ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η φωτογραφία που έφερε την Ελλάδα στην κορυφή του Παγκόσμιου Διαγωνισμού

1783px Ιερά Μονή Ρουσάνου 1068x647 1
Τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 230.000 φωτογραφίες από όλον τον κόσμο έλαβε η ατμοσφαιρική φωτογραφία των Μετεώρων του Αλέξη Αλεξανδρή στον παγκόσμιο διαγωνισμό Wiki Loves Monuments 2020.

Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά, που διοργανώνεται από την Wikipedia και έχει πιστοποιηθεί ως ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φωτογραφίας παγκοσμίως από το Guinness Book of World Records.

Φωτογράφοι από όλον τον κόσμο κλήθηκαν να απαθανατίσουν μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς προστατευμένα από την UNESCO.

Ο Αλέξης Αλεξανδρής από την Καρδίτσα με τη φωτογραφία του της Ιεράς Μονής Ρουσάνου στα Μετέωρα, διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο για την Ελλάδα.

Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, στο παγκόσμιο σκέλος ανάμεσα σε 58 χώρες, η φωτογραφία του Αλεξανδρή κατέκτησε τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 230.000 φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό Wiki Loves Monuments διατίθενται στο τέλος για ελεύθερη χρήση με βάση τους όρους της άδειας Wikipedia Commons.

You may also like

2315322 1 768x764 1 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για αιώνες, τα πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας έπαιζαν και συνεχίζουν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ...

Comments are closed.