ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Εύα Καϊλή κατέθεσε ενστάσεις για την ποινική έρευνα του Qatargate – Πυρά κατά του ανακριτή της υπόθεσης

kaili eva

Ενστάσεις για την ποινική προδιαδικασία στο Qatargate, υπέβαλαν η Εύα Καϊλή και οι εμπλεκόμενοι της υπόθεσης. Δήλωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, έναν εκ των συνηγόρων της κ. Καϊλή.

Τόσο η Εύα Καϊλή όσο και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Qatargate, κατέθεσαν στο Εφετείο Βρυξελλών ενστάσεις για τη νομιμότητα της ποινικής προδιαδικασίας.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ένας από τους συνηγόρους της κ. Καϊλή, έκανε την εξής δήλωση:

«Θα δώσουμε δικαστική μάχη με τους συναδέλφους μου για να αποδείξουμε ότι η βουλευτική ασυλία της κ. Καϊλή παραβιάστηκε.

Οι ενστάσεις αυτές στηρίζονται σε δύο πυλώνες:

* Ο ένας είναι ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα στην ασυλία που έχει η κ. Καϊλή από τις μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου και αυτό σημαίνει απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας.

* Η δεύτερη και η βασικότερη ένσταση είναι ότι ο ανακριτής της υπόθεσης, Μισέλ Κλεζ, είχε σοβαρό κόλλημα για να μην είναι ανακριτής και το απέκρυψε αυτό το κόλλημα στο οποίο συνίσταται στο ότι ο γιος του Κλεζ μαζί με τον γιο βασικής υπόπτου και εμπλεκόμενης ευρωβουλευτού είχαν κοινή εταιρεία.

Αυτό πλήττει απόλυτα την αμεροληψία του συγκεκριμένου ανακριτή και θα έπρεπε να είχε δηλώσει αποχή από την πρώτη στιγμή.

Αν αυτά συνέβαιναν στην ελληνική επικράτεια σήμερα θα ήταν κατηγορούμενος».

Σημειώνεται ότι οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή, υποστηρίζουν ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τις βελγικές Αρχές, ήδη από τον Ιούλιο του 2022 – πολύ πριν τη σύλληψή της στις 9 Δεκεμβρίου 2022 – άρα παραβιάστηκε η βουλευτική της ασυλία.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ