“Η Ανώνυμη Κόρη”: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Σταμάτη Αλαχιώτη

Facebook
Twitter
alaxiotis-873x432

Παρουσιάζεται τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου στην Πάτρα το νέο βιλίο του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πάτρων, Σταμάτη Αλαχιώτη.

Το μυθιστόρημα υπό τον τίτλο “Η Ανώνυμη Κόρη” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κασταλία»

Η εκδήλωση, την οποία διοργανώνουν οι Εκδόσεις «Κασταλία» και το Βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» , θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας (Τριών Ναυάρχων 40)

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

-Γιώργος Παναγιωτάκης -Ομότιμος καθηγητής Ιατρικής Φυσικής, πρώην Πρύτανις  του Πανεπιστημίου Πατρών.

-Κατερίνα Κωστίου -καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πατρών.

-Φώτης Δημητρόπουλος -φιλόλογος, συγγραφέας.

Παρεμβάσεις θα κάνουν ο πρώην Νομάρχης Στάθης Αθανασόπουλος -Σερέτης και ο πρώην Δήμαρχος Πατραίων Ανδρέας Καράβολας.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελευθερία Μακρυγένη.

hjiikrlcnq68e5159c35d2b

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Μα, γιατί τη φώναζαν κόρη; Δεν έχει όνομα; Και γιατί να έχει, αφού άλλαζε να γινόταν κοινωνικό παράδειγμα, από παρακατιανή που γεννήθηκε;
Απομονωμένη στον μικρό της τόπο, βυθισμένη στον μικρόκοσμό της, σταμπαρίστηκε κοινωνικά αποδιοπομπαία. Αλλά, αν και καταδικασμένη στην ανυπαρξία, θα έβρισκε, λέει, τρόπο να αντάλλαζε τη δυστυχία με την ευτυχία!

Πανέμορφη, ξύπνια, ηθική -ήταν τυχαία; Όχι, αφού έσπασε το στενό κουκούλι της, να πετά λεύτερη! Με ψαγμένη σωφροσύνη αξιοποίησε κι όσους καλοσυνάτους βρέθηκαν στο διάβα της, για να μεταμορφωθεί σε σημαντική!

Πάλεψε με ψευδαισθήσεις και πραγματικότητες, δεν έχανε το ζάλο της, ακόμα κι αν ήταν να έκανε φόνο για την ανέγγιχτη γυναικεία της αξιοπρέπεια, ή να τη θυσίαζε να σωζόταν ο παραδεισένιος της τόπος – σπάνιο οικολογικό ενδιαίτημα, στόχος της αδηφάγας παγκοσμιοποίησης;
Έκανε το σωστό…
Πάλεψε σκληρά με τα φτερά της αξιοσύνης της, δίχως να τα κάψει· έγινε ο τρόμος των αδιάφορων στην παραποντιά των επωνύμων· η ελπίδα κάθε “ανώνυμου”, αλλά γινατεμένου ενάντια στις λογής, λογής αδικίες κι αηδίες.
Η ανθρώπινη και κοινωνική συνθήκη είναι για να τηρείται, μάθαινε· είναι και να καταστρατηγείται για την υπαρξιακή της δικαίωση, πίστευε…

npotqptdco68e5161b8a1dd
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή