ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Η δημοτική αρχή στην κινητοποίηση των μελισσοκόμων

IMG 120ee827043a21ef2cdfaca964b567e6 V
Ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Ασπράγκαθος, παραβρέθηκε, σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών) οι Σύλλογοι Μελισσοκόμων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Η κινητοποίηση έγινε στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης που διοργάνωσαν σήμερα οι μελισσοκόμοι όλης της χώρας, για να διαμαρτυρηθούν για την ακρίβεια και την εκτίναξη του κόστους παραγωγής που, σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, τιμές που παίρνουν οι έμποροι την παραγωγή τους, απειλούν την επιβίωσή τους.

Ο Αντιδήμαρχος τόνισε στους συγκεντρωμένους ότι η Δημοτική Αρχή της Πάτρας στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.

 Σε δήλωσή του σημείωσε:

«Η Δημοτική Αρχή συμπαραστέκεται στους μελισσοκόμους, όπως και σε όλους τους παραγωγούς. Το ελληνικό μέλι είναι υψηλής ποιότητας, γιατί η ελληνική γη διαθέτει πολλά αρωματικά βότανα όπως επίσης και φυτά, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα να έχει το μέλι αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι μελισσοκόμοι πλήττονται από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων όσον αφορά το ζήτημα των ελληνοποιήσεων εισαγόμενων μελιών -οι οποίες πρέπει να σταματήσουν- , όπως επίσης και από την τεράστια αύξηση των πρώτων υλών, που δυσκολεύει τους μικρούς παραγωγούς. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους. Είμαστε μαζί τους».  

You may also like

Comments are closed.