ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ΕΡΤ δεν έδειξε live την προσπάθεια του Πετρούνια – Η απάντηση της Δημόσιας Τηλεόρασης

petrounias 1
Αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι η ΕΡΤ δεν μετέδωσε live την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια.

Φαίνεται ότι σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια που η ΕΡΤ εξασφάλιζε την εικόνα των Ελλήνων αθλητών πληρώνοντας το σχετικό κύκλωμα, σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο τουλάχιστον επί του παρόντος.

Η ΕΡΤ αρκέστηκε στην κεντρική μετάδοση του προγράμματος για την ενόργανη γυμναστική και για το λόγο αυτό δεν είδαμε ποτέ live την προσπάθεια του Πετρούνια, ενώ και η δημοσιογράφος που έκανε τη μετάδοση, ανέφερε αρκετές φορές ότι «περιμένουμε τον σκηνοθέτη να μας δείξει την προσπάθεια του Πετρούνια».

Αναμφίβολα πάντως πρόκειται για «φάουλ» και του ξένου σκηνοθέτη, ο οποίος… αγνόησε τον χρυσό ολυμπιονίκη του 2016, σημαιοφόρο της Ελλάδας και πρώτο σημαιοφόρο κατά την παρέλαση των χωρών στην τελετή έναρξης.

Η ΕΡΤ ωστόσο θα έπρεπε να έχει φροντίσει ότι η live εικόνα του Πετρούνια δεν θα χανόταν στη μετάδοση.

Η ΕΡΤ σχολίασε στην ιστοσελίδα της το γεγονός ως unfair των Ιαπώνων σκηνοθετών της τηλεοπτικής μετάδοσης του προκριματικού. «Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το Unfair των Ιαπώνων σκηνοθετών της τηλεοπτικής μετάδοσης του προκριματικού, καθώς δεν έδειξαν την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, προφανώς θεωρώντας ως ιδιαίτερα σημαντικές τις προσπάθειες άλλων αθλητών και όχι την προσπάθεια του Χρυσού Ολυμπιονίκη στους κρίκους το 2016 και παγκόσμιου πρωταθλητή!», έγραψε χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Λίγο αργότερα, η ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της στα social media πήρε επίσημα θέση για το περιστατικό σημειώνοντας ότι «δεν φέρει ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων» και ότι «μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ αναφέρει τα εξής: «Σχετικά με την μη live μετάδοση της επιτυχημένης προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια: Η ΕΡΤ δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες. Έγινε αμέσως διάβημα στο Τόκυο και το βίντεο του πρωταθλητή μας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο αμέσως μόλις αποσταλεί στην ΕΡΤ».

Ο 30χρονος Ελληνας πρωταθλητής συγκέντρωσε 15.333 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6.300, βαθμός εκτέλεσης: 9.033) και άφησε πίσω του τον μεγάλο του ανταγωνιστή, τον Κινέζο Γιανγκ Λιου, ο οποίος βαθμολογήθηκε με 15.300 β.). Πρόκειται άλλωστε για τον τελευταίο αθλητή που τον είχε υποχρεώσει σε ήττα το 2019.

Στα αξιοσημείωτα των προκριματικών της ενόργανης γυμναστικής ήταν και το άδοξο φινάλε της λαμπρής ολυμπιακής καριέρας του Ιάπωνα Κόχεϊ Ουτσιμούρα, «χρυσού» Ολυμπιονίκη στο σύνθετο ατομικό το 2012 και 2016. Ο Ουτσιμούρα αγωνίστηκε στο Τόκιο αποκλειστικά στο μονόζυγο, αλλά είχε πτώση και δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει άλλο ένα ολυμπιακό μετάλλιο.

You may also like

Comments are closed.