας συνεχίζεται με όλους όσοι έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής να υποστηρίζουν πως ιατρικά, αυτά που πέρασε το παιδί πριν ξεψυχήσει, δε δικαιολογούνται.

Απέχει από το δικαστήριο λόγω… μεροκάματου

Ο Μάνος Δασκαλάκης λείπει αυτές τις μέρες από το δικαστήριο και ο λόγος είναι επειδή βρήκε δουλειά. Συγκεκριμένα, εργάζεται σε μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων ως επιθεωρητής.

Όπως δήλωσε ο δικηγόροι του πως θα παρευρεθεί κα πάλι στο δικαστήριο όταν θα καταθέσουν οι γιατροί και τότε θα πάρει άδεια.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top