ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η «χρυσή» ευκαιρία για τα Πατρινόπουλα! – Μέσω της Επιτροπής Διεθνών Παιδικών Αγώνων (I.C.G.)

Facebook
Twitter
Τυχερά τα πατρινόπουλα που ασχολούνται με τον Αθλητισμό. Διότι η Επιτροπή Διεθνών Παιδικών Αγώνων (I.C.G.) ανοίγει διάπλατα τους δρόμους να ταξιδέψουν σε άλλους πολιτισμούς στα πέρατα της γης. Και να διακριθούν μέσα από παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικές διοργανώσεις στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων, προετοιμάζοντας έτσι και το έδαφος για την περαιτέρω ανάδειξη τους στον πρωταθλητισμό ενηλίκων.

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Και αυτό αποκτά ακόμα πιο ενδιαφέρουσα διάσταση, όπως έχουμε ξαναγράψει, με την παρουσία του πατρινού Νίκου Τζανάκου στο 7μελες Προεδρείο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Παιδικών Αγώνων.

Διότι η παρουσία του είναι εγγύηση για την Πάτρα και το αθλητικό δυναμικό της πόλης σε επίπεδο παιδιών. Το συνειδητοποιήσαμε και το επιβεβαιώσαμε πιο πολύ, κατά το πρόσφατο ταξίδι του στο Μεξικό, μαζί με τα λοιπά μέλη του Προεδρείου της I.C.G.. Κατά την συνάντηση του με την Alejandra Gutleres Campos, Δήμαρχο της Μεξικανικής πόλης Leon Guanajuato, που θα είναι η πρωτεύουσα του Αθλητισμού για το 2023 σε όλη την Αμερική αφού θα διοργανώσει εκατό τεράστιες αθλητικές διοργανώσεις μέσα στο χρόνο.

2 ΕΝΘΕΤΗ με λεζαντα.... Ένα από τα αφιερώματα σε Μεξικανική εφημερίδα

Ένα από τα αφιερώματα σε Μεξικανική εφημερίδα

Εκεί φάνηκε η τεράστια απήχηση των Διεθνών Παιδικών Αγώνων ICG. Αλλά και η δυνατότητες ανάδειξης της Ελλάδας και της Πάτρας. Φάνηκε όταν ο κ. Τζανάκος ύψωσε την ελληνική σημαία, αλλά και την σημαία του Δήμου Πατρέων, εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία όλων!

Και το Μεξικό θα είναι ο… μεθεπόμενος σταθμός των Διεθνών Παιδικών Αγώνων, του 2024 δηλαδή. Αφού οι αγώνες που θα προηγηθούν θα είναι του 2023 στη Νότια Κορέα. Ιδού λοιπόν μια καλή ευκαιρία για εξωστρέφεια, για τους Δήμους-μέλη από την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Πάτρας, όπως δηλώνει και ο κ. Τζανάκος.

«Να στείλουν παιδιά-αθλητές, προκειμένου αυτά να αποκτήσουν μια πρωτόγνωρη Αθλητική και πολιτιστική εμπειρία. Οφείλουμε οδεύοντας προς το μέλλον, να ανοίγουμε δρόμους στα παιδιά μας». Για την ιστορία, η ελληνική σημαία αλλά και η σημαία του Δήμου της Πάτρας, παραδόθηκαν στην Δήμαρχο της Leon. Και αμφότερες θα αναρτηθούν στο Δημαρχείο της πόλης, αναμένοντας τις ελληνικές αποστολές το 2024.

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

4 6 e1670837176783

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top