ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η επιστήμη μίλησε: Όλα τα είδη πορνό κάνουν κακό στη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού!

Facebook
Twitter

Όλα τα είδη πορνό κάνουν κακό στη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού. Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Brigham Young της Γιούτα, οι οποίοι μελέτησαν 3.500 ανθρώπους που ήταν σε σχέσεις.

Ειδικότερα, η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research αποκάλυψε ότι τα άτομα που είναι σε σχέση και συνηθίζουν να παρακολουθούν μόνα τους πορνό, έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην είναι τόσο σταθερά στη σχέση τους και να νιώθουν λιγότερο ικανοποιημένα από αυτή.

«Τα ζευγάρια θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το πορνό είναι ένας παράγοντας κινδύνου στη σχέση τους», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο KSL, ο επικεφαλής της μελέτης, Brian J. Willoughby, καθηγητής στο School of Family Life του πανεπιστημίου Mormon.

«Δεν είναι μόνο το “σκληρό” πορνό που οδηγεί σε αρνητικά αποτελέσματα», τόνισε.

Από τα 3.500 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, το 72% ήταν ετεροφυλόφιλοι, το 17% ομοφυλόφιλοι και το 11% αμφιφυλόφιλοι.

Επιπλέον, το 55% των συμμετεχόντων ήταν παντρεμένοι, το 23% δήλωσε ότι συζεί με το ταίρι του, το 12% ότι ξαναπαντρεύτηκε και το 2% ότι ήταν σε «ελεύθερη» σχέση.

Στη συνέχεια, η μελέτη χώρισε το πορνό σε δύο κατηγορίες: «mainstream», όπου το σεξ είναι συναινετικό μεταξύ ζευγαριών ή ατόμων, και «σκληρό», όπου το σεξ περιλαμβάνει πράξεις «που είναι πιο βίαιες και απεικονίζουν μία μη συναινετική συμπεριφορά».

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε διαφορά στους τύπους του πορνό όσον αφορά την παραγωγή αρνητικού αντίκτυπου:
«Όλα τα είδη πορνό έκαναν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ασταθείς και λιγότερο ικανοποιημένους από οτη σχέση τους».

Σύμφωνα με τον Willoughby, οι άνδρες – ειδικά εκείνοι που είναι θρησκευόμενοι – επηρεάστηκαν περισσότερο από το πορνό.

Ο Willoughby και άλλοι ερευνητές υπέθεσαν ότι ο λόγος που η μελέτη επηρέασε τόσο πολύ τους θρησκευόμενους άνδρες ήταν επειδή η παρακολούθηση πορνό ήταν αντίθετη με τις δικές τους ηθικές πεποιθήσεις και έτσι βρίσκονταν σε μία «σύγκρουση».

Σύμφωνα με τον Willoughby ο λόγος που το πορνό επηρεάζει τόσο πολύ τα ζευγάρια είναι «επειδή μπαίνουν στη διαδικασία να συγκρίνουν τον εαυτό τους με άλλους άνδρες-γυναίκες, δημιουργώντας μη ρεαλιστικές προσδοκίες για τον εαυτό τους, το σώμα τους και το τι πιστεύουν ότι πρέπει να κάνει ο/η σύντροφός τους».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top