ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΥΓΕΙΑ

Η δραματική έκκληση του γιατρού Ευγένιου Ταπίνη: «Εμβολιαστείτε, αυτό θα είναι δώρο Χριστουγέννων»

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΑΠΙΝΗΣ 2
του Αχιλλέα Ροδίτη
Στις 26 Νοεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαΐας δημοσιοποίησαν έγγραφο διαμαρτυρίας, που έλαβαν υπογεγραμμένο από όλους τους συντονιστές Διευθυντές των Χειρουργικών κλινικών του Γ.Ν Πατρών «Άγιος Ανδρέας», σχετικά με την υποβάθμιση και απαράδεκτη μετατροπή του Νοσοκομείου σε… «νοσοκομείο μιας νόσου», μέσω της υλοποίησης της απόφασης για μείωση των τακτικών χειρουργείων κατά 80%.

Και αυτό επειδή το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ούτως ή άλλως εξαιρείται ως «ειδικό» νοσοκομείο για τον Covid-19.

  • Από τη μια, η εικόνα κατάρρευσης! Γιατροί, Νοσηλεύτριες και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό σε κατάσταση εξουθένωσης από τις συνεχείς βάρδιες χωρίς ξεκούραση, από το άγχος, την αγωνία και την κόπωση των ατελείωτων ωρών εργασίας!
  • Από την άλλη, ασθενείς άλλων προβλημάτων υγείας πλην Covid-19, σε κατάσταση συναγερμού από την αναβολή των χειρουργείων τους.

«Ή… χειροτερεύεις, ίσως και πεθαίνεις ή πληρώνεις αδρά κάμποσες χιλιάδες ευρώ, μιας και η ‘ταρίφα’ στον ιδιωτικό τομέα υγείας ανέβηκε, για να γλιτώσεις», δηλώνει στην «Πολιτεία» 61χρονος που συναντήσαμε στο νοσοκομείο και παρακαλούσε τον γιατρό του να… κάνει κάτι, ακόμα και παράτυπο, για να τον βάλει στο χειρουργείο, διότι η κατάσταση του χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και δεν διαθέτει… 6.000€ για να χειρουργηθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο!

Με άλλα λόγια, μια κατάσταση γενικής «τρέλας» που κάνει άπαντες να απορούν και να προβληματίζονται σχετικά με το πού… πάει η υπόθεση της δημόσιας υγείας.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (Ε.Ι.Ν.Α.) αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αριθμό κλινών. Καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε σε ένα μεγάλο αριθμό Covid περιστατικών που προσέρχονται στα ΤΕΠ και εισάγονται κατά δεκάδες στην εφημερία.

Το ΓΝ Πατρών διαθέτει υποπολλαπλάσιους ιατρούς σε σχέση με το ΠΓΝΠ και νοσηλεύει στις κλινικές Covid περίπου τον ίδιο αριθμό ασθενών, είναι οι ίδιοι ιατροί προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες, ατελείωτες ώρες κάθε μέρα για 20 συνεχόμενους μήνες!».

Επίσης καταγγέλλουν ότι στη ΜΕΘ Covid με 9 κλίνες, «που στήθηκε με πρόχειρο τρόπο και χωρίς τις κατάλληλες προδιαγραφές για την ασφαλή λειτουργία της», η κατάσταση είναι χειρότερη. Οι ελάχιστοι ιατροί που έχουν επιφορτιστεί με την λειτουργία της δεν επαρκούν για τον μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων και βαρέως πασχόντων ασθενών με Covid. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, με έναν απλό αναπνευστήρα και ένα monitor, είναι πλέον καθημερινότητα, ενώ οι γιατροί τονίζουν πως με εντολή της διοίκησης  εφημερεύουν στην ΜΕΘ γιατροί άσχετων ειδικοτήτων χωρίς καμία εμπειρία από εντατική θεραπεία και διαχείριση διασωληνωμένων ασθενών. φωτο ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ

ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ»… ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ

«Με μια κραυγή απόγνωσης, σας παρακαλώ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ !!!»

Απευθυνθήκαμε όμως σ’ έναν από τους γιατρούς του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας». Στον Επιμελητή Α΄ του τμήματος επειγόντων Παθολογικού – Covid, Ευγένιο Ταπίνη, γνωστό και από τη συνδικαλιστική του δράση. Παραθέτουμε την περιγραφή του αυτούσια, γιατί έχει σημασία να δούμε πώς ένας γιατρός της «πρώτης γραμμής» περιγράφει αυτό που ζει. Κυρίως να δούμε την ευθύνη όσων δεν εμβολιάζονται πέρα από τις βαριές ευθύνες του κράτους που πράγματι είναι πολλά που δεν έχει κάνει έγκαιρα ή σωστά:

«Το σημαντικό σε έναν πόλεμο είναι να γνωρίζεις τον εχθρό. Και τον πολεμάς! Δίνεις την μάχη σου αποφασιστικά και τελειώνεις με μια νίκη ή με μια ήττα! Εδώ ο εχθρός είναι αόρατος και ύπουλος! Σε πλησιάζει στα δύο μέτρα κρυμμένος πίσω από μια χειραψία, από μια αναπνοή! Δεν τον αντιλαμβάνεσαι  και συνεχίζεις αμέριμνος χωρίς συμπτώματα! Και έτσι συνεχίζεις τις καθημερινές δραστηριότητες σου, βγαίνεις για φαγητό, πας για διασκέδαση και μεταδίδεις χωρίς να το ξέρεις! Τότε οι συνέπειες είναι!

  • Αν είσαι εμβολιασμένος περνάς τον ιό ελαφρύτερα λιγότερο ή περισσότερο!
  • Αν όμως είσαι αρνητής, είτε γιατί είσαι αφελής, παρασυρθείς από φανατικά θρησκευόμενους ή από τιμητές επί παντός επιστητού ή είσαι ο ίδιος ένας εκ τούτων, …νοσείς!

Και τότε  έρχεσαι σε εμάς, με χιλιάδες δικαιολογίες, ενώ μέσα σου αναφωνείς: “Σόλων! Σόλων ” ! Κι ενώ εσύ και οι όμοιοι σου δημιουργήσατε ώρες αναμονής ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ απαιτείς… νευριάζεις… και βρίζεις κι από πάνω! Γεμίζουν από εσάς οι κλινικές στους ορόφους! Αναστέλλονται από εσάς χειρουργεία συνανθρώπων σας που υποφέρουν ΚΑΙ εμάς αδυσώπητα  μας υποχρεώνετε να λειτουργούμε, να δουλεύουμε  απάνθρωπα!

Έχετε σκεφθεί ποτέ, πόση μεγαλοψυχία, και πόση αυταπάρνηση διαθέτουμε για να σας βοηθήσουμε γνωρίζοντάς ότι είσθε υπαίτιοι της καταστάσεως σας, που απηχεί και στην δική μας υγεία; Θυμηθείτε ότι κάποτε χτυπούσατε παλαμάκια για εμάς και για τον αγώνα που κάναμε για εσάς. Και τώρα που υπάρχει το όπλο, βαράτε την γροθιά στο μαχαίρι!

Εσείς που στους 100 προερχόμενος, οι 80 είστε ανεμβολίαστοι. Εσείς που ανελέητα  και ανάλγητα βάζετε σε δεύτερη μοίρα τους άλλους ασθενείς! Εσείς που εξ αιτίας σας δουλεύουμε εξαντλητικά ωράρια. Εσείς που από τα ΤΕΠ παρακαλάμε για να βρούμε ένα κρεβάτι για να σας προωθήσουμε για νοσηλεία. Και λέω κρεβάτι έστω και απλό  κλινικής όχι ΜΕΘ. Νιώθετε τύψεις;

Δεν θέλω Δώρο Χριστουγέννων ως ανταμοιβή, (έτσι κι αλλιώς η εφορία θα τα πάρει πίσω καθώς παίρνει και 4 μηνών εξαντλητικές εφημερίες). Να μας σεβαστείτε θέλω και να μας πίστεψε. Οι γιατροί σας είμαστε! Την γιατρειά σας επιζητούμε! Γι’ αυτήν πολεμάμε, πεισματικά! Και η συμμετοχή σας στον αγώνα μας για ΕΣΑΣ, για να δουλεύουμε κι ΕΜΕΙΣ ανθρώπινα και όχι σαν σκλάβοι, με μια κραυγή απόγνωσης, σας παρακαλώ:

ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ! ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΜΑΣ  ΩΣ ΓΙΑΤΡΟΙ!».

You may also like

Comments are closed.