ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η Gazprom κλείνει τη θυγατρική εταιρεία στη Γερμανία – Ο επόμενος εκβιασμός του Πούτιν

Facebook
Twitter
Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός «Gazprom» αποχωρίστηκε από τη γερμανική θυγατρική της Gazprom Germania GmbH και την Gazprom Marketing & Trading με έδρα το Λονδίνο.

Η γερμανική εταιρεία δραστηριοποιείται κυρίως στη μεταφορά και αποθήκευση φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

«Στις 31 Μαρτίου, ο όμιλος Gazprom τερμάτισε το μερίδιό του στη γερμανική εταιρεία Gazprom Germania GmbH και σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της, συμπεριλαμβανομένης της Gazprom Marketing & Trading Ltd.», ανακοίνωσε ο ρωσικός όμιλος στο κανάλι του στο Telegram χθες Παρασκευή (1/4), χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.
Από την Gazprom Germania δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση ή σχόλιο.

Η Gazprom Germania GmbH, με έδρα το Βερολίνο, είναι θυγατρική, αποκλειστικής ιδιοκτησίας, του ρωσικού ενεργειακού ομίλου Gazprom. Η Gazprom Germania έχει στην ιδιοκτησία της άλλες εταιρείες στη γερμανική βιομηχανία φυσικού αερίου. Μεταξύ αυτών είναι οι εμπορικές εταιρείες «Wingas» και «WIEH» και η εταιρεία αποθήκευσης φυσικού αερίου «Astora», η οποία διαχειρίζεται τη μεγαλύτερη μονάδα αποθήκευσης αερίου της Γερμανίας στο Rehden, και έχει ένα μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία μεταφοράς φυσικού αερίου «Gascade».

Σύμφωνα με την γερμανική «Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων», η παροχή φυσικού αερίου στη Γερμανία την Παρασκευή ήταν σταθερή.

Ωστόσο, άγνωστες είναι αυτήν τη στιγμή οι επιπτώσεις στην προμήθεια της Γερμανίας με φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Η κίνηση αυτή είναι ένα ακόμα βήμα στον εκβιασμό του ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν προς τη Γερμανία και την Ευρώπη με στόχο την αγορά του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top