ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Επιτροπή Αγώνα του Καραμανδανείου για τις δηλώσεις Νταβλούρου

karamandaneio
Με αφορμή τις δηλώσεις του καθηγητή καρδιολογίας Περικλή Νταβλούρου για το φλέγον ζήτημα που αφορά την λειτουργία του Καραμανδανείου η  Επιτροπή Αγώνα Καραμανδανείου αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

“Είναι κρίμα οι επιστήμονες του τόπου να επηρεάζονται από τα πολιτικά τους φρονήματα και τις πολιτικές επιταγές των καιρών.

Ένα καινούριο Νοσοκομείο χρειάζεται πολιτική βούληση ,μελέτη, διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, σχέδιο, χρονοδιάγραμμα, καθορισμό και ξεκαθάρισμα σχέσεων ΕΣΥ και Πανεπιστήμιου,  που μπορεί να συστεγαστούν. Κατά τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας το εγχείρημα αυτό  χρειάζεται τουλάχιστον 5 χρόνια , από τη στιγμή της έναρξης των διαδικασιών, εφόσον πάντα υπάρχει η πολιτική βούληση.

Μέχρι τότε τα παιδιά όλης της Νοτιοδυτικής Ελλάδας  πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν υψηλής ποιότητας παροχές υγείας από ένα αναβαθμισμένο και ήδη σε λειτουργία Καραμανδάνειο . Συνεπώς πρέπει  να στηριχθεί το ήδη υπάρχον Νοσοκομείο με την αναγκαία πρόσληψη  προσωπικού.

Αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο μας συνεχίζει και λειτουργεί με επισφάλεια στις εφημερίες, συνεχίζει να μην υπάρχει ομαλή λειτουργία των χειρουργείων , λόγω της υποστελέχωσης του Αναισθησιολογικού τμήματος , με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα παιδιά να χρειάζεται να διακομισθούν στην Αθήνα.

Είμαστε θετικοί σε ένα νέο αμιγώς Παιδιατρικό Νοσοκομείο στην περιοχή . Όμως μια τέτοια συζήτηση με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες μόνο άκαιρη μπορεί να θεωρηθεί. Το φλέγων και το επίκαιρο συνεχίζει να είναι το θέμα της στελέχωσης του Νοσοκομείου μας  .

Δεν μπορούμε να αποπροσανατολιζόμαστε και να απαντάμε σε οποιαδήποτε και οποιουδήποτε μη αρμόδιου τοποθέτηση για το ζήτημα.

Αναμένουμε την προσωπική δέσμευση του Υπουργού Υγείας ,στην συνάντησή του με τους εργαζόμενους ,  για την στελέχωση , την εύρυθμη λειτουργία και την αναβάθμιση του Καραμανδανείου.”

You may also like

Comments are closed.