ΥΓΕΙΑ

Η χώρα όπου οι 9 στους 10 είναι υπέρβαροι – Δεν βρίσκεται ούτε στην Αμερική, ούτε στην Ευρώπη

burger 1 768x480 1

Είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα νησιά του κόσμου, με γραφικές παραλίες, χρυσές αμμουδιές και μία όμορφη λίμνη.

Ωστόσο, το νησί Ναουρού του Ειρηνικού δεν είναι απλώς ένας από τους πιο πολυτελείς προορισμούς διακοπών, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι και η χώρα με τους περισσότερους υπέρβαρους στο κόσμο.

Σύμφωνα με στοιχεία, σχεδόν εννέα στους 10 ανθρώπους στο νησί είναι υπέρβαροι.

Αντίθετα, το Βιετνάμ βρίσκεται πρώτο στις χώρες με τους λιγότερους υπέρβαρους ανθρώπους στον κόσμο, καθώς μόλις το 18,3% του πληθυσμού της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας καταγράφηκε ως υπέρβαρο ή παχύσαρκο κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης παγκόσμιας μελέτης.

 

Τα δεδομένα προέρχονται από μια συλλογή στοιχείων από 195 χώρες σε όλο τον κόσμο το 2016.

Η χώρα όπου οι 9 στους 10 είναι υπέρβαροι – Δεν βρίσκεται ούτε στην Αμερική, ούτε στην Ευρώπη-1
Οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά υπέρβαρων/Πηγή: Daily Mail

Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα, πάνω από το ένα τρίτο – ή το 39% – των ενηλίκων στον κόσμο ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Περίπου το 64% των Βρετανών και το 68% των Αμερικανών είναι επίσης παχύσαρκοι, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Στην Ελλάδα, οι υπέρβαροι αποτελούν το 62,3%, έχοντας σημειώσει σημαντική αύξηση από το 40,5% που ήταν το 1975.

Τα στατιστικά στοιχεία προέρχονται από την NCD Risk Factor Collaboration, η οποία κατέγραψε στοιχεία (όπως την σωματική μάζα) από 128,9 εκατομμύρια ανθρώπους  μεταξύ του 1975 και του 2016.

Ούτε ένα έθνος δεν είδε μείωση στα ποσοστά παχυσαρκίας κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου, αποκάλυψαν τα στοιχεία που δημοσίευσε το Our World in Data.

Και τα δέκα πιο παχύσαρκα έθνη του κόσμου βρέθηκαν στον Ειρηνικό, με το νησί Παλάου να είναι το δεύτερο σε ποσοστά παχυσαρκίας.  Ακολούθησαν οι Νήσοι Κουκ, οι Νήσοι Μάρσαλ και το Τουβαλού που κατέγραψαν ποσοστά 84,7%, 83,5% και 81,9% αντίστοιχα.

Η χώρα όπου οι 9 στους 10 είναι υπέρβαροι – Δεν βρίσκεται ούτε στην Αμερική, ούτε στην Ευρώπη-2
Οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά υπέρβαρων/ Πηγή: Daily Mail

Εκτός του Ειρηνικού, το Κουβέιτ με ποσοστό 73,4% βρίσκεται στην ενδέκατη θέση.

Οι ΗΠΑ ήταν 15ες, η Αυστραλία 25η και η Βρετανία 30ή στον πίνακα των 195 χωρών.

Ως υπέρβαρος ορίζεται ο δείκτης μάζας σώματος (ΔΜΣ) ίσος ή μεγαλύτερος του 25, ενώ ως παχύσαρκος ορίζεται ο ενήλικας με ΔΜΣ 30 και άνω.

Σύμφωνα με τη μελέτη The Lancet’s 2017 Global Burden of Disease, 4,7 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν πρόωρα το 2017 εξαιτίας της παχυσαρκίας.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ