ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η «Αθηνά» έπληξε την Κέρκυρα: Πλημμύρες και διακοπές ρεύματος

plimmires kerkyra
Η κακοκαιρία «Αθηνά» έπληξε την Κέρκυρα το απόγευμα της Πέμπτης, αφήνοντας πίσω της εκτεταμένες πλημμύρες, ζημιές και ολόκληρες περιοχές χωρίς ρεύμα. Τα σχολεία έμειναν κλειστά, ενώ η Πολιτική Προστασία κάλεσε κατοίκους και φορείς σε αυξημένη ετοιμότητα.

Σε ποτάμι μετατράπηκαν τα καντούνια της Κέρκυρας, αλλά και ο δρόμος που οδηγεί στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου.

Τουριστικά καταστήματα στο κέντρο της πόλης έμειναν για ώρα χωρίς ρεύμα. Τα συνεργεία της ΔΕΗ κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν βλάβες σε όλο το νησί.

Δέντρο έπεσε στην αυλή του 6ου δημοτικού σχολείου της Κέρκυρας και κατέστρεψε το στέγαστρο.

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέμειναν κλειστά, όπως και οι παιδικοί σταθμοί. Ωστόσο, σήμερα θα λειτουργήσουν κανονικά.

Προβλήματα με εγκλωβισμούς οχημάτων λόγω του όγκου του νερού σημειώθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε περισσότερες από 15 περιπτώσεις.

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση και να ασφαλίζουν πόρτες και παράθυρα, έχοντας πάντα υπόψη πως σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων θα πρέπει να μετακινηθούν στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν, καλούνται να αποφεύγουν την παραμονή σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.

You may also like

Comments are closed.